Τι έγινε στα τέσσερα προηγούμενα φετινά ντέρμπι ανάμεσα σε Ρόδο και Ιάλυσο

Πέμπτη και… φαρμακερή για Ρόδο και Ιάλυσο που θα διασταυρώσουν σήμερα (17.00) εκ νέου τα ξίφη τους την φετινή σεζόν στο πιο κρίσιμο ντέρμπι που θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές μέσα στην σεζόν και μάλιστα την μία κρίνονταν τίτλος (κύπελλο Δωδεκανήσου), τον οποίο κατέκτησε ο Ιάλυσος.

Όπως και να’ χει πάντως η κούπα του πρωταθλητή έχει άλλη… γλύκα, αφού ο νικητής του σημερινού παιχνιδιού (σε περίπτωση ισοπαλίας θα πανυγηρίσει ο Ιάλυσος) θα έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται άνοδο στην Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ ανόδου.

Το fmtop.grσας θυμίζει τι έγινε τις προηγούμενες φορές που οι «ελάφια» και «τοξοβόλοι» τέθηκαν αντιμέτωποι για τον όμιλο του πρωταθλήματος, τα πλέι οφ και τον τελικό κυπέλλου Δωδεκανήσου.

Συνολικά παιχνίδια: 4

Νίκες Ιάλυσου: 2

Νίκες Ρόδου: 1

Ισοπαλίες: 1

Παιχνίδι του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα:

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά φέτος στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας στις 8 Νοεμβρίου 2014 για την 6η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και νικήτρια αναδείχθηκε η Ρόδος με σκορ 2-1, παίρνοντας τότε προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του β’ ομίλου έναντι των αντιπάλων της.

Παιχνίδι του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα:

Στο ματς για τον β’ γύρο του β’ ομίλου του πρωταθλήματος, ο Ιάλυσος ήθελε τη νίκη μέσα στο Οικονομίδειο επί της Ρόδου για να την «προσπεράσει» στον βαθμολογικό πίνακα και να αποκτήσει… αβαντάζ εν όψει πλέι οφ. Η  αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2015 και το ματς έληξε ισόπαλο με 1-1, κάτι που «βόλευε» τους πράσινους οι οποίοι έφτασαν τελικώς στην κατάληψη της πρώτης θέσης για την κανονική διάρκεια (ξεκίνησαν με τρεις βαθμούς στα πλέι οφ) και άφησαν τους «τοξοβόλους» στον δεύτερη θέση των… μηδέν βαθμών στην διαδικασία που ακολουθούσε.

Τελικός κυπέλλου Δωδεκανήσου:

Πέρα από τις «μάχες» του πρωταθλήματος, η… μοίρα και η ικανότητα των δύο ομάδων τα έφερε έτσι ώστε να αναμετρηθούν και στον τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου. Ο τελικός έγινε στο Δημοτικό Στάδιο στις 25 Μαρτίου και ο Ιάλυσος έφτασε με σχετική άνεση στην κούπα επικρατώντας με 2-0 της Ρόδου. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο «ραντεβού» των δύο ομάδων μέχρι το… επόμενο, δηλαδή το σημερινό.

Παιχνίδι του α’ γύρου των πλέι οφ:

Το πιο πρόσφατο ματς μεταξύ των δύο ομάδων ήταν φυσικά αυτό για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ τίτλου της Α’ κατηγορία που διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες. Συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου η Ρόδος δέχονταν την ήττα με 2-0 από τον Ιάλυσο στο Οικονομίδειο και έμενε πίσω στην… κούρσα του τίτλου. Με τις δύο μεγάλες νίκες που έκανε επί Φοίβου και Διαγόρα, τα «ελάφια» θα διεκδικήσουν την κούπα κόντρα στους «τοξοβόλους» που επίσης μετά απ’ αυτό το παιχνίδι επικράτησαν του Φοίβου και μια αγωνιστική νωρίτερα ήρθαν ισόπαλοι με τον Διαγόρα.

Η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:

Β’ Όμιλος

  1. Ρόδος 62 βαθμοί (20-2-0) γκολ: 76-11
  2. Ιάλυσος 61 βαθμοί (20-1-1) γκολ: 77-7

Η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων στα πλέι οφ (μετά από 5 παιχνίδια):

  1. Ιάλυσος 10 βαθμοί (3-1-1) γκολ: 5-2 *
  2. Ρόδος 10 βαθμοί (2-1-2) γκολ: 4-5**

*Ξεκίνησε χωρίς βαθμό στα πλέι οφ

** Ξεκίνησε με 3 βαθμούς στα πλέι οφ