Συγκίνηση στην πανηγυρική συνεδρίαση του Γ.Σ. Διαγόρας

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου στη Λέσχη του Συλλόγου, η Πανηγυρική Συνεδρίαση του Γ.Σ. Διαγόρας με αφορμή την συμπλήρωση των 110 χρόνων του.

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη της ΙΜΡ κ.κ. Κύριλλου, Αντιπεριφερειαρχών, άλλων εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημάρχου Ρόδου, άλλων εκπροσώπων του Δήμου, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, παλιών Προέδρων, μελών, αθλητών, συνεργατών και φίλων του Γ.Σ. Διαγόρας, η συνεδρίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου Κωνσταντίνου Στεφανίδη, ενώ αμέσως μετά, ο κ. Θεολόγος Τσιγάρος διάβασε ένα σύντομο και ουσιαστικό ιστορικό για την ίδρυση, την προσφορά και το μεγαλείο του Γ.Σ. Διαγόρα.

Στον χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Ρόδου μίλησε για τις αξίες των ανθρώπων και των πράξεών τους, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του εκτός Ρόδου απόντα Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, απηύθυνε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης, που τόνισε ότι οι ιδρυτές του Γ.Σ. Διαγόρα δεν επέλεξαν τυχαία την ημέρα που υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη του Συλλόγου.

Τέλος, μίλησε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος που αφού αναφέρθηκε στην ιδέα των πρωτεργατών της ίδρυσης του Γ.Σ. Διαγόρας και την πολιτικοκοινωνικοαθλητική του προσφορά τα 110 χρόνια, ανακοίνωσε την παραχώρηση στον «Γηραιό» έκτασης 35 στρεμμάτων στην περιοχή του Τσαϊρι για την κατασκευή του Αθλητικού του Κέντρου.

Η ανακοίνωση έγινε αποδεκτή με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου της παραχώρησης της έκτασης στο Τσαϊρι, η Διοίκηση του Γ.Σ Διαγόρας δεσμεύεται  ότι με δικές της ενέργειες σε διάστημα 18 μηνών από την ημέρα της παραλαβής του χώρου θα κατασκευάσει ένα πρότυπο Αθλητικό Κέντρο για όλα τα Δωδεκάνησα.

Αυτό θα περιλαμβάνει δύο γήπεδα με χόρτο ολυμπιακών διαστάσεων, δύο γήπεδα με πλαστικό τάπητα 8Χ8, κλειστό Κολυμβητήριο, κλειστό Γυμναστήριο, ταρτάν στίβου, ξενώνες για 40 άτομα, εστιατόρια και χώροι αναψυχής.

Αμέσως μετά την παραλαβή της έκτασης από το Δήμο Ρόδου η Διοίκηση θα παρουσιάσει το πρότζεκτ του Αθλητικού Κέντρου.

Σημειώνεται ότι στον εορτασμό των 50 χρόνων του Γ.Σ. Διαγόρας, ο τότε Δήμαρχος, αείμνηστος, Μιχάλης Πετρίδης είχε ανακοινώσει απόφαση δημοτικού συμβουλίου,  να δοθεί  το όνομα της πλατείας στην Λέσχη του Γ.Σ. Διαγόρας, ως  «Πλατεία Διαγόρα».OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA