Αθανασίου: “Πιστεύω στο τέλος, εμείς θα πανηγυρίσουμε την άνοδο”

Μετά το διπλό της πρεμιέρας και λίγο πριν το ματς με τον Ακράτητο, ο Παντελής Αθανασίου μίλησε στο ‘pamebala.gr’ για την προσπάθεια του ιστορικού συλλόγου της Ρόδου να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες.

Το ξεκίνημά τους στα μπαράζ ήταν ιδανικό. Ο Ιάλυσος πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό στο Ζευγολατιό, απέναντι στην τοπική ομάδα και πρωταθλήτρια Κορινθίας, ο Παντελής Αθανασίου ήταν ο παίκτης που πέτυχε το γκολ της σπουδαίας νίκης. Οι φιλοδοξίες του ιστορικού σωματείου ταυτίζονται με εκείνες του 28χρονου μέσου, ο οποίος φροντίζει να κάνει στο γήπεδο ό,τι κρίνεται απαραίτητο για να εκπληρωθούν!

Η επάνοδος στις εθνικές κατηγορίες και, εν προκειμένω, στη Γ’ Εθνική, είναι ο μεγάλος στόχος του νησιώτικου συλλόγου και ο χαρισματικός άσος πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται μέσα από τον 11ο όμιλο των μπαράζ ανόδου, στα οποία συμμετέχουν οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου! Άλλωστε, αναμφισβήτητα διαθέτει τις ικανότητες όπως και την πολυετή εμπειρία, για να οδηγήσει τον Ιάλυσο στο παραπάνω… σκαλοπάτι!

Λίγες ώρες μετά το διπλό της πρεμιέρας και πριν το ματς με τον Ακράτητο, ο Παντελής Αθανασίου μίλησε στο ‘pamebala.gr’, καταθέτοντας αρκετά και ενδιαφέροντα!

-Παντελή, πετύχατε μεγάλη νίκη στην Κόρινθο, στην πρεμιέρα των μπαράζ. Που κρίθηκε το ματς;

”Ήτανε μια μεγάλη νίκη πρώτον διότι παίξαμε εκτός έδρας και δεύτερον ακριβώς επειδή ήταν η πρεμιέρα! Όταν ξεκινάς με νίκη, αποκτάς άλλη ψυχολογία! Ήταν πολύ σημαντικό που πετύχαμε πρώτοι γκολ. Από εκεί και πέρα, σαν ομάδα δεχόμαστε δύσκολα γκολ. Επίσης, είχαμε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά μας (σ.σ. Λουτριώτης), που έκανε σωτήριες επεμβάσεις, αν και το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο”.

-Θεωρείς ότι έχετε κάνει ένα πρώτο βήμα για την άνοδο;

‘Είναι ακόμα πολύ νωρίς! Βλέπουμε ξεχωριστά τα παιχνίδια, τα οποία είναι όλα δύσκολα! Όντως έχουμε κάνει ένα μικρό βήμα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Μπροστά μας έχουμε τον Ακράτητο τον οποίο αντιμετωπίζουμε στην έδρα μας. Θα παίξουμε μόνο για τη νίκη και… τίποτ’ άλλο”!

-Αισθάνεστε καθόλου πίεση, υπό την έννοια ότι πλέον οδηγείτε την κούρσα;

”Ο Ιάλυσος είναι ομάδα καταδικασμένη να πρωταγωνιστει. Λογικό, λοιπόν, είναι να υπάρχει πίεση, όχι όμως επειδή είμαστε πρώτοι…”

-Παραμείνατε μέχρι πρόσφατα σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, με τα μπαράζ στα Δωδεκάνησα. Είναι κάτι που θα σας ωφελήσει;

Αυτό θα φανεί στην πορεία! Στα Δωδεκάνησα το τοπικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και ποιοτικό. Πιστεύω ότι συγκρίνεται με αυτό της Αθήνας! Ειδικά φέτος υπήρχαν ιστορικές ομάδες, όπως ο Διαγόρας, η Ρόδος, με παίκτες καλούς, έμπειρους που θα μπορούσαν άνετα να αγωνίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο! όπως ισχύει και για τη δική μου ομάδα. Αυτό μας έκανε πολύ καλό, ταυτόχρονα όμως μας έβγαλε περισσότερη κούραση!

Πάντως, πήραμε το πιο δίκαιο και δίκαιο πρωτάθλημα που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια! Ήταν ένα παλικαρίσιο πρωτάθλημα! Ξεκινήσαμε χωρίς βαθμούς, αφού χάσαμε την 1η αγωνιστική απο το Διαγόρα, ωστόσο δεν τα παρατήσαμε, αντίθετα πιστέψαμε στους εαυτούς μας”!

-Ήταν το αποτέλεσμα που θέλατε η ισοπαλία στο ματς του Ακράτητου με τη Θύελλα Ραφήνας;

”Η αλήθεια είναι ότι μας βόλεψε η ισοπαλία. Τίποτα, όμως, δεν έχει κριθεί! Έχει ακόμα πολύ δρόμο για την άνοδο! Πρεπει να έχουμε το κεφάλι κάτω, να δουλεύουμε στις προπονήσεις και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά στο τέλος”.

-Έχεις εικόνα για τους αντιπάλους σας;

‘Έχουμε παρακολουθήσει μερικά βίντεο, αλλά πλήρη εικόνα δεν έχω. Πάντως, αν είμαστε καλά εμείς, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”!

-Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα διεκδικήσει μαζί σας την άνοδο;

”Όλοι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες! Πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς, εκείνοι που θα πανηγυρίσουν την άνοδο”!

-Έχει τις βάσεις ο Ιάλυσος να σταθεί στη Γ’ Εθνική, εφόσον τα καταφέρει;

”Νομίζω πως υπάρχουν οι βάσεις όχι μόνο για Γ’ Εθνική, αλλά και για football league! Η ομάδα έχει καλη διοίκηση, έναν υναμικό πρόεδρο που ό,τι χρειαστείς σου το παρέχει, έχει τον κόσμο και επειδή έχω παίξει και εκτός Ρόδου, υπάρχουν λίγες ομάδες σαν τον Ιάλυσο”!

-Ο κόσμος του Ιάλυσου είναι κοντά στην ομάδα;

”Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό! Παντού, όπου κι αν παίξει η ομάδα, οι φίλαθλοι ακολουθούν! Όταν παίζεις στην έδρα σου και εχεις 2000 φιλάθλους σε επίπεδο τοπικού, αυτό τα… λέει όλα”!

pamebala.gr