Διατήρησε το «στέμμα» του ο Ιάλυσος με… κραυγές διαμαρτυρίας από την Ρόδο!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η κούπα του πρωταθλητή… μένει στον Ιαλυσό, αφού ο ΓΑΣ Ιάλυσος στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Α’ κατηγορίας BlueStarFerriesπήρε ισοπαλία 1-1 στο Δημοτικό Στάδιο από την Ρόδο και «ευνοήθηκε» από την ισοβαθμία στην κορυφή. Έντονα παράπονα από τις αποφάσεις του διαιτητή έχουν οι πράσινοι που τελείωσαν τον αγώνα με εννέα ποδοσφαιριστές, ενώ ο Κόλλιας εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή «μοιράζοντας» δεκαπέντε κίτρινες κάρτες!

Μπροστά από περίπου 2000 φίλους του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στις εξέδρες, το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ρόδο να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει την κυκλοφορία της μπάλας, έναντι των αντιπάλων της που ήταν προσεκτικοί στην άμυνα και έδειξαν διάθεση να κάνουν την «ζημιά» στην κόντρα- επίθεση.

Άλλωστε βάσει των αποτελεσμάτων που χρειάζονταν οι δύο ομάδες πριν το παιχνίδι για τον τίτλο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έπρεπε να αναζητήσουν το γκολ και αυτό έκαναν.

Το πρώτο 20λεπτο τους άνηκε, αφού έψαξαν με υπομονή διαδρόμους προς την εστία του Λουτριώτη, αλλά δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στην καλοστημένη άμυνα που παρέταξε ο Ανδρέας Σταύρου στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου.

iali

Μοναδική καλή στιγμή για τα «ελάφια» ήταν αυτή του 12ου λεπτού, ωστόσο η άμυνα του Ιάλυσου αντέδρασε σωστά και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ο στόχος των φιλοξενούμενων που ήταν να… χτυπήσουν στην αντεπίθεση, επετεύχθη στο 23’ και μάλιστα από το… πουθενά χάρις το τραγικό λάθος του Θεοδωρέλλη που εκμεταλλεύτηκε ο Μαθιός και έβαλε σε θέση οδηγού (0-1) την ομάδα του με το τρίτο γκολ του στα πλέι οφ (μετά τα δύο στο προηγούμενο ματς κόντρα στον Φοίβο).

Με την ψυχολογία να αλλάζει «στρατόπεδο» μετά το γκολ, οι ερυθροκίτρινοι προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό και τα κατάφεραν μετά το μισάωρο, αφού πρώτα η Ρόδος «άγγιξε» την άμεση ισοφάριση, ωστόσο ο Λουτριώτης είπε «όχι» στον Παυλίδη.

Μάλιστα ο Μαθιός λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, λίγο έλειψε να σκοράρει για δεύτερη φορά σε ωραία εκδήλωση επίθεσης του Ιάλυσου, αλλά αρχικά ο Ψωμιάδης και εν συνεχεία ο Καλημέρης διατήρησαν την Ρόδο στο… παιχνίδι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, αφού προηγήθηκε απόπειρα από τα «ελάφια» για την ισοφάριση.

Δεν θα μπορούσε να… φανταστεί καλύτερο δυνατό ξεκίνημα η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη στην επανάληψη, αφού μόλις στο πρώτο λεπτό με το φοβερό σουτ του Αμανατίδη ισοφάρισε σε 1-1 και ξαναέβαλε σε ίδια αφετηρία τις δύο ομάδες.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το… μομέντουμ που ήταν με το μέρος της, η γηπεδούχος ομάδα κυκλοφόρησε την μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει τα ρήγματα στην άμυνα των «τοξοβόλων», ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα.

Ξεκάθαρος στόχος από την άλλη πλευρά για τον Ιάλυσο ήταν να «παγώσει» τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάτι που πέτυχε σε μεγάλο βαθμό και περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα των «πρασίνων» που ήθελαν, ωστόσο δεν μπορούσαν να φανούν επικίνδυνοι.

Το ματς έφτασε στο 70’ όπου ο Ορφανίδης πήρε το πρώτο… ρίσκο και πέρασε στον αγώνα τον Χατζηβαλσάμη αντί του Γκάϊδα κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ νωρίτερα στην αντίπερα όχθη ο Σταύρου πέρασε στο ματς τον Χατζηλιόντα αντί του Μαθιού «θωρακίζοντας» περισσότερο τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ούτε μ’ αυτές τις αλλαγές άλλαξε κάτι στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Ιάλυσος δεν απειλούνταν και διατηρούσε με σχετική άνεση την ισοπαλία που θα του χάριζε το πρωτάθλημα.

Μάλιστα με την Ρόδο να ανεβαίνει όλο και περισσότερο στην επίθεση για να πετύχει δεύτερο τέρμα, οι κενοί χώροι ήταν περισσότερη για τους Τριαντενούς που δεν τους αξιοποίησαν λόγω της κακής επιλογής στην τελική πάσα.

