Επιμένει στις βασικές θέσεις του νομοσχεδίου ο Σταύρος Κοντονής

Με την χαρακτηριστική δήλωση “η ΕΠΟ πρέπει να εναρμονίσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της με το Σύνταγμα, τους νόμους και τα καταστατικά των FIFA και UEFA” ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ολοκλήρωσε την δευτερολογία του στην  Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κοντονής ζήτησε την συναίνεση όλων των κομμάτων για την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, την Τετάρτη (29/04), ενώ άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο των αλλαγών, εφόσον οι προτάσεις που θα γίνουν συμβάλλουν προς την κατεύθυνση του νομοσχεδίου, χωρίς να θίγεται ο βασικός πυρήνας της φιλοσοφίας του.

Κατά τα άλλα ο Υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε: “Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να θίξει το αυτοδιοίκητο. Θέλει να το ενισχύσει και όλες οι ομοσπονδίες να λειτουργούν με αυτό. Ομως, στα 9 χρόνια εφαρμογής του συγκεκριμένου καθεστώτος έχουν παραχθεί εγκληματικές οργανώσεις στο ποδόσφαιρο. Εάν, απ’ όσους κατηγορούνται αθωωθεί το 80% και καταδικαστεί το 20% ή το αντίθετο, δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει”.

Σε απάντηση στους βουλευτές της ΝΔ και τον αγορητή Κώστα Κουκοδήμου, που εξέφραζε συνεχώς ενστάσεις είπε: “Δώσατε πριν από λίγους μήνες στη δημοσιότητα ένα νομοσχέδιο που παραβίαζε το αυτοδιοίκητο σε πολλά πράγματα.

Τώρα, λέτε σε μας, που δεν έχουμε θίξει τα ζητήματα που θίξατε εσείς στο νομοσχέδιο σας, ότι κινδυνεύουμε με αποκλεισμό, ενώ και η κ. Καραμανλή ζητεί να γίνουν παρεμβάσεις στη διαιτησία, παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο.

Για μας το grexit είναι απευκταίο, αλλά δεν νομοθετούμε με βάση τα οικονομικά συμφέροντα των ομάδων. Αν το δίλημμα είναι σήψη ή αποκλεισμός από την Ευρώπη η απάντηση της κυβέρνησης είναι αυτονόητη”.

soccerplus.gr