Στην κορυφή για τον Φίλιππα και με… γκολάρες ο Φοίβος

Μόνος πρώτος στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ τίτλου της Α’ κατηγορίας BlueStarFerriesέμεινε ο Φοίβος που επικράτησε με 2-0 της Ρόδου στο γήπεδο Κρεμαστής και έφτασε τους έξι βαθμούς. Αφιερωμένη στον Φίλιππα Δελαπόρτα η νίκη, όπως και τα φοβερά γκολ που σημειώθηκαν από τους Κρεμαστενούς στο ματς και πανηγυρίστηκαν με την φανέλα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή και δείχνοντας όλοι οι ποδοσφαιριστές προς τον ουρανό.

Σημείο κλειδί του παιχνιδιού ήταν η είσοδος του Γιώργου Δελαπόρτα στον αγωνιστικό χώρο από τον Άγγελο Φραγκάκη που είδε τον ηγέτη της ομάδας του, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν απολύτως έτοιμος, να τον δικαιώνει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο διάστημα του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικό, με την Ρόδο ωστόσο να μπαίνει πιο… τολμηρά και με περισσότερες επιθετικές βλέψεις.

Πρώτη απόπειρα απειλής από τους «πράσινους» ήταν η φάση του 8’ όταν ο Δήμας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε άουτ, αφού δεν κατάφερε ούτε ο προωθημένος Σταμάτης Καντιμοίρης να την προωθήσει προς την εστία.

Κέρδισε μέτρα στην συνέχεια ο Φοίβος, χάνοντας πολύ σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Από στημένη φάση στο 20’ και συγκεκριμένα από κόρνερ του Αξιώτη, ο Φελεγκάκης πήδηξε ψηλότερα όλων και πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, βλέποντας ωστόσο τον Ψωμιάδη να του λέει «όχι» με δύσκολη επέμβαση, αφού η μπάλα έσκασε και στο έδαφος.

Κατάφεραν να ισορροπήσουν τα «ελάφια» μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου και μάλιστα είχαν καλές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα στο διάστημα 30’-40’ όπου πήραν τα ηνία της αναμέτρησης.

Το συρτό σουτ του Αλεξανδρίδη στο 32’ έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κεφάλα, που… τρόμαξε ωστόσο περισσότερο δύο λεπτά αργότερα (34’) στην προσπάθεια του Παυλίδη όπου με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα πολύ καλή, ήταν αυτή του 40’ με την εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρέλλη που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Προσπάθησε στο τελευταίο 5λεπτο η ομάδα του Φραγκάκη να κάνει κάτι καλό, πιέζοντας την εστία του Ψωμιάδη, αλλά δεν δημιούργησε την μεγάλη φάση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 0-0 να… συνοδεύσει τους παίκτες των δύο ομάδων στα αποδυτήρια.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όπως είχαν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και έψαξαν το γκολ.

Στο 58’ ήρθε η νέα πολύ μεγάλη επέμβαση του Ψωμιάδη που έδειξε τα αντανακλαστικά του και απομάκρυνε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα την κεφαλιά του Αρχοντούλη.

Με τον Φοίβο να έχει καλύτερη εικόνα, έμοιαζε πως ήθελε το κάτι παραπάνω για να ανοίξει το σκορ και αυτό το έδωσε ο Άγγελος Φραγκάκης από τον πάγκο.

Η είσοδος του Γιώργου Δελαπόρτα στον αγωνιστικό χώρο, έστω και αν δεν ήταν 100% έτοιμος, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των κυανοκίτρινων.

Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκε ο φυσικός αρχηγός του Φοίβου και στο 72’ με τρομερή κάθετη μπαλιά, έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μόσχο που με πλασέ έγραψε το 1-0.

Οι αλλαγές του Δημήτρη Σκούνα για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, άφησε αναπόφευκτα κενούς χώρους στην άμυνα και το παιχνίδι έγινε… ροντέο.

Μάλιστα στο 83’ οι πράσινοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά ο Τσιούνης που κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή έπειτα από βαθιά μπαλιά του Γεωργιάδη, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, παρά και την άστοχη έξοδο του Κεφάλα.

Τα πάντα τελείωσαν στο 85’ όταν ο Ψωμιάδης απομάκρυνε με γροθιές και η μπάλα έφτασε στον Ορφανίδη που με διαγώνιο σουτ και χωρίς να την αφήσει να σκάσει, την έστειλε την αριστερή γωνία για το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Θα μπορούσε η Ρόδος να μειώσει στις καθυστερήσεις (92’) αλλά το γυριστό σουτ του Γκάϊδα απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Παϊζάνο.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Μαυρουδής, Λαζός

Συνθέσεις:

Φοίβος: Κεφάλας, Ορφανίδης, Γαργάλης, Φελεσάκης, Παϊζάνος, Τζιβίλογλου, Αξιώτης, Αρχοντούλης, Γεωργαλλής (90’ Τζεμαλάϊ), Αγγελόπουλος (70’ Δελαπόρτας), Μόσχος

Ρόδος: Ψωμιάδης, Καντιμοίρης Στ., Θεοδωρέλλης, Ανυφαντής, Καλημέρης (78’ Καντιμοίρης Γ.), Δήμας, Γεωργιάδης, Τρίγκας (86’ Γκάϊδας), Τσιούνης, Παυλίδης, Αλεξανδρίδης (70’ Αμανατίδης)