Ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ το φετινό υπέροχο… ταξίδι του Κολοσσού

«Έσβησε» το λάθος του! Με τον Διαμαντίδη… «μαέστρο» (13 ασίστ) και τους Κούπερ-Μόργκαν-Παπαγιάννη να κλέβουν τις εντυπώσεις, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 100-70 του Κολοσσού και πέρασε στα ημιτελικά. 

Με θεαματικό τρόπο πέρασε στα ημιτελικά της Α1 ο Παναθηναϊκός! 

Οι πράσινοι -μετά την ήττα στη Ρόδο- δεν αστειεύτηκαν αυτή τη φορά και επικράτησαν με 100-70 του ελλιπούς Κολοσσού, παίρνοντας το εισιτήριο για την τετράδα (2-1 η σειρά) και περιμένοντας έναν εκ των ΠΑΟΚ-Ρεθύμνου στην επόμενη φάση. 

Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών ο Μαυροκεφαλίδης με 16 (όλους στο πρώτο μέρος), θραύση σε ασίστ ο Διαμαντίδης με 13, show απ’ τον Παπαγιάννη με 7/7 δίποντα και 14 πόντους (συν τρία μπλοκ), έδειξε πολύ καλά στοιχεία οργανωτικά και εκτελεστικά ο Ντι Τζέι Κούπερ (9 πόντους, 4 ασίστ), ενώ μπήκε στο… κλίμα την τελευταία περίοδο ο Μόργκαν φτάνοντας τους 12. 

Για τους Ροδίτες που κατέβηκαν με… 9άδα και τέλειωσαν τη σεζόν, 18 είχε ο Γουότερς. Πρόβλημα προέκυψε με τον Μπατίστα που εγκατέλειψε τον αγώνα και αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του στη γάμπα, άλλη μία αγωνιστική κεκλεισμένων απέμεινε. 

Το ματς 

Για περίπου 2:30′ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι και φυσιολογικά ο Κολοσσός προηγήθηκε 4-0. Ένα μίνι ξέσπασμα (και δύο γκολ-φαουλ) του τριφυλλιού μέσα σε ένα λεπτό ανέτρεψε την κατάσταση και οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τα ηνία με 8-4. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν, αλλά ήταν άστοχες (συνολικά 0/10 τρίποντα) κι ως εκ τούτου μόνο οι βολές έδιναν σκορ εκατέρωθεν, με του πράσινους να διατηρούν το προβάδισμα (13-10). Σιγά-σιγά, ο Μανωλόπουλος έριξε στο παρκέ τα… βαριά χαρτιά (Διαμαντίδη, Μπατίστα, Κούπερ) και αυτόματα το τσιπάκι άλλαξε! Στο τελευταίο δίλεπτο, ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση απ’ τα 6,75 και με τρία τέτοια σουτ (τα δύο του Φώτση), ξέφυγε για πρώτη φορά στον αγώνα με το 24-15 στο 10′. 

Διαμαντίδης και Κούπερ άλλαξαν εξ’ ολοκλήρου τη ροή του αγώνα (πληρώνοντας τη ζώνη των αντιπάλων τους). Ο πρώτος μοιράζοντας τη μία ασίστ πίσω απ’ την άλλη και ο Αμερικανός με το… φαρμακερό χέρι του από μακριά. Κάπως έτσι με δύο τρίποντα του δεύτερου και «τάισμα» στον Μπατίστα (απ’ τον αρχηγό) ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 15 (34-19). Το πείσμα του μαχητικού Κολοσσού (που κατέβηκε με εννιά παίκτες) προς στιγμήν δικαιώθηκε, με τους Στεφανίδη και Λίντεν να ευστοχούν από τα 6,75 (τα πρώτα των Ροδιτών) και να μειώνουν σε 37-26. Η χημεία που έβγαζαν Κούπερ (9 πόντους στο πρώτο μέρος) και Διαμαντίδης (8 ασίστ) ήταν σα να παίζουν μαζί χρόνια, ωστόσο η… υπογραφή στο πρώτο μέρος άνηκε στον Μαυροκεφαλίδη! Ο Έλληνας σέντερ έκανε θραύση κάτω απ’ τη ρακέτα, έπαιρνε το ένα γκολ-φάουλ μετά το άλλο (λόγω και της λειψανδρίας του Κολοσσού) και με δέκα σερί δικούς του πόντους(!), ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με 51-31! 

Το ποιος θα νικούσε, το… γνωρίζαμε ήδη. Και η διαφορά στο σκορ (αλλά και ο τραυματισμός του Μπατίστα) έδωσε την ευκαιρία στον Μανωλόπουλο να ξεκινήσει βασικό στο δεύτερο μέρος τον Παπαγιάννη, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά, τελειώνοντας άψογα τις φάσεις που του δημιουργούσε ο Διαμαντίδης, γράφοντας το 60-33. Οι παίκτες του Κολοσσού έβρισκαν λύσεις στην επίθεση (κυρίως με σουτ από μακρινή απόσταση), ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατό να ρίξει τη διαφορά για δύο λόγους. Αφενός διότι ο «3D» έφτασε τις 13 ασίστ(!), αφετέρου γιατί ο Παπαγιάννης έκανε θραύση και έγραφε (με 4/4 δίποντα) το 68-41. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 72-45 στο φινάλε της τρίτης περιόδου… 

Με την πρόκριση στο… τσεπάκι, στόχος ήταν να βγουν κι άλλα συμπεράσματα για τον Παναθηναϊκό. Οι… νέοι, Κούπερ και Μόργκαν πέρασαν στο παρκέ και ο δεύτερος έκανε τη «ζημιά» με πέντε σερί πόντους (και ένα τρίποντο που δεν είναι το δυνατό του σημείο), γράφοντας το 80-48 με μίνι σερί 8-3. Ο Γουότερς πάλευε πλέον περισσότερο για τον Κολοσσό, αλλά ο Παπαγιάννης και ο Μόργκαν είχαν βαλθεί να κλέψουν τις εντυπώσεις. Με τον πρώτο να φτάνει τους 12 πόντους (6/6), έχοντας και τρία μπλοκ και τον Αμερικανό να φτάνει… από το πουθενά τους 10, στέλνοντας τη διαφορά στο +35 (89-54). Τυπική διαδικασία τα τελευταία τρία λεπτά, με αρκετές βολές εκατέρωθεν και τους Παπαγιάννη-Μόργκαν να μην σταματούν να σκοράρουν, με τον Αμερικανό μάλιστα να είναι αυτός που έφερε την… 100άρα, για το τελικό 100-70 του Παναθηναϊκού! 

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 51-31, 72-45, 100-70 

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 8, Μποχωρίδης 7, Φώτσης 10 (9ριμπ.), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16(9ριμπ.), Διαμαντίδης 3 (13 ασίστ), Μπατίστα 7, Μπλουμς 8, Παπαγιάννης 14 (7/7 δίποντα), Λούντζης 2, Κούπερ 9(3 τρίποντα, 3 ασίστ), Μόργκαν 12 (1) 

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 7, Λαρεντζάκης 4, Γουότερς 18 (2), Μανωλόπουλος 11 (1), Στεφανίδης 10 (2), Λίντεν 11 (2), Σκοτ 2, Τσάμης 7 

sport-fm.gr