Λυκογιάννης: “Πάμε στο ΟΑΚΑ να παίξουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν”

Ο Άρης Λυκογιάννης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Το 10 το κακό” και μίλησε για τον τελικό της Euroleague, αλλά και τον αυριανό τρίτο προημιτελικό του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό.

O Άρης Λυκογιάννης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, για τον τελικό του Final Four, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τον Ολυμπιακό. Ο κόουτς του Κολοσσού σχολίασε όσα έγιναν στη Μαδρίτη, ενώ αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: “Νομίζω ότι ένα από τα βασικά συστατικά της καλή πορείας είναι η αυτογνωσία. Η ικανότητα του να κρατάμε χαμηλούς τόνους σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ εκμεταλλευτήκαμε σημαντικές απουσίες του Παναθηναϊκού στο μέγιστο βαθμό συν ότι υπήρχαν κάποιοι παίκτες που δεν ήταν καιρό στην ομάδα. Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Επίσης είναι παιχνίδια για εμάς χωρίς πολύ άγχος. Αν θέλουμε να μιλήσουμε ρεαλιστικά έχουμε λίγες πιθανότητες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάμε να πετάξουμε λευκή πετσέτα. Πάμε να παίξουμε τις πιθανότητες που αναλογούν.”

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού: “Ο Παναθηναϊκός είναι σε μία διαδικασία που προσπαθεί να βρει λύσεις. Η αλήθεια είναι ότι λίγο πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πριν αρχίσουν οι δικές αναμετρήσεις μπήκε σε διαδικασίες που άλλαξε την ομάδα. Έφυγε ο προπονητής, τιμωρήθηκε ο Γκιστ, ήρθαν καινούργιοι παίκτες και τραυματίστηκε ο Παππάς. Δεν είναι ποτέ καλό για μία ομάδα που συμμετέχει στα play off. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα. Ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Είναι ιδιαίτερη η κατάσταση που έχει να διαχειριστεί.”

Για το αν η χρονιά για τον Κολοσσό Ρόδου είναι επιτυχημένη: “Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία. Η χρονιά είναι σίγουρα επιτυχημένη. Δεν είναι μόνο η είσοδος στα play off και η νίκη επί του Παναθηναϊκού. Καταφέραμε με τον πρώτο γύρο να σωθούμε, παίξαμε καλό μπάσκετ, κάναμε μεγάλες νίκες και εντός και εκτός έδρας, εμφανίστηκαν νέα παιδιά και γενικά υπήρξαν πράγματα που θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι.”

Για το ότι δύο Έλληνες προπονητές της γενιάς του ήταν στο Final Four της Μαδρίτης: “Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό. Είναι αναγνώριση της τεχνογνωσίας του Έλληνα προπονητή. Κάποτε μιλούσαμε για τους Σέρβους προπονητές. Κάποια από τα στοιχεία τους μπήκαν στην ελληνική τεχνογνωσία.”

Για το διήμερο των αγώνων του Final Four: “Η διαφορά του Final Four από την διαδικασία των play off είναι επί της ουσίας η κάθε ομάδα έχει να δώσει δύο παιχνίδια σε δύο μέρες. Άρα είναι πως θα βρεθεί σε αυτές τις μέρες η κάθε ομάδα. Η Φενέρ σκούπισε την σειρά της, η ΤΣΣΚΑ έπαιξε δυνατά παιχνίδια, ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας, η κάθε ομάδα έδειξε ποια είναι στα play off. Ο Ολυμπιακός έχει την επιτυχία. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρεθείς στον τελικό. Στην συγκεκριμένη μέρα η Ρεάλ ήταν απλά καλύτερη από τον Ολυμπιακό.”

Για τον τελικό του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης: “Για να τα χωρίσουμε. Υπήρξε μία σχετικά μέτρια επιθετικά μέρα του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι, είναι ότι μία φύση επιθετική ομάδα, προσέγγισε το παιχνίδι αμυντικά. Έδωσε χρόνο σε παίκτες που χαρακτηρίζονται από το σκληρό αμυντικό τους παιχνίδι, όπως ο Ματσιούλις, ο Ρίβερς και ο Νοτσιόνι. Προτιμήθηκαν παιδιά που θα έβγαζαν πάθος και θέληση. Η προσέγγιση από τον κόουτς Λάσο έγινε με αμυντικά κριτήρια. Για να πάρουμε την Ευρωλίγκα πρέπει να παίξουμε άμυνα. Η Ρεάλ το συγκεκριμένο διήμερο ήταν η καλύτερη ομάδα από τις τέσσερις.”

Για το αν έλειψε από τον Ολυμπιακό κάποια παραπάνω λύση: “Δεν θεωρώ ότι λείπει κάτι από το ρόστερ του Ολυμπιακού. Αυτό το ρόστερ κέρδισε την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας και ήρε την πρόκριση στον τελικό. Είναι πλήρες το ρόστερ. Θεωρώ ότι περισσότερο ισχύει ότι την συγκεκριμένη μέρα η Ρεάλ ήταν καλύτερη ομάδα. Έχουν υπάρξει ματς στην διάρκεια της σεζόν που οι Ρίβερς, Νοτσιόνι, Ματσιουλις είχαν άσχημα βράδια. Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα ρόστερ, αλλά ποια ομάδα είχε την καλύτερη βραδιά.”

Για το αν θα μείνει και τη νέα σεζόν στον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου: “Είναι νωρίς ακόμα. Είπαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας τις επόμενες μέρες για να μιλήσουμε με νούμερα.”

sport24.gr