Τσάμης, ο “βασιλιάς” της Ρόδου

Ο Αγγελος Τσάμης λίγο έλειψε να οδηγήσει τον Κολοσσό στην ανατροπή επί του ΠΑΟΚ. Είχε συνολικά πολύ καλή παρουσία με 14 πόντους, πέντε ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ όμως σε ιστορικό επίπεδο η τελευταία από αυτές τις τρεις επιδόσεις έχει ξεχωριστή σημασία.

Ο αρχηγός των Ρόδιων, με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έφτασε τα 551 στην καριέρα του με τον Κολοσσό H Hotels στο πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού ξεπέρασε τον Κώστα Χαρίση που στα χρόνια που έπαιξε στη Ρόδο, είχε 548. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Ο Τσάμης με τη συγκεκριμένη πρωτιά, κατέχει την πρώτη θέση σε όλες τις κατηγορίες στατιστικής στην ιστορία του Κολοσσόυ H Hotels, εκτός των κοψιμάτων, γεγονός αναμφίβολα ξεχωριστό ειδικά για το επίπεδο της κατηγορίας.

Πιο συγκεκριμένα, είναι πρώτος σε συμμετοχές με 159, πρώτος σε πόντους με 1.396, πρώτος σε εύστοχες βολές με 283, σε εύστοχα δίποντα με 393 και εύστοχα τρίποντα με 109. Ο πολυσύνθετος γκαρντ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις λίστες της ομάδας της Ρόδου και στα ριμπάουντ από σήμερα με 551, στις ασίστ με 371 και στα κλεψίματα με 139!

*Τα στοιχεία είναι από το επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ

eurohoops.net (του Νίκου Βαγγέλη)