Ολα έτοιμα για το 16ο Γκαλά Γυναικών στη Φιλοθέη

Το 16ο Γκαλά Γυναικών, θα γίνει αύριο (27/5) στη Φιλοθέη, στο πανέμορφο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης». Μια διοργάνωση μόνο για γυναίκες, η οποία θα προσεγγίσει και φέτος κορυφαίες αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και την προσοχή των φίλων του στίβου.Σήμερα έγινε η συνέντευξη Τύπου, στην οποία ήταν παρούσες τρεις από τις μετέχουσες και φυσικά εκπρόσωποι των διοργανωτών.

Ο διευθυντής της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, αναφέρθηκε σε τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα, όπως η παράλληλη διεξαγωγή μήκους και τριπλούν και στις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στην 16η στάση.
«Φτάσαμε στο 16ο Γκαλά Γυναικών, μια φρέσκια ιδέα για εκείνη την εποχή. Τώρα πια αποτελεί υπέρβαση για το Δήμο που καταφέρνει και την στηρίζει, παρά τα οικονομικά προβλήματα. Είναι σημαντικό για τον Δήμο να είναι δίπλα σε ένα τέτοιο γεγονός. Η διοργάνωση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, φέτος στηρίζει τον φορέα «Το λιθαράκι», είπε ο Δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης.
Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, Παναγιώτης Δημάκος, τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ το Δήμαρχο που στηρίζει την προσπάθεια, παρά τα οικονομικά προβλήματα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και που κι εμείς σαν ομοσπονδία – και παρά τα οικονομικά προβλήματα μας- στεκόμαστε δίπλα στο γεγονός. Καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες».
Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού Γεράσιμος Μαζαράκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι μία διοργάνωση που συνδυάζει αθλητισμό και κοινωνική δράση. Ο αθλητισμός κατέχει ιδιαίτερη θέση για εμάς. Συγχαρητήρια στον ΑΟ Φιλοθέης για την προσπάθεια που κάνει».
Στη Φιλοθέη θα γίνει η – ουσιαστική- επανεμφάνιση της Βούλας Παπαχρήστου, μετά τη γέννηση της κόρης της. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν, αγωνίστηκε και στους Διασυλλογικούς Αγώνες, όπου σε ρυθμό προπόνησης «προσγειώθηκε» στα 13,61 μέτρα.
«Όπως έκανα πάντα έτσι και φέτος ξεκινάω τη χρονιά μου στη Φιλοθέη. Είναι ένα θεσμός, μια διοργάνωση αναγνωρισμένη παγκοσμίως. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Εχω προσπαθήσει πολύ για να μπορέσω να επανέλθω. Αγώνα, με τον αγώνα θα βρίσκομαι στο επίπεδο που ήμουν», είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι.
Για πρώτη φορά θα πάρει μέρος στην διοργάνωση η Χάιδω Αλεξούλη. Η άλτρια του μήκους θα επιδιώξει να κυνηγήσει επιδόσεις ακόμη και κοντά στο όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Είναι η πρώτη μου φορά στο μίτινγκ. Είμαι χαρούμενη γι’ αυτό και πιστεύω πως η διοργάνωση θα μου φέρει τύχη. Παρότι ακόμη είμαστε στην αρχή της σεζόν, θέλω να ξεκινήσω δυνατά και να πετύχω μια επίδοση κοντά στο όριο».

Στην Ελλάδα βρίσκεται και η «ασημένια», στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πράγα, Γκαμπριέλα Πέτροβα, που με 14,55 μ. ατομικό ρεκόρ, θα είναι μία από τις πρωταγωνίστριες της διοργάνωσης: «Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και είμαι χαρούμενη γι’΄αυτό. Το στάδιο είναι πολύ όμορφο, ο καιρός καλός και ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα», είπε η αθλήτρια από την Βουλγαρία.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΟ Φιλοθέης και βαλκανιονίκης στο ύψος, Γιάννης Προβελέγγιος, τόνισε:  «Το σωματείο έχει περισσότερα από 300 παιδιά στο φυτώριο και 50 με 60 παιδιά στα αγωνιστικά τμήματα. Είμαστε περήφανοι για το σωματείο και την δουλειά που γίνεται».
Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος «Το λιθαράκι», Αρης Παπαγεωργίου, σχολίασε: «Η συνεργασία με το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον ΑΟ Φιλοθέης ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει τους δημότες. Το ίδρυμα στηρίζει παιδιά 2-8 ετών με ψυχικές δυσκολίες και αυτισμό».

Στη διοργάνωση ξεχωρίζουν ακόμη οι Ελισάβετ Πεσιρίδου και Μαρία Πιννή στα 100 μ. εμπ., η Λορέλα Μάνου στο επί κοντώ και η Τόνια Στεργίου στο ύψος.

Το Γκαλά Γυναικών θα μεταδοθεί ζωντανά από την  ΝΕΡΙΤ (17.00-19.00).

Το πρόγραμμα 
16.10 Υψος ΠΚ-Κ-Ν
16.15 Μήκος ΠΚ-Κ-Ν
17.00 Επί κοντώ Gala
17.10 100 μ. εμπ. Κ
17.15 Υψος Gala
17.20 Μήκος Gala – Τριπλούν Gala
17.25 100 μ. εμπ. Gala
17.40 50 μ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΟΦ ΚΟΡΙΤΣΙΑ  (6-7 ΣΕΙΡΕΣ)
18.20 100 μ. ΠΚ-Κ-Ν
18.40 100 μ. Gala

segas.gr