Στον ανακριτή Σαρρής, Μπριάκος, Δούρος, Γιάχος

Στον ανακριτή διαφθοράς που διερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο προσήλθαν την Δευτέρα (20/04) έξι πρόσωπα προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ (Οκτ. 2012- Δεκ.2014), Γιώργο Σαρρή τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ και νυν παρατηρητή της Super league,Θανάση Μπριάκο, τον διεθνή διαιτητή και διαιτητή της Super League, Θανάση Γιάχο, το πρώην μέλος της ΚΕΔ και νυν παρατηρητή διαιτησίας της Super League, Γιώργο Δούρο, τον τεχνικό διευθυντή του Ατρομήτου, Γιάννη Αγγελόπουλο και τον τεχνικό διευθυντή της Βέροιας, Γιώργο Λαναρή.

– Στο γραφείο του ανακριτή βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, στον οποίο φέρεται να έχει ακσηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αρ. Κορέα και φέρεται να αντιμετωπίζει εκτός των άλλων την κατηγορία της σύστασης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

– Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάχος διερευνάται ως προς την διαιτητική του συμπεριφορά στον τελικό του κυπέλλου του 2013 ανάμεσα σε ΟΣΦΠ και Αστέρα Τρίπολης που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες της ομάδας του Αστέρα και όχι μόνο.

Ο Γιάχος είναι ο 6ος διαιτητής Super League που καλείται από τον ανακριτή στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης. Εχουν ήδη περάσει το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή οι Κάμπαξης, Αμπάρκιολης, Ιωαννίδης, Σπάθας και Δημητρόπουλος, ενώ επίκειται κατά πληροφορίες κλήση ενός ακόμη.

Η αύξηση του αριθμού των διαιτητών που εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, φέρεται να ήταν ο λόγος που η KEΔ/ΕΠΟ αποφάσισε να τους χρησιμοποιεί στους αγώνες παρά τα θέμα της ηθικής τάξης που έχει προκύψει.

 Στο γραφείο του ανακριτή βρέθηκαν τα δύο πρώην μέλη της ΚΕΔ, Θ.Μπριάκος και ο Γ.Δούρος, στους οποίους φέρεται να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Α.Κορέα, για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» την περίοδο που ήταν στην ΚΕΔ α) για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δ) δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

 Στο γραφείο του Ανακριτή βρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου Ι. Αγγελόπουλος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Β.Μπαταγιάννη, ο ανακριτής του απήγγειλε κατηγορία για δωροδοκία και δωροληψία σχετικά με τον αγώνα ΟΣΦΠ – Ατρόμητος (2-1) στις 4/2/15 επειδή σύμφωνα με ένορκη κατάθεση του διευθυντή ποδοσφαίρου του ΠΑΟ,Τ.Φύσσα, ο τότε προπονητής του Ατρομήτου, Σα Πίντο, του είπε πως για το συγκεκριμένο ματς του ζητήθηκε να μην χρησιμοποιήσει  τους ποδοσφαιριστές Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία, Κιβρακίδη και Κατσουράνη.

– Επίσης από το γραφείο του εισαγγελέα πέρασε και ο τεχνικός διευθυντής της Βέροιας, Γ. Λαναρής.

Όσοι κατηγορούνται πήραν προθεσμία για τις αρχές Μαΐου.

soccerplus.gr