«Καθάρισε» ο Μαθιός και ο Ιάλυσος ονειρεύεται… repeat!

Με τον Παναγιώτη Μαθιό να σκοράρει δις, ο Ιάλυσος επικράτησε με 2-1 του Φοίβου στο Οικονομίδειο Στάδιο για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ τίτλου της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries και πλέον χρειάζεται τη νίκη ή την ισοπαλία κόντρα στην Ρόδο στο Δημοτικό Στάδιο την τελευταία «στροφή» για να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Οι τοξοβόλοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο τέταρτο όπου κατάφεραν να ανοίξουν αρκετά νωρίς το σκορ και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Φοίβος κέρδισε ολοένα και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ισορροπώντας το ματς και φτάνοντας στην ισοφάριση λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Γνωρίζοντας πως ο Διαγόρας ήταν πίσω στο σκορ από την Ρόδο με δύο τέρματα διαφορά στο άλλο ματς που διεξάγονταν την ίδια ώρα, ο Ιάλυσος γνώριζε πως είχε χρυσή ευκαιρία με τη νίκη να αποκτήσει προβάδισμα τίτλου.

Πίεσε ασφυκτικά την άμυνα των Κρεμαστενών και τελικά το τέρμα για την ομάδα του Ανδρέα Σταύρου ήρθε στο 86ο λεπτό και πάλι με τον Μαθιό.

Πλέον οι κυανοκίτρινοι θα πάνε για δύο αποτελέσματα στο Δημοτικό Στάδιο με στόχο το… repeat, την ίδια στιγμή που οι Κρεμαστενοί έχασαν και τις μαθηματικές τους ελπίδες για τον τίτλο μετά την τέταρτη συνεχόμενη ήττα στα πλέι οφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, οι φίλοι του Ιάλυσου φώναξαν δυνατά «Αλέξη ζεις, εσύ μας οδηγείς» καθώς αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον χαμό του Αλέξη Τζαφέρη και όλος ο κόσμος χειροκρότησε.

Φάσεις και Γκολ:

5’ Εξαιρετική προσπάθεια του Σταυλά από τα δεξιά, σύγκλινε στον άξονα και πέρασε κάθετα στον Μαθιό που με πλασέ έγραψε το 1-0

6’ Καλό σουτ του Παφιάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια

12’ Κόρνερ του Δελαπόρτα από τα αριστερά, πρώτη κεφαλιά του Αρχοντούλη και δεύτερη από τον Λαμάϊ, σταμάτησε η μπάλα σε σώματα αμυντικών και εν συνεχεία ο αμυντικός του Φοίβου έκανε φάουλ

15’ Απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Παφιάκη λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια

27’ Απόκρουση του Κεφάλα στο σουτ του Χατζηφούντα μέσα από την περιοχή

30’ Δίπλα από το αριστερό δοκάρι έφυγε το σουτ του Αξιώτη από μακρινή απόσταση

40’ Φοβερό σουτ του Δελαπόρτα από τα όρια της περιοχής, η μπάλα στα δίχτυα και 1-1

48’ Ακυρωθέν γκολ του Μαθιού για τον Ιάλυσο, καθώς ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφ- σάϊντ

50’ Από μπαλιά του Σταυλά, ο Παφιάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμα του ήταν άσχημο και απομάκρυνε ο Κεφάλας

55’ Από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Φοίβου, ο Μαθιός πρόλαβε στην έξοδο τον Κεφάλα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του έφυγε άουτ

70’ Τρομερή επέμβαση του Κεφάλα με τα πόδια στο πλασέ του Σπάρταλη μέσα από την περιοχή

75’ Νέο ακυρωθέν γκολ του Μαθιού που υποδείχθηκε εκ νέου σε αντικανονική θέση

80’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ιάλυσο όταν ο Χατζηφούντας έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι

86’ Μπαλιά του Σπάρταλη στον Μαθιό, ο έμπειρος στράϊκερ βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή και δεν… συγχώρεσε για το 2-1

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Σταμάτης Γιακουμάκης, Σταυρούλιας

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Λουτριώτης, Παπαδημήτρης, Αθανασίου, Μαλλιάκας (55’ Σπάρταλης), Χατζηπέτρος, Ρεκλείτης, Φυλακούρης, Παφιάκης, Χατζηφούντας, Μαθιός (92’ Καρπαυθάκης), Σταυλάς

Φοίβος: Κεφαλας, Λαμάϊ, Δελαπόρτας, Γεωργαλλής (72′ Χριστοδούλου), Μόσχος, Οορφανίδης, Αξιώτης, Τζιβίλογλου, Φελεγκάκης, Γαργάλης (51’ Τζεμαλάϊ), Αρχοντούλης (47′ λ. τρ. Αγγελόπουλος)