Και η ΕΛ.ΑΣ στην Πλατεία Κύπρου πήγε …ΑΤΜ

 

Το στιγμιότυπο αναρτήθηκε στο facebook από πολίτη με το ακόλουθο σχόλιο, “ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ πως στις 3 πμ ξημερώματα Σαββάτου στην Εθνική επί της Πλατείας Κύπρου στη ΡΟΔΟ!

ΚΙΝΗΣΗ…”.

Αναφέρεται επίσης η περιοχή και η πόλη.

Θυμίζουμε ότι το bloko.gr στις 19 Ιουνίου έγραφε τα εξής σε ρεπορτάζ με τίτλο: Ποιο είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ στην περίπτωση μιας οικονομικής συντέλειας

Μπορεί ακόμα να μην έχουν υπάρξει σκέψεις ή συσκέψεις για τη διαχείριση μιας κοινωνικής κρίσης μεγάλης κλίμακας, όμως η Αστυνομία εμφανίζεται σαν έτοιμη από καιρό να ανταποκριθεί και ν’ αντιμετωπίσει τουλάχιστον τις πρώτες κρίσιμες ώρες ενός γενικού ξεσπάσματος, προκειμένου να συγκρατηθεί το μαινόμενο πλήθος και να διατηρηθούν όρθιες οι κρίσιμες υποδομές του Κράτους.

Σε ερώτηση του bloko.gr προς ανώτατα στελέχη της ηγεσίας της Αστυνομίας για το εάν έχουν γίνει μέχρι σήμερα συσκέψεις αντιμετώπισης μιας γενικευμένης λαϊκής επίθεσης σε ενδεχόμενο πτώχευσης, η απάντηση που λάβαμε (χωρίς ν’ αποκλείσουμε το κατά συνθήκην ψεύδος για προφανείς λόγους σκοπιμότητας), ήταν ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια συνάντηση ή υπόθεση εργασίας, όμως υπάρχουν σχέδια τα οποία μάλιστα έχουν επικαιροποιηθεί.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, το ειδικό σχέδιο καταρτίστηκε το 2009 αμέσως μετά τη λήξη της εξέγερσης που ξέσπασε στο έκβας του 2008 αμέσως μετά την άγρια δολοφονία Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα και προβλέπει αυτοματοποιημένη διασπορά όλων των αστυνομικών δυνάμεων προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Προς κυβερνητικά κτίρια, δομές και υποδομές ενημέρωσης- επικοινωνίας και κοινωφελών υπγρεσιών, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ακόμη και ΑΤΜ.

bloko.gr