Βροντοφώναξε «παρών» ο Ιάλυσος μέσα στην Κρεμαστή

Νίκη πάση θυσία ήθελε στο γήπεδο Κρεμαστής ο Ιάλυσος στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Α’ κατηγορίας BlueStarFerriesπροκειμένου να παραμείνει στο «κόλπο» του τίτλου και την πέτυχε με 0-1 κόντρα στον Φοίβο σ’ ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση και πάθος. Γεμάτες οι εξέδρες του γηπέδου με φίλους και των δύο ομάδων.

Οι πρωταθλητές με τους τρεις αυτούς βαθμούς αύξησαν τις ελπίδες τους για την… ανατροπή και ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια, ενώ οι Κρεμαστενοί από την πλευρά τους –παρά την ήττα- παρέμειναν στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.

Το παιχνίδι κρίθηκε από το γκολ που πέτυχε ο Χατζηφούντας αρκετά νωρίς, αφού οι γηπεδούχοι παρά την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας δεν μπόρεσαν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί για την αντίπαλη εστία.

Καλύτερα έδειχνε να πατάει στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Άγγελου Φραγκάκη, ωστόσο οι τοξοβόλοι στην πρώτη τους επίσκεψη προς τα καρέ του Κεφάλα, πήραν κεφάλι στο σκορ.

Ήταν η φάση του 7’ όταν ο Χατζηλιόντας έκανε το άνοιγμα στον Χατζηπέτρο που σέντραρε από τα αριστερά και ο Χατζηφούντας μέσα στην περιοχή κατέβασε την μπάλα και με σουτ την έστειλε την αριστερή γωνία για το 0-1 του Ιάλυσου.

Προσπάθησε να συνέλθει και απείλησε στο 15’ με το σουτ του Αγγελόπουλου ο Φοίβος που παρά την κατοχή, δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο 17’ ο Ιάλυσος ζήτησε έντονα πέναλτι σε πέσιμο του Μαθιού μέσα στην περιοχή, έπειτα από μαρκάρισμα του Φελεγκάκη, ωστόσο ο διαιτητής είπε παίζεται.

Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες, με κορυφαία το σουτ του Δελαπόρτα στο 37’ που ανάγκασε τον Λουτριώτη να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στην επανάληψη το σκηνικό του παιχνιδιού ήταν ίδιο. Ο Φοίβος μπήκε με διάθεση να πιέσει και να κλείσει στα καρέ του τον Ιάλυσο. Αυτό το πέτυχε, αφού η μπάλα παίζοντας στο… μισό γήπεδο των τοξοβόλων, ωστόσο οι Κρεμαστενοί «βραχυκύκλωναν» μπροστά στην καλοστημένη άμυνα των ποδοσφαιριστών του Ανδρέα Σταύρου.

Στο 55’ καταγράφθηκε η πρώτη τελική στο β’ μέρος και ήταν από πλευράς γηπεδούχων, με την σέντρα του Γεωργαλλή από τα δεξιά και την κεφαλιά του Τζιβίλογλου που απομάκρυνε ο Παπαδημήτρης.

Δέκα λεπτά αργότερα (65’) ήταν η… σειρά του άλλου στόπερ του Ιάλυσου να απομακρύνει τον κίνδυνο, καθώς ο Φυλακούρης με το κεφάλι ήταν αυτός που αποσόβησε το σουτ του Ορφανίδη.

Από την μεριά του ο Ιάλυσος έψαχνε την κόντρα- επίθεση για να απειλήσει και στο 70’ έχασε τρομερή ευκαιρία. Σε αντεπίθεση ο Μαθιός έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Χατζηλιόντα, ωστόσο ο δεύτερος όταν πλάσαρε είδε τον Κεφάλα να διώχνει με τα πόδια και στην συνέχεια τον Παϊζάνο να απομακρύνει την μπάλα πριν την γραμμή.

Στο 80’ ο Φοίβος διαμαρτυρήθηκε σε πέναλτι όταν μετά από σέντρα του Δελαπόρτα, ο Αρχοντούλης έκανε το γυριστό και το σουτ βρήκε πάνω στον Αθανασίου. Στην συγκεκριμένη φάση υπήρξαν φωνές των κυανοκίτρινων για χέρι του αντίπαλου ποδοσφαιριστή, αλλά ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ένα σουτ του Τζιβίλογλου έφυγε άουτ στο 82’ και αυτή ήταν η τελευταία απόπειρα του Φοίβου για να ισοφαρίσει, ενώ στο 88’ ο Ιάλυσος με τον Καρπαθάκη που αστόχησε σε τετ α τετ (απόκρουσε ο Κεφάλας με τα πόδια) έχασε την ευκαιρία να τελειώσει νωρίτερα το ματς.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Στεφανάκης, Δουλγέρης

Συνθέσεις:

Φοίβος: Κεφάλας, Ορφανίδης, Γαργάλης (52’ Τζιβίλογλου), Παϊζάνος, Φελεσάκης, Αξιώτης, Αρχοντούλης, Δελαπόρτας, Μόσχος, Αγγελόπουλος (72’Λαμάϊ), Γεωργαλλής

Ιάλυσος: Λουτριώτης, Παφιάκης, Χατζηπέτρος, Παπαδημήτρης, Φυλακούρης, Μπιγκό, Αθανασίου, Χατζηλιόντας (85’ Χειμωνέττος), Μαθιός (95’ Αλαβέρας), Σπάρταλης (62’ Καρπαθάκης), Χατζηφούντας