Ήττα στην Αμαλιάδα και… Παναθηναϊκός στα πλέι οφ για τον Κολοσσό

Με νίκη έκλεισε ο Κόροιβος την πρώτη του χρονιά στην Α1, επικρατώντας του Κολοσσού Ρόδου με 81-73 στην Αμαλιάδα. Χωρίς Ουότερς οι «θαλασσί», ενώ τραυματίστηκε ο Ρόμπινσον! 

Ο ένας… Ματζέτ, ο άλλος μόνο… προβλήματα! 

Με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό γκαρντ, ο Κόροιβος επικράτησε 81-73 του Κολοσσού, ο οποίος δεν είχε τον Ουότερς και στην πορεία έχασε και τον Ρόμπινσον και έτσι έκλεισε νικηφόρα την πρώτη του κανονική περίοδο στην Α1! 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του, με το σκορ να ήταν κλειστό, αλλά τον Κόροιβο να ήταν αυτός που είχε το προβάδισμα (11-10). Ωστόσο, από τα μισά της περιόδου, ο Κολοσσός έκανε την αντεπίθεσή του, με αποτέλεσμα να περάσει εκείνος μπροστά (13-16) και μάλιστα να κλείσει προηγούμενος το δεκάλεπτο (18-20). 

Σχεδόν ίδιο ήταν το σκηνικό και στη δεύτερη περίοδο. Ο Κολοσσός είχε το ρυθμό της αναμέτρησης, διατηρώντας παράλληλα και το προβάδισμά του, το οποίο έφτασε στο +5 (25-30). Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα της Αμαλιάδας «ξύπνησε» και χάρη στην ευστοχία της πέρασε εκ νέου μπροστά. Μάλιστα, από την άλλη οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έδειχναν μία δυσκολία στην επίθεση, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +7 (43-36), αφού το επιμέρους σκορ ήταν στο υπέρ τους 25-16. 

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και στο δεύτερο ο Κόροιβος. Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, καθώς και στον Κολοσσό φαινόταν όλο και περισσότερο η απουσία του Ουότερς από το παρκέ. Έτσι, το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους στο +9 (62-53). 

Παρ’ όλα αυτά, ο Κολοσσός δεν είχε πει την τελευταία του… λέξη στο ματς και με ένα επιμέρους σκορ 3-9, στα πρώτα τρία λεπτά της τέταρτης περιόδου, μείωσε στους τρεις της διαφορά (65-62). Όμως, αυτό «αφύπνισε» τον Κόροιβο, ο οποίος με ένα σερί 10-0 στα επόμενα λεπτά πήρε μία διαφορά ασφαλείας (75-62). Έκτοτε, η ομάδα της Αμαλιάδας δεν έχασε τον έλεγχο του ματς και έτσι πήρε το ροζ φύλλο με το τελικό 81-73. 

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 43-36, 62-53, 81-73 

* Η αναμέτρηση διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά, λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, λόγω διακοπής ρεύματος. 

sport-fm.gr