Ποιοί θα ψηφίζουν στις ΓΣ της ΕΠΟ και ποιές Ενώσεις δημιουργούνται

Η ΕΠΟ μέσω διαρροής «ανακοίνωσε» ότι εγκρίθηκε το καταστατικό της που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση και το οποίο είχε αρχικά απορριφθεί για τυπικούς λόγους λόγω από το Ειρηνοδικείο.

Μία σημαντική αλλαγή αφορά τη νέα σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης και επομένως τον αριθμό των εκλεκτόρων που αυξάνεται και από 56 θα ξεπερνά τους 180.

Το Soccerplus δημοσιεύει, μέσα από το κείμενο του καταστατικού της ΕΠΟ που είχε σταλεί στις Ενώσεις στις 27/5/2014, αφού αυτό που εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο ακόμα δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, το άρθρο 22 στο οποίο υπάρχει ο “χάρτης των Ενώσεων” επαγγελματικών, ερασιτεχνικών και νέων που δύναται να δημιουργηθούν, όπως η Πανελλήνια Ένωση Διαιτητών καθώς και ο αριθμός των εκλεκτόρων κάθε Ένωσης, που από τη ΓΣ του προσεχούς Ιουνίου θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Άρθρο 22: Εκπρόσωποι και ψήφοι

1.Η Γενική Συνέλευση αποτελείται από το σύνολο των εκπροσώπων των εκάστοτε μελών της Ε.Π.Ο. Ο αριθμός των εκπροσώπων κατανέμεται ως ακολούθως:

α. Οι τοπικές Ενώσεις Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) εκπροσωπούνται από τρεις (3) εκπροσώπους η κάθε μία. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.

β. η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία ψήφο.

γ. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής κατηγορίας ( Super League)εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.

δ. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής Κατηγορίας (Football League)εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.

2. Τα δυνάμενα να αναγνωριστούν από την Ε.Π.Ο. ως Μέλη θα εκπροσωπούνται στη Γενική Συνέλευση ως ακολούθως:

α. η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Γυναικείου Ποδοσφαίρου θα εκπροσωπείται με τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει (1) μία ψήφο.

β. η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου θα εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

γ. Όλες οι Π.Α.Ε. που κάθε αγωνιστική περίοδο μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) θα εκπροσωπούνται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

δ. οι Πανελλήνιες Ενώσεις Ποδοσφαιριστών, μία ( 1) για τους επαγγελματίες και μία (1) για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα εκπροσωπούνται από ένα (1) εκπρόσωπο η κάθε μία. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

ε. η Πανελλήνια Ένωση Διαιτητών θα εκπροσωπείται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μια (1) ψήφο.

στ. η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών θα εκπροσωπείται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

2. Οι εκπρόσωποι πρέπει να ανήκουν στο Μέλος το οποίο εκπροσωπούν και να έχουν οριστεί ή εκλεγεί σύμφωνα με το παρόν καταστατικό και το καταστατικό του Μέλους. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να εμφανίσουν απόδειξη αυτού.

3. Κάθε εκπρόσωπος της ίδιας κατηγορίας Μέλους έχει ίδιο αριθμό ψήφων στην Γενική Συνέλευση. Μόνον οι εκπρόσωποι που είναι παρόντες έχουν δικαίωμα ψήφου. Η ψήφος δι’ αντιπροσώπου ή με επιστολή, δεν επιτρέπεται.

4. Η Εκτελεστική Επιτροπή και ο Γενικός Γραμματέας θα συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου. Κατά την διάρκεια της θητείας τους, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν μπορούν να οριστούν ως εκπρόσωποι της Ένωσής τους, πλην της ειδικής εκλογικής Γενικής Συνέλευσης του Οκτωβρίου ανά τετραετία, που συγκαλείται με μοναδικό θέμα την εκλογή των οργάνων της Ομοσπονδίας, στην οποία έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούν την Ένωσή τους.