Στις ομάδες που σόκαραν τον πλανήτη η Εθνική του 2004

Η ιστοσελίδα “therichest.com” έκανε αφιέρωμα με τις δέκα ομάδες που σόκαραν τον πλανήτη, με την Εθνική ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

“Στην κορυφή βρίσκεται, όπως είναι λογικό, η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία των ομαδικών αθλημάτων. Οι περισσότεροι φίλαθλοι και αναλυτές προέβλεπαν μία σύντομη παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στα τελικά του Euro 2004. Το τρομερό σουτ και γκολ του Γιώργου Καραγκούνη κόντρα στην Πορτογαλία ήταν μόνο η απαρχή μίας εκπληκτικής πορείας γεμάτη εκπλήξεις. Μετά το 2-1 κόντρα στην Πορτογαλία, η Ελλάδα ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Ισπανία, ενώ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρωσία.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ήταν αρκετά για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αντιμετώπισε τη Γαλλία των Ζινεντίν Ζιντάν και Τιερί Ανρί. Με το αμυντικό στιλ της η Ελλάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά χάρη στην κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα. Στα ημιτελικά τέθηκε αντιμέτωπη με την Τσεχία και ύστερα από ένα τρομερό 90λεπτο, πήρε τη νίκη και την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, με “χρυσό” σκόρερ τον Τραϊανό Δέλλα. Στον τελικό η Ελλάδα συνάντησε ξανά την Πορτογαλία, την οποία νίκησε με 1-0 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία ονειρεμένη πορεία”, αναφέρει το επεξηγηματικό κείμενο για τον “άθλο της Πορτογαλίας” από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το Top-10 ομάδων που σόκαραν τον πλανήτη από την “therichest.com”:

1. Ελλάδα, Euro 2004

2. Βιλανόβα Γουάιλντκατς, NCAA March Madness, 1985

3. Νιου Γιορκ Νικς, NBA, 1999

4. Γουίμπλεντον, FA Cup, 1988

5. Δανία, Εuro 1992

6. Κολοράντο Ρόκις, MLB, 2007

7. Λος Άντζελες Κινγκς, NHL, 2011-12

8. Ντένβερ Νάγκετς, NBA, 1994

9. Έντμοντον Όιλερς, NHL, 2006

10. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, NBA, 2007

soccerplus.gr