Νικητής ο Διαγόρας από την… άσπρη βούλα

Ματς για γερά νεύρα, τρεις αποβολές, δύο πέναλτι και εναλλαγή συναισθημάτων διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ τίτλου της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, όπου ο Διαγόρας επικράτησε με 1-0 του Ιάλυσου και «σκαρφάλωσε» στην δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι, με εννέα οι φιλοξενούμενοι που έχασαν πέναλτι, ενώ το νικητήριο γκολ για τους νικητές προήλθε από την άσπρη βούλα.

Με την… δύναμη της έδρας, ο Διαγόρας θέλησε μπήκε πιο δυνατά έχοντας την κατοχή και προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά.

Η… απάντηση του Ιάλυσου ήρθε στην… κόντρα επίθεση  με μια καλή στιγμή στο 16ο λεπτό όταν ο Μαθιός σέντραρε και ο Χατζηφούντας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με τους τοξοβόλους να περιμένουν για να… χτυπήσουν σε αντεπίθεση και τον Διαγόρα παρά την καλή κυκλοφορία να είναι… εγκλωβισμένος στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 24’ καταγράφθηκε ένα καλό σουτ του Σπάρταλη για λογαριασμό του Ιάλυσου όπου η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ δέκα λεπτά αργότερα (34’) ο Διαγόρας απάντησε με την ωραία συνεργασία Ζουρούδη- Πεταυράκη από την οποία προήλθε το σουτ του Μπρέσκα πάνω στην αγκαλιά του Λουτριώτη.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ μέρους απέκτησε ξέφρενο ρυθμό και οι δύο ομάδες είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν το σκορ και κυρίως ο Ιάλυσος.

Αρχικά στο 42’ ο Ζουρούδης που πέρασε κάθετα στον Καπουράνη, είδε τον συμπαίκτη του να μην πιάνει καλά το σουτ, ενώ στην επόμενη φάση (43’) το σουτ του Καρπαθάκη μέσα από την περιοχή απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Στο 44’ καταγράφθηκε η σπουδαιότερη ευκαιρία του παιχνιδιού και ήταν για τους ποδοσφαιριστές του Ανδρέα Σταύρου. Το ξαφνικό σουτ του Παφιάκη, μετά την πάσα του Ρεκλείτη, απομακρύνθηκε από το δεξί δοκάρι του Ταμπάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Το παιχνίδι στο β’ μέρος απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Διαγόρα να τελειώνει το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές και ο Ιάλυσος με εννέα.

Πάντως αυτό που έκανε την διαφορά ήταν η… ευστοχία του γηραιού στο πέναλτι που κέρδισε, σε αντίθεση με τους τοξοβόλους που απώλεσαν την ευκαιρία τους.

Πιάνοντας τα πράγματα από την αρχή, η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε πέναλτι στο 60’ και μαζί το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η συνεργασία Μαθιού- Ρεκλείτη, βρήκε αποδέκτη της μπάλας τον Χατζηφούντα που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μέσα στην περιοχή και δέχθηκε το τράβηγμα από τον Πασκούλεφ που είδε την κόκκινη κάρτα (τελευταίος παίκτης) και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Από τα έντεκα βήματα ο Σπάρταλης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και σα να μην έφτανε αυτό για τους τοξοβόλους, στο 65’ ο Σταυλάς στην προσπάθεια του να ανακόψει τον Καπουράνη, του έκανε φάουλ και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν άμεσα και στο 74’ άλλαξαν και πάλι, αυτή την φορά υπέρ του γηραιού, αφού ήταν η σειρά του Ρεκλείτη να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μαΐλη.

Έχοντας το… αβαντάζ του παίκτη παραπάνω και βρίσκονταν κενούς χώρους, ο Διαγόρας απείλησε στο 80’ με διπλή ευκαιρία, αλλά αρχικά ο Λουτριώτης είπε εντυπωσιακά «όχι» στο γυριστό σουτ του Λυμπερόπουλου και εν συνεχεία ο Πεταυράκης κλώτσησε… αέρα.

Εν τέλει στο 85’ ο Πεταυράκης μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Παφιάκη και το πέναλτι που σφύριξε ο ρέφερι της συνάντησης, μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρέσκα για το 1-0 του Διαγόρα που ήταν το τελικό αποτέλεσμα

Διαιτησία: Σιδηρόπουλος, Πατσιόπουλος, Γιακουμάκης Σταμ.

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Ταμπάσης (46’ Κελαϊδής), Προβατίδης, Πεταυράκης, Μαϊλης, Σαλαμαστράκης, Καπουράνης (70’ Καρπαθάκης), Μπρέσκα, Θεοδοσίου, Πασκούλεφ, Αλιμπάς (46’ Λυμπερόπουλος), Ζουρούδης

Ιάλυσος: Λουτριώτης, Καρπαθάκης, Ρεκλείτης, Μπιγκό (87’ Χατζηλιόντας), Παπαδημήτρης, Αθανασίου, Παφιάκης, Σπάρταλης (68’ Χειμωνέττος), Χατζηφούντας, Σταυλάς, Μαθιός