«Τραγούδι του Μάη» από το Καμάρι

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «ΚΑΜΑΡΙ» στη διαρκή προσπάθεια που κάνει για την διαφύλαξη και διατήρηση των Ηθών και Εθίμων του τόπου μας, για ακόμη μία φορά θα πραγματοποιήσει το «Τραγούδι του Μάη» στην Παστίδα και θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά στη μαγευτική τοποθεσία όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο χωριό μας.
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΑΗ

Το βράδυ της παραμονής της Πρωτομαγιάς και πιο συγκεκριμένα στις 21:00 θα συγκεντρωθούμε στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο ο Πολιτιστικό Κέντρο Παστίδας εκτός από τα μέλη του Συλλόγου και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και στις 21:30 θα ξεκινήσουμε να τραγουδάμε συνοδείας μουσικών οργάνων το Τραγούδι του Μάη και να πετάμε λουλούδια στους δρόμους και στις αυλές των σπιτιών. Ένα έθιμο που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο χωριό μας και που αναβίωσε από τον Σύλλογο μας. Με αυτό τον μοναδικό τρόπο οι πρόγονοι μας καλωσόριζαν τον Μάη.Παστίδας, εκτός από τα μέλη του Συλλόγου, και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και στις 21:30 θα ξεκινήσουμε να τραγουδάμε συνοδείας μουσικών οργάνων το Τραγούδι του Μάη και να πετάμε λουλούδια στους δρόμους και στις αυλές των σπιτιών. Ένα έθιμο που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο χωριό μας και που αναβίωσε από το Σύλλογο μας. Με αυτό τον μοναδικό τρόπο οι πρόγονοι μας καλωσόριζαν τον Μάη.

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΣΤΙΔΑΣ

Όπως και παλιά έτσι και τώρα καλούμε για ακόμη μία φορά όλο τον κόσμο την Πρωτομαγιά να δώσει το παρόν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Παστίδας. Εκτός από την ορχήστρα μας που θα μας διασκεδάσει, θα αναβιώσουμε και παλιά παραδοσιακά παιχνίδια. Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν παίζοντας όμορφα και απλά παιχνίδια, όπως είναι το τράβηγμα σκοινιού, οι τσουβαλοδρομίες, οι αυγοδρομίες κ.α.

Ο Σύλλογος μας θα λειτουργήσει κυλικείο με όλα τα απαιτούμενα.

Οι φίλοι που σερφάρουν στο διαδίκτυο μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες μας μέσω της ιστοσελίδας μας www.kamari-pastida.gr διαβάζοντας τα δελτία τύπου-ανακοινώσεις και βλέποντας φωτογραφίες ή video απ’όλες τις εκδηλώσεις μας & στο Facebook (Καμάρι Πολ.Συλ.Παστίδας Ρόδου) καθώς και στο Youtube https://www.youtube.com/user/kamaripastida

 

Μπορείτε να δείτε διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου στην ιστοσελίδα www.kamari-pastida.gr διαβάζοντας τα δελτία τύπου-ανακοινώσεις και βλέποντας φωτογραφίες ή videoαπ’ όλες τις εκδηλώσεις μας καθώς & στο Facebook (Καμάρι Πολ.Συλ.Παστίδας Ρόδου)