Δημιουργία Γραφείου Απόδημου Ελληνισμού στη Ρόδο

 

 

Πρόταση για τη δημιουργία Γραφείου Απόδημου Ελληνισμού στη Ρόδο, κατέθεσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος σε θέματα Ροδίων της Διασποράς, Κωνσταντίνος Τρέχας, στον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και πρώην γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Μιχάλη Κόκκινο, στο πλαίσιο συνάντησης τους χθες, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων της Ρόδου με την ομογένεια των Ροδίων της Διασποράς, από τους βασικούς σκοπούς της δημοτικής αρχής, με τη στήριξη φυσικά της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Αμέσως μετά, ο εντεταλμένος σύμβουλος συναντήθηκε και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς η συγκεκριμένη πρόταση.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ. Τρέχας είχε συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων με σημαντικά μέλη της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, όπως ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης (πρώην αντιπρόεδρος της επιτροπής) και Γιάννης Αμανατίδης (πρώην πρόεδρος της επιτροπής). Συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας δίνοντας βάση στη μεγάλη, ιστορικά, σημασία, της δικής μας ομογένειας.