Παππάς: Η κυβέρνηση οδηγεί τον Τουρισμό με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή

 

 

Με τους άστοχους χειρισμούς της η κυβέρνηση τόσο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, όσο και στα εσωτερικά ζητήματα της οικονομίας με πρωτεύον το ζήτημα της  άμεσης είτε έμμεσης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, οδηγεί τον Τουρισμό με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Οι παράγοντες του τουρισμού και οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, επιχειρηματίες, έμποροι, ξενοδόχοι και συναφή επαγγέλματα (εστίαση, μπαρ, τουριστικά καταστήματα κ.λπ.) στα νησιά του Αιγαίου, θέτουν σοβαρά πλέον το ‘ζήτημα επιβίωσης’ του Τουρισμού.

Εάν ανέβει ο ΦΠΑ στα νησιά έμμεσα με μορφή ειδικού τέλους ή καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές που ισχύουν στα νησιά, θα εκτοξευτούν οι τιμές έως και πάνω από 30% σε όλα τα επίπεδα (αγαθά, τρόφιμα, φάρμακα κ.ά) παρά τις δήθεν δεσμεύσεις των κυβερνητικών.

Θα μπορούσε να είχε κάνει άλλες προτάσεις η κυβέρνηση όπως η προσωρινή εξίσωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία με την λοιπή Ελλάδα με την μορφή ειδικού τέλους στην διαμονή όπου η διαφορά είναι μόνον 1,50%, πράγμα που συζητούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και είχε προτείνει υπό μορφή διαλόγου ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά όχι υπό μορφή επιβολής τέλους 2-5 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε 10 έως 20% ΦΠΑ στις καθαρές τιμές ύπνου, και μάλιστα χωρίς κανένα διάλογο με τους επαγγελματίες και τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα κυβερνητικά μέτρα για τον τουρισμό, όπως τουλάχιστον εμφανίζονται, δεν θα είναι μόνο καταστροφικά για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά θα καταστήσουν το τουριστικό τους προϊόν κατά πολύ  ακριβότερο από την υπόλοιπη Ελλάδα με συνέπειες που κρίνονται απρόβλεπτες.

Τα νησιά δουλεύουν με τον Τουρισμό μόλις 5 μήνες τον χρόνο. Αν καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ έμμεσα είτε άμεσα και μάλιστα πολλαπλάσια από την μικρή διαφορά  που έχει με την λοιπή Ελλάδα, που είναι στην ουσία μια πριμοδότηση για τους υπόλοιπους μήνες διαβίωσης των κατοίκων, τι θα γίνει την επόμενη μέρα;

Οι χειρισμοί των κυβερνώντων αποδεικνύουν καθημερινά ότι η χώρα βουλιάζει, η οικονομία έχει μπει σε ύφεση, δεν υπάρχει ρευστότητα ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί τα ‘αποθεματικά’ του κράτους, τα πρωτογενή πλεονάσματα εξαντλήθηκαν κι οι ίδιοι συνεχίζουν να πανηγυρίζουν ότι κατάφεραν πολλά πράγματα και κατηγορούν συνεχώς την προηγούμενη κυβέρνηση ότι κατέστρεψε την χώρα!!!

Όταν ήταν αντιπολίτευση, οι δήθεν Αριστεροί με την σκληρή κομμουνιστική νοοτροπία, δεν ψήφιζαν ούτε ένα νομοσχέδιο φιλολαϊκό παρά μόνον έκαναν ‘σημαία’ τα αρνητικά σημεία και εκμεταλλεύονταν τα λάθη.

Σήμερα που έχουν ήδη οδηγούν την χώρα στην καταστροφή, προχώρησαν στην ‘φασιστική’ Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, έχουν βάλει σε εφαρμογή τον εσωτερικό δανεισμό και δεν αντιλαμβάνονται  ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με σοβαρό ‘πιστωτικό γεγονός’ μέσα στις επόμενες μέρες το οποίο τελικά θα οδηγήσει σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση προς χάρη των συμφερόντων του Lobbyτης δραχμής.

Είναι η ώρα αποφάσεων και ευθύνης.

Ο ελληνικός λαός παρασύρθηκε από τον λαϊκισμό , τα ψέματα και τις αστήρικτες υποσχέσεις, διότι προτιμάει ν’ ακούει καλά λόγια παρά να αντικρίζει την πραγματικότητα.

Και η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, μας οδηγούν στα ‘βράχια’ εντός ολίγων ημερών.

 

Ιωάννης Παππάς

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.