Χιτσοκικό φινάλε και μοιρασιά στο ντέρμπι του Δημοτικού Σταδίου

Το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries ανάμεσα στην Ρόδο και τον Διαγόρα ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1. Στο τελευταίο δεκάλεπτο επιτεύχθηκαν και τα δύο τέρματα (στο 92’ αυτό του Διαγόρα), ενώ τα ελάφια τελείωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές.

Μπροστά σε περίπου 2.000 φίλους και των δύο ομάδων, η Ρόδος απείλησε πρώτη στο 12ο λεπτό όταν ο Ταμπάσης αναγκάστηκε να διώξει σε κόρνερ το φάουλ του Δήμα.

Η απάντηση του Διαγόρα ήρθε στο 38’ με το μακρινό σουτ του Ζουρούδη και αυτά ήταν… όλα για το πρώτο ημίχρονο που θα ξεχαστεί γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν.

Στην επανάληψη το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό και στο 58’ ο Κακαζούκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, έπειτα από ωραία σέντρα του Παυλίδη.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (60’) ο Ζουρούδης δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Ψωμιάδης του είπε «όχι» και έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα.

Σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ είχε στο 70’ ο Δήμας, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ, ενώ στο 80’ την ίδια κατάληξη είχε το πλασέ του Ευγενικού μέσα από την περιοχή.

Εν τέλει το σκορ άνοιξε στο 83’ με τον Ευγενικό που έκανε την προβολή μετά την σέντρα του Παυλίδη, ωστόσο ο νεαρός επιθετικός έβγαλε την φανέλα του κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα για την συνέχεια του παιχνιδιού, ο Διαγόρας πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε με την κεφαλιά- πάσα του Λυμπερόπουλου και το πλασέ του Ανδράλα από κοντά που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Διαιτησία: Κυρίτσης, Σαρρής, Τσέτσος

Συνθέσεις:

Ρόδος: Ψωμιάδης, Γ. Καντιμοίρης Στ., Κακαζούκης (72’ Ευγενικός), Γκάιδας, Καλημέρης, Τρίγκας, Γεωργιάδης, Δήμας, Παυλίδης, Αλεξανδρίδης (60’ Αμανατίδης), Τσιούνης (30′ λ. τρ. Ανυφαντής)

Διαγόρας:Ταμπάσης, Πεταυράκης, Λυμπερόπουλος, Προβατίδης, Μαϊλης, Σαλαμαστράκης, Καπουράνης (65’ Καρπαθάκης), Θεοδοσίου, Μπρέσκα, Ζουρούδης, Αλημπάς (70’ Ανδράλας)