Ο «φονιάς» Παναγιώτης Μαθιός «μίλησε» την κατάλληλη στιγμή και… μιλάει στο fmtop.gr!

Για να έχει κάποιος τον τίτλο του «φονιά», πέρα από το… βάρος που «κουβαλάει» στις πλάτες του και αφορά το σκοράρισμα, θα πρέπει να «πυροβολεί» όταν η μπάλα «καίει» και τον έχει πραγματικά ανάγκη η ομάδα του.

Ο Παναγιώτης Μαθιός έκανε και τα δύο φέτος με την φανέλα του Ιάλυσου. Σκόραρε ακατάπαυστα στην κανονική διάρκεια της σεζόν και όταν η ομάδα του χρειάστηκε… σκορ στην τελική ευθεία των πλέι οφ, ο έμπειρος στράϊκερ ήταν εκεί και βροντοφώναξε «παρών». Πήρε από το… χεράκι τους «τοξοβόλους» και τους ανέδειξε πρωταθλητές.

Δύο γκολ με τον Φοίβο για την προτελευταία αγωνιστική της διαδικασίας, ένα με την Ρόδο στον «τελικό» του Δημοτικού Σταδίου και «έβαψε», μαζί με τους συμπαίκτες του, ερυθροκίτρινη την κούπα.

Αναπόφευκτα ο «Σκιλάτσι» έγινε και πάλι ήρωας, όπως έχει συμβεί ξανά και ξανά κατά τα το παρελθόν χάρις τα πολλά και κυρίως κρίσιμα γκολ του. Αυτή είναι η… δουλειά του και γνωρίζει να την κάνει πάρα πολύ καλά.

Αφού λοιπόν «μίλησε» μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τα τέρμα του έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του στην «κούρσα» του πρωταθλήματος, τώρα… μίλησε στο fmtop.grγια τον τίτλο και την συνέχεια των «τοξοβόλων» στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής.

Εκεί όπου ελπίζουμε και ευχόμαστε ο Μαθιός μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να τα καταφέρουν και το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο να έχει ξανά εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες.

Αρχικά μιλώντας για την κατάκτηση του τίτλου και τα συναισθήματα του, ο «μπόμπερ» του τοπικού μας ποδοσφαίρου ανέφερε:

Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι γι’ αυτό που καταφέραμε. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν το πιο δύσκολο που έχει διεξαχθεί τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς συμμετείχαν όλες οι μεγάλες και ιστορικές ομάδες του νησιού. Χαίρομαι πάρα πολύ που στο τέλος ήμασταν εμείς αυτοί που ανακηρυχθήκαμε πρωταθλητές.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε την ανωτερότητα της ομάδας του, αφού όπως τόνισε τα πήρε… όλα:

Την φετινή σεζόν δεν πήραμε μόνο το πρωτάθλημα, τα πήραμε όλα και αυτό κάτι σημαίνει. Σημαίνει πως είχαμε την καλύτερη ομάδα απ’ όλους. Ακόμα και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που τερματίσαμε στην δεύτερη θέση, έτσι όπως τερματίσαμε, δείξαμε τις δυνατότητες μας και μπήκαμε στα μπαράζ με στόχο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Για το γεγονός ότι ο Ιάλυσος ξεκίνησε χωρίς βαθμό την διαδικασία των πλέι οφ και έκανε άσχημο ξεκίνημα, ο Παναγιώτης Μαθιός σχολίασε και ανέφερε το «μυστικό» της ανατροπής:

Έτσι είναι, ξεκινήσαμε τα μπαράζ με μηδέν βαθμούς, αλλά όπως είπα στόχος μας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο πρώτο παιχνίδι δεχθήκαμε την ήττα και εδώ θέλω να σταθώ. Είχαμε αρχίσει να μην το πιστεύουμε τόσο πολύ μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα στην πρεμιέρα. Ωστόσο ο πρόεδρος ήρθε μέσα στα αποδυτήρια μαζί με την υπόλοιπη διοίκηση και μας είπε «εμείς θα το πάρουμε γιατί είστε καλύτερη ομάδα». Πήγαμε στον Φοίβο, την πιο φορμαρισμένη ομάδα εκείνη την χρονική στιγμή και κερδίσαμε παρά τις αρκετές και σημαντικές απουσίες. Εκεί φάνηκε πόσο δεμένη είμαστε σαν ομάδα και ότι όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν ισάξιοι και το απέδειξαν σ’ αυτόν τον αγώνα. Μετά είχαμε ψυχή και καρδιά και τα καταφέραμε. Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα και να μας το στερήσει αυτό. Φτάνουν πια οι δικαιολογίες. Είμαστε πανάξια πρωταθλητές.

Εν όψει της συνέχεια και των αγώνων μπαράζ που έχει η ομάδα του μπροστά της για να κερδίσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική, τόνισε:

Κυριότερος στόχος μας είναι η άνοδος και θα δώσουμε τα πάντα. Θα δουλέψουμε σκληρά με απόλυτη συγκέντρωση και το πιστεύω πως θα πανηγυρίσουμε την άνοδο για τον κόσμο μας και όλη την Ιαλυσό. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε την άνοδο για το νησί μας και όλη την Δωδεκάνησο που δεν έχει μια ομάδα ψηλά. Το χρειάζεται ο τόπος μας και θέλουμε να μας στηρίξουν όλοι, ακόμα και οι εχθροί μας, για το καλό του τόπου μας.

Τέλος, για το που αφιερώνει τον τίτλου του πρωταθλήματος, ο Παναγιώτης Μαθιός είχε αμέσως… απάντηση:

Προσωπικά θέλω να αφιερώσω την ποδοσφαιρική μου… ανάσταση στον πρόεδρο μου, Μιχάλης Χατζηνικήτα γιατί με πήρε… μισό με πρόβλημα κοιλιακών στην ομάδα. Με πίστεψε και πιστεύω τον δικαίωμα απόλυτα. Ελπίζω να συνεχίσω ανάλογα και στα μπαράζ. Το θέλω προσωπικά εγώ, το θέλουμε πολύ όλοι για να φέρουμε την άνοδο. Τα πήραμε όλα, αυτό τα λέει όλα!