Ινφαντίνο: Συμφωνία ή αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αμετακίνητες στην θέση τους για το αθλητικό νομοσχέδιο είναι UEFA και FIFA, όπως φάνηκε σε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος τόνισε ότι “αν δεν γίνουν οι αλλαγές δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αποβολή της Ελλάδας”.

“Υπάρχουν κάποια σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη βία και τα στημένα ματς, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία. Από την συζήτηση που είχαμε, είμαστε αισιόδοξοι για τις αλλαγές που θα γίνουν.

Αν όμως δεν γίνουν, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αποβολή της Ελλάδας. Δεν θα έχουμε άλλη εναλλακτική, αν δεν υπάρξει συμφωνία στο deadline που υπάρχει”, είπε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας της UEFA από το Μπαχρέιν, όπου βρέθηκε σε συνέδριο της Ασιατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καταλήγοντας:

“Οταν βλέπεις κάποια άρθρα που δίνουν την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένα πράγματα που ξεκάθαρα βρίσκονται στην δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας, αν υπάρχει ένας νόμος που δίνει δύναμη στους κυβερνώντες να ενεργήσουν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην Ομοσπονδία να δράσει ανεξάρτητα, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή”.