Συνελλήφθη στο λιμάνι 54χρονος που μετέφερε ναρκωτικά

Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 54χρονος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, στο λιμάνι της Κω.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου με τελικό προορισμό τη Ρόδο και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εντός χειραποσκευής:

  1. μία πλαστική σακούλα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους δύο χιλιάδων και πενήντα γραμμαρίων (2.050γραμ.),

  2. μία πλαστική σακούλα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους χιλίων πεντακοσίων πενήντα γραμμαρίων (1.550γραμ.),

  3. μία πλαστική σακούλα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους χιλίων πεντακοσίων τριάντα γραμμαρίων (1.530γραμ.),

  4. μία πλαστική σακούλα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων (290γραμ.).

Στη συνέχεια στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επιβιβάστηκαν επί του πλοίου προκειμένου συνοδέψουν την παραπάνω αποσκευή με σκοπό να προβούν στη σύλληψη του κατόχου – παραλήπτη της.

Με την άφιξη του πλοίου στην Κω ο 54χρονος εμφανίστηκε στο χώρο αποσκευών του πλοίου και αφού έλεγξε επιμελώς τον περιβάλλοντα χώρο, πήρε την βαλίτσα από την αρχική της θέση και την τοποθέτησε στις αποσκευές με προορισμό τη νήσο Τήλο με αποτέλεσμα τη σύλληψη του.

Η κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών πρόκειται να αποσταλεί στο Γ.Χ. του Κράτους από τον Τομέα Ασφάλειας – Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.