Έτσι φτάσαμε στο 86ο λεπτό όπου το ματς «χάλασε» όταν υπήρξε μια αψιμαχία του Θεοδωρέλλη με τον Χατζηφούντα για φάουλ του δεύτερου στον πρώτο και ο Ψωμιάδης που πήγε κοντά στην φάση, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.

Πάνω στις διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές της Ρόδου προς τον κ. Κόλλια, αποβλήθηκε και ο Σταμάτης Καντιμοίρης και το ματς ξεκίνησε με επτά λεπτά καθυστερήσεις εξ αιτίας ότι στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν προπονητές, αναπληρωματικοί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ρόδος των εννέα παικτών δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, ενώ ο Ιάλυσος στην τελευταία φάση είχε δοκάρι με τον Σταυλά, ωστόσο αυτό δεν παίζει είχε καμία σημασία για τον Ιάλυσο.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες των «τοξοβόλων» ένα κουβάρι για την επιτυχία τους, την ίδια στιγμή που χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομικής δύναμης για να πάει το διαιτητικό τρίο στα αποδυτήρια, αφού οι διαμαρτυρίες των πρασίνων συνεχίστηκαν και μάλιστα ήταν εντονότατες προς το πρόσωπο του ρέφερι της αναμέτρησης.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Ιάλυσος είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει το νησί μας στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική και ελπίζουμε φέτος να έχει καλύτερη τύχη από την περσινή και να κάνει το… άλμα στην ανώτερη κατηγορία.

Φάσεις και Γκολ:

12′ Κάθετη μπαλιά του Δήμα στον Τσιούνη, ο δεύτερος μπήκε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Λουτριώτη που επιχείρησε την έξοδο, αλλά απομάκρυνε την μπάλα ο Παπαδημήτρης πριν την τελική γραμμή του τέρματος

23′ Λάθος του Θεοδωρέλλη που στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα από τον χώρο άμυνας της Ρόδου έκανε «στραβοκλωτσιά» και ο Μαθιός από κοντά έκανε το ψύχραιμο πλασέ για το 0-1

28′ Σουτ του Παυλίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απόκρουσε δύσκολα με τα πόδια ο Λουτριώτης

44′ Από την μπαλιά του Ρεκλείτη, ο Μαθιός βγήκε πίσω από την πλάτη της άμυνας και πλάσαρε πάνω στην έξοδο τον Ψωμιάδη που αλλοίωσε ελάχιστα την πορεία της μπάλας και ο Καλημέρης σωτήρια προ του Σπάρταλη την έδιωξε μακριά

45+1′ Εκτέλεση φάουλ του Δήμα, ο Φυλακούρης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω στην προσπάθεια του να απομακρύνει και παραχώρησε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Παυλίδης πήρε την κεφαλιά και ο Λουτριώτης μπλόκαρε στην γωνία του

46′ Ο Γεωργιάδης προσπάθησε με σέντρα να βρει τον Τσιούνη, ωστόσο παρενεβλήθει ο Παπαδημήτρης που απομάκρυνε την μπάλα, αλλά αυτή έφτασε στον Αμανατίδη που με φοβερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-1

72′ Εκτέλεση φάουλ του Χατζηλιόντα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ” όλους και ο Ψωμιάδης απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ

86′ Διακοπή στο ματς. Κίτρινη κάρτα στον Χατζηφούντα για φάουλ στον Θεοδωρέλλη και εν συνεχεία κόκκινη κάρτα στον Ψωμιάδη που έφυγε από την εστία του για να διαμαρτυρηθεί προς τον διαιτητή. Συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες των παικτών της Ρόδου και ο Σταμάτης Καντιμοίρης θα αντικρίσει επίσης την κόκκινη κάρτα. Με εννέα οι γηπεδούχοι

90+8′ Όπως- όπως έδιωξε ο Παφιάκης την επικίνδυνη σέντρα του Παυλίδη και στην συνέχεια ο Αμανατίδης έκανε την σέντρα- σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια

90+14′ Η μπάλα από το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι

Διαιτησία: Κόλλια, Σταυρούλιας, Σαρρής Γ. (Γιαννουκάς)

Συνθέσεις:

Ρόδος: Ψωμιάδης, Καλημέρης, Γκάϊδας (70′ Χατζηβαλσάμης), Καντιμοίρης Στ., Θεοδοωρέλλης, Κακαζούκης, Αμανατίδης, Παυλίδης, Δήμας (81′ Ευγενικός), Τσιούνης, Γεωργιάδης (93′ Ράντζα)

Ιάλυσος: Λουτριώτης, Αθανασίου, Φυλακούρης, Παπαδημήτρης, Καρπαθάκης (84′ Μαλλιάκας), Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης (98′ Χειμωνέττος), Σταυλάς, Μαθιός (61′ λ. τρ. Χατζηλιόντας), Χατζηφούντας