Συνάντηση αντιδημάρχου Ανάπτυξης με  πρόεδρο Σκοπευτικού Ομίλου Ρόδου

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκπόνηση του  masterplan του Δήμου Ρόδου, σχετικά με την αξιοποίηση των εκτάσεων της Βάρης και του Καλαμώνα, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Πόκκιας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σκοπευτικού Συλλόγου Ρόδου Γιάννη Χαρίτο, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό των σκοπευτικών εγκαταστάσεων που ο Δήμος διαθέτει στον Καλαμώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι την παραχώρηση του Καλαμώνα και της Βάρης ζητεί  η δημοτική αρχή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο και ανήκουν οι συγκεκριμένες εκτάσεις. Το θέμα είχε συζητηθεί μάλιστα μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Σγουρίδη και του κ. Πόκκια, σε πρόσφατη συνάντηση τους στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά τον Σκοπευτικό Όμιλο Ρόδου, ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τον πρόεδρο  να καταθέσει την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Σκοπευτηρίου, ώστε να έχει τις κατάλληλες εκείνες προδιαγραφές που θα προσελκύουν μεγάλους και διεθνείς αγώνες.

Από την πλευρά του, ο κ. Πόκκιας  δεσμεύθηκε, η πρόταση του Σκοπευτικού Ομίλου που θα αφορά όχι μόνον τη διατήρηση αλλά και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Σκοπευτικού Σταθερού Στόχου και Πρακτικής Σκοποβολής, που ήδη υπάρχουν στον Καλαμώνα, να συμπεριληφθεί στο masterplanτου Δήμου Ρόδου για την αξιοποίηση του Καλαμώνα.

Τέλος, στη συνάντηση των κυρίων Πόκκια και Χαρίτου συζητήθηκε και η αξιοποίηση της αίθουσας Σκοποβολής, επί της οδού Καποδιστρίου, που ανήκει στο Δήμο Ρόδου. Συμφωνήθηκε μάλιστα να γίνει αυτοψία από το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα.