«Πανέτοιμη η ΔΕΥΑΡ για την υδροδότηση της πόλης από το Φράγμα του Γαδουρά»

 

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το σημαντικό έργο της σύνδεσης του αγωγού μεταφοράς νερού από το Φράγμα του Γαδουρά με τις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ στις περιοχές Ασγούρου και Αγίων Αποστόλων.

Οι εργασίες του έργου αυτού που θα συμβάλει τα μέγιστα στην υδροδότηση της  δημοτικής ενότητας Ροδίων, από  το Φράγμα του Γαδουρά, μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, αποπερατώθηκαν από την ΔΕΥΑΡ ,η οποία για την εκτέλεση του, διέθεσε από ιδίους πόρους το ποσό τον 80.000 ευρώ. Μάλιστα  το έργο αυτό έγινε με αυτεπιστασία της ΔΕΥΑΡ ,τα συνεργεία της οποίας ,κατάφεραν να το ολοκληρώσουν ,εντός του χρονοδιαγράμματος που αρχικά είχε τεθεί από την επιχείρηση και υπό την συνεχή επίβλεψη του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της κ. Δημήτρη  Τσίκκη και του αντιπροέδρου της κ. Δημήτρη Καρατζιά.

Πλέον η ΔΕΥΑΡ είναι πανέτοιμη να ξεκινήσει την υδροδότηση της πόλης Ροδίων από τις δύο δεξαμενές της, που βρίσκονται στα Ασγούρου και στους Αγίους Αποστόλου και οι οποίες συνδέονται με τον αγωγό του Φράγματος του Γαδουρά.

Η απρόσκοπτη υδροδότηση της πόλης Ροδίων από τις δεξαμενές αυτές θα επιτευχθεί, μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά που όπως εκτιμάται θα γίνει το συντομότερο δυνατόν.

 

Ο κ. Τσίκκης σήμερα το μεσημέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την αποπεράτωση του  σημαντικού  αυτού έργου. Μάλιστα ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε από τον κ.  Τσίκκη να μεταφέρει σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ και στους εργαζόμενους τους τα εύσημα για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να αποπερατωθεί άμεσα το έργο της σύνδεσης του αγωγού μεταφοράς νερού από το Φράγμα του Γαδουρά με τις δεξαμενές της στις περιοχές Ασγούρου και Αγίων Αποστόλων.

Την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του έργου αυτού εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης ο οποίος ευχαρίστησε  και τους εργαζόμενους της επιχείρησης που συνέδραμαν στην κατασκευή του.

“Η ΔΕΥΑΡ πιστή στην δέσμευση που ανέλαβε κατόρθωσε παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί μας να ολοκληρώσει το έργο που θα εξασφαλίσει την υδροδότηση της πόλης Ροδίων από το Φράγμα του Γαδουρά. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εργασίες του, μέλημα όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ ήταν η ολοκλήρωση τους  με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Όμως οι παρατεταμένες  βροχοπτώσεις που επικρατούσαν στη Ρόδο δεν επέτρεψαν στα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ να υλοποιήσουν και να παραδώσουν το έργο μέχρι το τέλος Μαρτίου. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της πόλης Ροδίων, ότι η ΔΕΥΑΡ είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην υδροδότηση της από το Φράγμα του Γαδουρά” δήλωσε ο κ. Τσίκκης