Ευκλής: “Να χαιρόσαστε αυτό το ποδόσφαιρο που υπηρετείτε”

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η διοίκηση του Ευκλή Σορωνής, σχετικά με το ντέρμπι κορυφής της Β’ κατηγορίας ανάμεσα στους πράσινους και τον Ηρακλή Λάρδου. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για σφαγιαστική διαιτησία και… κλείνει με την φράση “αυτό είναι το ποδόσφαιρο που υπηρετείτε. Να το χαίρεστε”.

Αναλυτικά:

«Το δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που γιατρειά δεν έχει.
Η δύσμοιρη διαιτησία, που συνεχίζει να παραπαίει, απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.
Αλλά και οι δύσμοιροι υγιείς, ερασιτέχνες Έλληνες παράγοντες των σωματείων, που όσες προσπάθειες και να κάνουν, έρχεται η πραγματικότητα, για να τους υπενθυμίσει ότι, στην χώρα μας τίποτε και ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει.
Κύριοι της Ε.Π.Σ.Δ. και της τοπικής επιτροπής διαιτησίας υπάρχετε;
Εχτές στο γήπεδο «Ιωάννης Πρώτος», έδρα ενός από τα πιο ιστορικά Σωματεία της Δωδεκανήσου, του Α-Ε.Σ. ΕΥΚΛΗ ΣΟΡΩΝΗΣ, με έτος ίδρυσης το 1926 και αδιάλειπτη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα έως σήμερα, η ποδοσφαιρική μας ομάδα, σφαγιάστηκε, από έναν ανεκδιήγητο διαιτητή, ονόματι Κόλλια. Έναν διαιτητή, που εντελώς απροσδόκητα και χωρίς να υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος, τίναξε ένα παιχνίδι στον αέρα, μέσα σε ένα λεπτό. Ένα οποιοδήποτε παιχνίδι όμως; ΟΧΙ. Ένα παιχνίδι – τελικό, που όποιος επικρατούσε, θα κέρδιζε μια ολόκληρη κατηγορία. Επομένως, η διαιτησία, όπως είναι ευνόητο, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να λήξει το παιχνίδι ομαλά. Η διαιτησία, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν μπορούσε και δεν θα μπορούσε άλλωστε, να έχει το χιλιοειπωμένο άλλοθι, του «ανθρωπίνου λάθους». Και όμως, όλα αυτά που απευχόμασταν να συμβούν έγιναν.
Το βίντεο της συγκεκριμένης φάσης, που όλη η Ελλάδα σήμερα βλέπει και γελάει ή κλαίει, δείχνει καθαρά, ότι σημειώνεται ένα κανονικότατο γκολ, το οποίο αφού επιτυγχάνεται, ακυρώνεται από τον διαιτητή, ο οποίος ανακάλυψε, κατά την διάρκεια της φάσης, επιθετικό φάουλ. Μα αν ήτανε έτσι γιατί δεν διέκοψε και δεν σφύριξε έγκαιρα; Μα γιατί τέτοιο φάουλ δεν υπήρχε. Φαίνεται και αυτό στο βίντεο της φάσης, ότι δηλαδή ο διαιτητής περιμένει την ολοκλήρωσή της και μετά σφυρίζει επιθετικό φάουλ και ακυρώνει το πεντακάθαρο γκολ μας. Και είναι βέβαιο, ότι αν η μπάλα κατέληγε άουτ και όχι στα δίχτυα, δεν θα σφύριζε τίποτε. Αυτό δείχνει και τις προθέσεις του. Όταν χρειάστηκε να διαλέξει και να καθορίσει την έκβαση του αγώνα, διάλεξε τόσο απροκάλυπτα, να μας ΚΛΕΨΕΙ την κατηγορία, τα όνειρά μας, τους κόπους και τα έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς.
Ο Ευκλής Σορωνής, όπως ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ουδέποτε ασχολήθηκε με την διαιτησία και με ανακοινώσεις, αν και πολλές φορές αδικήθηκε. Μέλημά μας, ήταν και συνεχίζει να είναι, να αποτελούμε ένα σωματείο – πρότυπο, όπως όλοι λένε, με ακαδημίες, ευγενή καλλιέργεια του αθλήματος και υψηλούς στόχους, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Δεν θα κάτσουμε όμως σήμερα να απαριθμήσουμε τα επιτεύγματά μας.
Καταγγέλλουμε δημόσια τον διαιτητή Κόλλια και όλους αυτούς που ανέχονται τέτοιου είδους διαιτησίες. Ξέρουμε ότι αυτός που μας έστειλε στα τάρταρα, τόσο απροκάλυπτα και τόσο ανήθικα, θα τιμωρηθεί για τα μάτια του κόσμου και θα συνεχίσει να σφυρίζει και στο μέλλον, ως «αξιολογημένος». Ξέρουμε επίσης ότι θα μας τιμωρήσετε. Δεν μας ενδιαφέρει όποια τιμωρία και να μας επιβληθεί. Οι τιμωρίες σας, είναι η δικαίωσή μας, γιατί το βίντεο, που εσείς δεν αναγνωρίζετε σαν αποδεικτικό στοιχείο, λέει την αλήθεια και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει. Αν θέλετε όμως να αλλάξει το δύσμοιρο ποδόσφαιρο, έχετε όλοι σας μια χρυσή ευκαιρία να το πράξετε, ακόμα και σε συνεννόηση με την Ε.Π.Ο., ακόμα και με αλλαγή του Κ.Α.Π. και του πειθαρχικού κώδικα, για να προστατεύονται και τα σωματεία, από διαιτητές τύπου «Κόλλια». Αυτό άλλωστε είναι και το καθήκον σας και ο λόγος που υπάρχετε.
Ήδη σήμερα εμείς καταθέσαμε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Δ. . Ξέρουμε όμως ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Εμείς ακόμα και να απορριφθεί τοπικά η ένστασή μας θα προσφύγουμε και στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της Ε.Π.Ο. και θα εξαντλήσουμε κάθε νομική δυνατότητα. Κυρίως για ηθικούς λόγους, αλλά και για να καταγγείλουμε και να καταδείξουμε έτσι, την γύμνια των θεσμών, που δεν έχουν τρόπο – ούτε και την βούληση προσθέτουμε – να προστατέψουν τα σωματεία από διαιτητές τύπου Κόλλια και τους στερούν ανήθικα και απροκάλυπτα ότι δικαιούνται και όσα αξίζουν. Όσοι γνωρίζουν από το τοπικό μας ποδόσφαιρο, ξέρουν καλά ή αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί. Έτσι όμως το ποδόσφαιρο γυρνάει χρόνια πίσω. Και ξέρουμε ότι ούτε «συγνώμη» δεν πρόκειται να ακούσουμε από κανένα. Απλά θα μας τιμωρήσετε. Κάντε το. Δεν σας φοβόμαστε. Ο ΕΥΚΛΗΣ ΣΟΡΩΝΗΣ, θα συνεχίσει να υπάρχει, ακόμα πιο ενωμένος και ακόμα πιο δυνατός αν και μόνος.
Αυτό είναι το «ποδόσφαιρο» που υπηρετείτε. Να το χαίρεστε».