Αυτοψία εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Στο πλαίσιο της  καταγραφής των προβλημάτων στην πόλη της Ρόδου και, με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους, πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου από την Δημοτική Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου  κ. Φωτεινή Καράμπελα – Μελετίου, αυτοψία στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και στο Κέντρο της Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, πέραν των υπολοίπων προβλημάτων που καταγράφηκαν από την κ. Καράμπελα, εντοπίστηκαν και εγκαταλελειμμένα οχήματα σε ορισμένα σημεία. Το γραφείο εγκαταλελειμμένων οχημάτων της Δνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, το οποίο και συμμετείχε στην αυτοψία μετά από κάλεσμα του Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, προχώρησε απευθείας στον χαρακτηρισμό των οχημάτων αυτών.

Σκοπός των ενεργειών αυτών της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και του γραφείου εγκαταλελειμμένων οχημάτων της Δνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης είναι η ευταξία και η καθαριότητα της πόλης καθώς και η εξεύρεση χώρων στάθμευσης. Η παρουσία διάσπαρτων εγκαταλελειμμένων οχημάτων, δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στην πόλη και δεσμεύει ένα σημαντικό τμήμα των διαθέσιμων χώρων στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων. Επίσης, επιβαρύνει το περιβάλλον με διάφορους τρόπου (κίνδυνος διαρροής καυσίμων, λαδιών, πυρκαγιάς κ.τ.λ.)

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον παρέλθει το χρονικό διάστημα των σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία χαρακτηρισμού ενός οχήματος ως εγκαταλελειμμένου, η Δνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης προχωράει άμεσα στην απομάκρυνσή του.