Στις 17 Απριλίου 2016 ο 3ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την βράβευση των χορηγών και των εθελοντικών ομάδων που συνέβαλλαν για την επιτυχία του 2ου διεθνή μαραθωνίου Ρόδου και κατά την διάρκεια της ομιλίας της κ. Μαριέττας Παπαβασιλείου, προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, έγινε γνωστό πως ο 3ος μαραθώνιος θα έχει νέα διαδρομή και θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου 2016.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Σχεδόν ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του κατά γενική ομολογία επιτυχημένου 2ου Μαραθωνίου της Ρόδου, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους στυλοβάτες του Μαραθωνίου, τους χορηγούς μας και τις εθελοντικές μας ομάδες.
Και η έκφραση στυλοβάτες δεν είναι υπερβολή, γιατί χωρίς την στήριξη τους, το τεράστιο αυτό οργανωτικά εγχείρημα που λέγεται Μαραθώνιος δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Συνολικά φέτος 20 εταιρείες / χορηγοί και 10 εθελοντικές οργανώσεις στήριξαν ενεργά τον Μαραθώνιο.
Η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, μέσω του τοπικού της καταστήματος, ήταν για 2η συνεχή χρονιά ο μεγάλος επίσημος χορηγός μας. Η wind φέτος ήταν ο νέος μας μεγάλος χορηγός στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. H Blue star Ferries, ήταν ο επίσημος ακτοπλοϊκός μεταφορέας του Μαραθωνίου Ρόδου, η Aegean airlines, ο επίσημος αερομεταφορέας μας και η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ για δεύτερη συνεχή χρονιά χορηγίας εθελοντισμού!
Η στήριξη των κορυφαίων αυτών εταιρειών, ενίσχυσε, μεταξύ άλλων, το κύρος του αγώνα και βοήθησε σημαντικά στο να προσελκύσει ήδη ο Μαραθώνιος μας για του χρόνου, το ενδιαφέρον και άλλων μεγάλων εταιρειών!
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ξενοδοχειακό κλάδο του νησιού που αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες που έχει ο Μαραθώνιος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μας στήριξε θερμά, με κύριους υποστηρικτές, το Sheraton Rhodes resort, που φιλοξένησε όλη την ομάδα των δημοσιογράφων και των προσκεκλημένων αθλητών, το blue bay group of hotels , τον ομιλο Η Hotels, τον ομιλο Ioannidis Group of Hotels και το Best Western Πλαζα, που φιλοξένησε τις κορυφαίες αθλήτριες του αγώνα.
Οι εθελοντικές οργανώσεις ήταν και φέτος η ψυχή του Μαραθωνίου οι Πρόσκοποι, οι οδηγοί, η ΕΟΠΚ, οι Σαμαρείτες, οι ραδιοερασιτέχνες, η Ερασιτέχνες φωτογράφοι Ρόδου με την εξαιρετική κάλυψη του αγώνα, η ΕΥΘΥΤΑ και πολλές άλλες οργανώσεις, έδωσαν για άλλη μια φορά το παρόν με ενθουσιασμό και άψογη οργάνωση!
Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι ο Μαραθώνιος ήταν μια προσπάθεια που σύσσωμοι στήριξαν όλοι οι φορείς του νησιού και τους ευχαριστούμε θερμά: Την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κο Γ. Χατζημάρκο για την οικονομική στήριξη του Μαραθωνίου, τον Δήμο  Ρόδου και τον Δήμαρχο κο Φώτη Χατζηδιάκο, που με τις τεχνικές υπηρεσίες, την Διεύθυνση Τουρισμού τον ΔΟΠΑΡ, στήριξε θερμά την διοργάνωση και τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Θερμές ευχαριστίες επίσης στην Τροχαία Ρόδου, με επικεφαλής τον κο Στέργου και στους κοινοτάρχες των περιοχών της διαδρομής του Μαραθωνίου.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια, την Οργανωτική και Εκτελεστική Επιτροπή του Μαραθωνίου, για το έργο που έχουν επιτελέσει, για τη διάθεση να προσφέρουν και να κάνουμε τον Μαραθώνιο της Ρόδου σημείο αναφοράς για όλους τους δρομείς της Ελλάδας και όλου του κόσμου.
Με την ευχή να γιγαντωθεί αυτή η προσπάθεια και να προσελκύσει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς, αλλά και υποστηρικτές θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είσαστε σήμερα εδώ και να σας ανακοινώσω την ημερομηνία του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, που είναι η 17η Απριλίου 2016».

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Συνολικά φέτος 20 εταιρείες / χορηγοί και 10 εθελοντικές οργανώσεις, που στήριξαν ενεργά τον Μαραθώνιο 2015, βραβεύθηκαν απο την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου, ενώ θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν για όλους όσους το στήριξαν.
Αναλυτικά, οι χορηγοί του αγώνα που βραβεύτηκαν
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1. Adidas Μεγάλος Χορηγός Αγώνων
2. wind Χορηγός Αγώνα 5χλμ,,
3. Blue star Επίσημος Ακτοπλοϊκός Μεταφορέας,
4. Aegean airlines Επίσημος Αερομεταφορέας,
5. BLUE BAY HOTELS Χορηγός αγώνων,
6. ΚΑΥΚΑΣ Χορηγός εθελοντισμού
7. Sheraton Rhodes Resort Χορηγός φιλοξενίας,
8. H HotelsΧορηγός Μεταλλίων,
9. Ioannidis Group of Hotels Χορηγός,
10. Plaza Best Western Hotel Χορηγός Φιλοξενίας Αθλητών,
11. PANTHENOLS Χορηγός,
12. Mediterranean Hotel Υποστηρικτής,
13. Markopoulos Group of hotels Υποστηρικτής,
14. Marianna Palace Hotel Υποστηρικτής,
15. ΝΙSSAN – ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Υποστηρικτής,
16. ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Π.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Υποστηρικτής,
17. ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ Προμηθευτής
18. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Προμηθευτής,
19. ΦΡΟΥΤΑΡΙΑ / ΖΩΗ ΑΛΑΦΑΚΗ Προμηθευτής
20. ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ Προμηθευτής
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Αναλυτικά οι εθελοντικές οργανώσεις που στήριξαν την διεξαγωγή του Μαραθώνιο και οι επικεφαλής τους:
ΕΟΠΚ: Ντίνος Μαντικός
Πρόσκοποι Δωδεκανήσου: Θάνος Παπουρδάνος
Σώμα Ελλήνων Οδηγών Ρόδου: Τσαμπίκα Διακοδημητρίου
Σαμαρείτες: Κωνσταντίνος Τζάνος
Ραδιοερασιτέχνες: Μανώλης Κώστας

Ποδηλάτες/Rodos Cycling : Ζώης Δρίβας

Δωδεκανησιακός Σύλλογος 4*4 Ρόδου: Παναγιώτης Ματθαίου
C.Ro.P. /Ερασιτέχνες Φωτογράφοι Ρόδου/Φίλιππος Φιλίππου
Ανάδοχη αγκαλιά: Κική Πάττα
ΕΥΘΥΤΑ: Ελένη Καρύδη
ΤΡΟΧΑΙΑ ΡΟΔΟΥ