Μαθιός: “Δίκαια κερδίσαμε την άνοδο”

Αρκετές ήταν οι φορές που ο Παναγιώτης Μαθιός τη φετινή σεζόν έβγαλε το φίδι από την τρύπα για τον Ιάλυσο καθώς με τα κρίσιμα γκολ που σημείωσε συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η νησιώτικη ομάδα να επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια σε εθνική κατηγορία. Τα 36 τέρματα σε ισάριθμους -επίσημους- αγώνες αποδεικνύουν ότι ο βραχύσωμος επιθετικός έβαλε με τη σειρά του το δικό του λιθαράκι στην ξέφρενη πορεία που πραγματοποίησαν οι ‘κίτρινοι’ οι οποίοι κατέκτησαν όλους τους τίτλους στους οποίους συμμετείχαν. Ο χαρισματικός άσος, ο οποίος έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα των Δωδεκανήσων, δεν αρνήθηκε να μιλήσει για το μυστικό της επιτυχίας το οποίο έφερε τον Ιάλυσο στην κορυφή, τις διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στη φετινή ομάδα και το Φοίβο Κρεμαστής με τον οποίο προ διετίας είχε πανηγυρίσει επίσης πρωτάθλημα και Κύπελλο αλλά και για το μέλλον του.

Ερωτηθείς αρχικά τι ήταν εκείνο που διέθετε ο Ιάλυσος τη φετινή σεζόν σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες της Ρόδου, οι οποίες παρότι έφταναν στην πηγή τα προηγούμενα χρόνια δεν… έπιναν νερό, ο χαρισματικός άσος τόνισε:

Σίγουρα αρκετές ομάδες τα τελευταία χρόνια έκαναν μεγάλες επενδύσεις και έφερναν σπουδαίους ποδοσφαιριστές με μεγάλη καριερα από Α και Β εθνική. Το πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου είναι παρα πολυ ανταγωνιστικό και ειδικά φέτος που αγωνίστηκαν ολες οι ιστορικές ομάδες μαζί οπως ο Διαγορας, η Ροδος, ο Ιαλυσος και ο Φοιβος. Τα προηγούμενα χρονια αποτύχαμε με τον Φοίβο όπου αγωνιζόμουν. Φέτος ωστόσο χαμογελάσαμε αφού καταφέραμε να κόψουμε πρώτοι το νήμα σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό που άλλαξε θεωρώ πως έχει να κάνει με την αποφασιστικότητα που δείξαμε τη φετινή σεζόν. Παράλληλα θεωρώ πως ο Ιάλυσος δημιούργησε ένα αξιόλογο σύνολο με παίκτες που έκαναν τη διαφορά σε όλε τις θέσεις. Συν τοις άλλοις ήμασταν σοβαροί, πειθαρχημένοι αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα ήταν ότι εκεί που βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, δείξαμε χαρακτήρα και ότι διαθέτουμε στόφα μεγάλης ομάδας.

Τι σημαίνει για τον Παναγιώτη Μαθιό η επιτυχία που σημείωσε ο Ιάλυσος; 

Αυτή την άνοδο την ήθελα πάρα πολύ. Ήταν αυτό που μου είχε απομείνει, αυτό που μου έλειπε σε ερασιτεχνικό επίπεδο διότι είχα κατακτήσει και με τον Φοίβο το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας πριν 2 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατι δώσαμε χαρα στον κόσμο μας και και σε όλη την Δωδεκάνησο διότι τόσα χρόνια δεν είχαμε εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες.

Ποιες διαφορές είχε ο Ιάλυσος με την ομάδα του Φοίβου Κρεμαστής, με την οποία πανηγύρισες εξίσου μεγάλες επιτυχίες; 

Oι διάφορες ανάμεσα στον Φοίβο δεν ήταν πολλές εννοώ σε ποιότητα παικτών. Οι διάφορες ήταν στον τρόπο λειτουργίας καθώς η φετινή ομαδα δούλεψε πλήρως επαγγελματικά. Είχαμε τα παντα. Το πρόεδρο κοντά μας ο οποίος ακόμη και στα δύσκολα ήταν δίπλα μας. Ειχαμε μασέρ, γυμναστή, βοηθητικό γήπεδο και όλα αυτά παίζουν ρολο για έναν ποδοσφαιριστή προκειμένου να γίνεται καλύτερος και να βγάζει το 100% τον δυνατοτήτων του. Πιστεύω ότι δίκαια ο Ιάλυσος κέρδισε την άνοδο και θεωρώ ότι έχει όλα τα φόντα ώστε να πετύχει κάτι καλό στην Γ’ Εθνική.

Για ακόμη μια χρονιά οι επιδόσεις σου ήταν εξαιρετικές. Που θεωρείς ότι οφείλεται η αγωνιστική άνοδος που σημειώνεις τα τελευταία χρόνια; 

Τα τελευταία χρόνια δουλεύω αρκετά και γι αυτό το λόγο έχω σημείωσε αυτές τις επιτυχίες στο πρωτάθλημα των Δωδεκανήσων. Εύχομαι να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω διότι είμαι εγωιστής και θελω περισσότερες διακρίσεις.

Ερωτώμενος εάν επιθυμεί την παραμονή του στον Ιάλυσο, ο Παναγιώτης Μαθιός απάντησε το εξής:

Θεωρώ ότι βρίσκομαι κοντά στην παραμονή. Θέλω πολύ και εγώ και η διοίκηση διότι μου φέρθηκαν επαγγελματικά. Με βοήθησαν, άρα δεν έχω λόγο να κοιτάξω κάτι διαφορετικό. Και αφού μου δίνουν αυτα που θελω σαν ομάδα, εννοώντας επαγγελματισμό σε όλους τους τομείς είμαι ευχαριστημένος. Αυτό μου αρκεί διότι μου δινει κίνητρο να παραμείνω και να προσφέρω ακόμη πιο πολλά’.

stoplekto.gr