Κούπα για τον Ηρακλή και… κούπα με πικρό καφέ για το Νηρέα στην Λάρδο! (Φωτορεπορτάζ)

Στα «σαλόνια» του τοπικού μας ποδοσφαίρου επιστρέφει ο Ηρακλής που επικράτησε με το άνετο 4-0 του Νηρέα στο γήπεδο Λάρδου και… έστειλε τους Κρεμαστενούς στην Γ’ κατηγορία. Πανηγύρια για τους γηπεδούχους που θα παίξουν για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία μέσα στο δικό τους γήπεδο, ενώ οι «πορτοκαλί» θα σχεδιάσουν τα πλάνα τους για την επιστροφή.

Τα παιχνίδια για 18η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας (α’ όμιλος) θα μας… έδιναν τον πρωταθλητή και την ομάδα που θα συνόδευε τον Ατρόμητο Διμυλιάς στην τρίτη τοπική κατηγορία. Τελικά και οι δύο ομάδες έγιναν γνωστές στο γήπεδο Λάρδου.

Οι Λαρδιακοί που ήθελαν μόνο νίκη την πήραν έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου του που γέμισε το γήπεδο παρά το ακατάλληλο της ώρας, ενώ οι φιλοξενούμενοι από ένα σημείο και μετά περίμεναν το… δώρο της Ομόνοιας στη Νίσυρο (αφού ηττήθηκαν, ήθελαν να χάσει και ο Πολυβώτης για να σωθούν) που τελικά δεν ήρθε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το γήπεδο… κατηφόριζε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και ο Ηρακλής έφτασε στο 2-0 με… συνοπτικές διαδικασίες.

Αρχικά ο Στέφανος Ευαγγελίδης του Ευάγγελου στο 7’ με πλασέ, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μπεννούρ έκανε το 1-0 και εν συνεχεία ο Στέφανος Ευαγγελίδης του Νεκταρίου ένα λεπτά αργότερα (8’) έγραψε το 2-0 με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

Το σουτ του Μπεννούρ στο 10’ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κοσμά και ο Νηρέας μετά το τέταρτο κατάφερε να συνέλθει, βλέποντας την «μπόρα» να περνάει αλλά και το σκορ να είναι… απαγορευτικό γι’ αυτούς.

Για το αλλάξουν αυτό βγήκαν μπροστά και είχαν ένα διάστημα μεταξύ 15’ και 30’ που πλησίασαν με αξιώσεις την εστία του Στέργου Καντιμοίρη, απειλώντας στο 15’ με την σέντρα- σουτ του Κουδούνη που κατέληξε κόρνερ μετά τις κόντρες και στο 24’ με το πλασέ του Βολιτάκη μέσα από την περιοχή όπου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η προώθηση ολοένα και περισσότερων ποδοσφαιριστών του Νηρέα προς την αντίπαλη περιοχή, άφησε κενούς χώρους στα μετόπισθεν και ο Ηρακλής πλησίασε στο τρίτο γκολ στο 34’, ωστόσο το πλασέ του Στέφανου Ευαγγελίδη του Ευάγγελου απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Καβάζη.

Ότι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι στην παραπάνω φάση, το έκαναν πράξη στο 36’ και ουσιαστικά «καθάρισαν» στο ματς. Από το κόψιμο του Παπαϊωάννου και την φοβερή μπαλιά στον Ταγκάεφ, ο τελευταίος έφυγε στο… ξέφωτο και αφού πέρασε τον Κοσμά έκανε το 3-0 σε κενή εστία.

Τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο μέρος και στον Νηρέα προσδοκούσαν τη νίκη της Ομόνοιας για να… κρατηθούν στην κατηγορία.

Οπότε στην επανάληψη οι δύο ομάδες έκαναν τις αλλαγές τους, με τον Μανώλη Κοντά να περνάει νεαρούς στον αγωνιστικό χώρο και ο ρυθμός έπεσε, όπως είναι λογικό.

Πάντως αυτό δεν εμπόδισε τους κυανόλευκους να φτάσουν στο 4-0 με το φοβερό σουτ του Ταγκάεφ έξω από την περιοχή στο 57ο λεπτό, αφού ένα λεπτό νωρίτερα (56’) ο Στέφανος Ευαγγελίδης του Ευάγγελου είχε απειλήσει τον Κοσμά που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του μέσα από την περιοχή.

Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες μέχρι το φινάλε για τον Ηρακλή, αλλά ο Στέφανος Ευαγγελίδης του Ευάγγελου στο 70’ νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Νηρέα στο τετ α τετ και ο Φάκκας αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 80’ και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο ματς.

Το τέλος βρήκε τους φίλους του Ηρακλή (ανάμεσα τους αρκετά παιδιά) να πανηγυρίζουν τον τίτλο και την άνοδο μαζί με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο που έγιναν ένα κουβάρι και άνοιξαν σαμπάνιες.

Την ίδια στιγμή η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών του Νηρέα που αποχαιρέτησαν την κατηγορία.

Διαιτησία: Τσοπανάκης, Τσέτσος, Λατσός

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Καντιμοίρης Στέργος (64’ Μουστάκας), Ευαγγελίδης Στ. του Ν. (62’ Φάκκας), Καπιώτης, Παπαϊωάννου, Διακοβασιλείου Στέργος, Μπεννούρ (62’ Διακοβασιλείου Σταύρος), Ευαγγελίδης Στ. του Ε., Ευαγγελίδης Ι., Χαρίτος, Καμμάς, Ταγκάεφ

Νηρέας: Κοσμάς, Αυγενικού, Κουτσουμπάρης, Τσουβάλας, Αλαφάκης (46’ Στούρης), Καβάζης, Καρτάλης (68’ Ζούρδης), Καρίνος, Λιαμής (52’ Φιακέτι), Βολιτάκης, Κουδούνης