Απάντηση του Ιατρικού συλλόγου στον διοικητή του νοσοκομείου

 

O Ι.Σ. Ρόδου ανταποκρίθηκε άμεσα στα αγωνιώδη αιτήματα των  Συντονιστών Διευθυντών για την συνεχόμενη υποστελέχωση του νοσοκομείου μας.  Τα τελευταία 2 χρόνια απεχώρησαν δεκάδες ιατροί (ειδικευμένοι & ειδικευόμενοι), από διάφορες κλινικές και η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν φρόντισε εγκαίρως να καλύψει τα κενά για να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των τμημάτων αυτών.

Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης αυτής,  είναι βασικά τμήματα και κλινικές (Παθολογικές, Χειρουργικές, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) να μην μπορούν  να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα εφημεριών ώστε να υποβαθμίζονται και να οδηγούνται σε πλήρη διάλυση.

Έχουμε πλήρη επίγνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και του συρρικνωμένου προϋπολογισμού στην υγεία. Δεν θέτουμε μαξιμαλιστικούς στόχους, ούτε μιλάμε αφηρημένα. Δεν επιθυμούμε να υποβαθμίζουμε, αλλά ούτε και να υποκαταστήσουμε κανέναν. Στόχος του Ιατρικού Συλλόγου είναι η διασφάλιση της σωστής άσκησης της ιατρικής και της υγείας των πολιτών.

Περιέργως, ο Πρόεδρος  της Ένωσης των Νοσοκομειακών Ιατρών, συντάσσεται με την διοίκηση του Νοσηλευτικού ιδρύματος ωσάν να είναι το Γραφείο Τύπου του Διοικητή.

 Είναι προφανές ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ιατρικού Συλλόγου με τους Συντονιστές Διευθυντές ενοχλεί την Διοίκηση του Νοσοκομείου και παραδόξως και τον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών, αφού αποδεικνύεται η ολιγωρία τους και η αναποτελεσματικότητα τους.  Η αδυναμία τους από τις πολλές ‘’προσωπικές επαφές’’  να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες ορισμένων κλινικών, αφήνει εκτεθειμένους τους ιατρούς που εργάζονται σε εξοντωτικές συνθήκες και έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

Το Δελτίο Τύπου που καταγράφει τις δήθεν επιτυχίες της Ένωσης των Νοσοκομειακών Ιατρών καταφεύγει στη διαστρέβλωση, την παραποίηση και σε ισοπεδωτικές ανακρίβειες  διολισθαίνοντας σε ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου. Ωστόσο δεν θα παρασυρθούμε στην πόλωση, αλλά και δεν θα αφήσουμε τίποτε αναπάντητο.

 

Απευθύνουμε, τα παρακάτω ερωτήματα στον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών:

  • Πόσα Διοικητικά Συμβούλια πραγματοποίησε τα τελευταία 2 χρόνια.
  • Πότε ενημέρωσε το Δ.Σ. και σε πόσες Γενικές Συνελεύσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου παρευρέθη, ώστε να ενημερώσει το σώμα για ζητήματα και προβλήματα των Νοσοκομειακών Ιατρών.
  • Πότε κατάθεσε τα κίνητρα που αναφέρει και σε ποιους,  για να διοριστούν επικουρικοί ιατροί στα Νησιά μας. Να επισημάνουμε ότι ο όρος νησιωτικότητα με νομοθετική ισχύ και η τριετής θητεία των επικουρικών είναι επιτυχία του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και του κ. Κουτσόπουλου Κωσταντίνου ως μέλος του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. με τις προηγούμενες δύο ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας.
  • Πότε στήριξε και παρευρέθη στις δεκάδες  δικαστικές διαδικασίες κατά των νοσοκομειακών ιατρών, όταν αυτοί μηνύονται ή παραπέμπονται στην Δικαιοσύνη.
  • Απόδειξη πως αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου, είναι στο σημείο που αναφέρει για την πρόσληψη προσωπικού μόνο στα ΤΕΠ και στη ΜΕΘ όταν το άμεσο πρόβλημα βρίσκεται στις Παθολογικές κλινικές κι όχι μόνο.

Όσο για τον Διοικητή του Νοσοκομείου, του προτείνουμε να γίνει περισσότερο διεκδικητικός προς το Υπουργείο κι όχι να παρουσιάζει εικονική πραγματικότητα στους πολίτες, διότι όλη η τοπική κοινωνία έχει επίγνωση της κατάστασης του Νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Τέλος, αντί να επιτίθεται στον Ιατρικό Σύλλογο, ας αφαιρέσει το αναρτημένο πανώ στην είσοδο του Νοσοκομείου που αναγράφει πως το Νοσοκομείο της Ρόδου κλείνει.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

 

Για τον Ι.Σ.Ρ

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χρήστος Απ. Μαντάς                                            Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης