Τούρκους δημοσιογράφους υποδέχθηκε στην Περιφέρεια η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μ. Παπαβασιλείου-Βακιάνη

 

Τούρκους δημοσιογράφους υποδέχθηκε  το πρωί της Παρασκευής στο κτήριο της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη.

Η επίσκεψη των δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη των απευθείας πτήσεων με την τουρκική αεροπορική εταιρεία BoraJetαπό την Κωνσταντινούπολη στη Ρόδο.

Η κ. Παπαβασιλείου-Βακιάνη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι επετεύχθη σε συνεργασία με την BoraJetη απευθείας σύνδεση της Ρόδου με την Κωνσταντινούπολη  και δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος είναι να ενισχυθεί όλη αυτή προσπάθεια, καθώς η τουρκική τουριστική αγορά παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.  Ήδη διακρίνεται ένα έντονο ενδιαφέρον για το νησί της Ρόδου που δημιουργεί αισιοδοξία για την πορεία ανάπτυξης της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς.

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κάλεσε τους δημοσιογράφους να ανακαλύψουν τους «θησαυρούς» του σμαραγδένιου νησιού, για να τους παρουσιάσουν στο κοινό των μέσων με τα οποία συνεργάζονται. Τους ενημέρωσε δε για τη σημαντική έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα της Ρόδου η οποία θα μεταφερθεί (ένα μέρος αυτής) από το μουσείο του Λούβρου και θα φιλοξενηθεί από τις 10 Ιουλίου και για 4 μήνες στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Η  BoraJetσυνεργάζεται με την TurkishAirlinesκαι πραγματοποιεί πτήσεις και από χώρες της Ανατολής προς πολλά αεροδρόμια της Τουρκίας. Μέσω της BoraJet, θα προβληθεί η Ρόδος, στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εν λόγω αεροπορική εταιρεία, γεγονός το οποίο δεν αποκλείει να ανοίξουν αυτές οι τουριστικές αγορές και για το νησί της Ρόδου.  Ήδη έχει συζητηθεί για τη σεζόν του 2016 να εκτελούνται πτήσεις με την BoraJetκαι από άλλα αεροδρόμια της Τουρκίας προς Ρόδο, Κω και άλλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως η Σαντορίνη.

Επιπλέον θα πρέπει να αναφερθεί ότι η  BoraJet εκτελεί εδώ και πέντε χρόνια πτήσεις προς τη Μύκονο με  υψηλής εισοδηματικής στάθμης πελάτες. Στόχος είναι, αυτής η κατηγορίας τουρίστες, να επιλέγουν τη Ρόδο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι μετά την έναρξη των απευθείας πτήσεων, εκπρόσωποι μεγάλων τουρ οπερέτας της Τουρκίας, όπως οι ANITURCRUISE, VIPTOURIZM, ETSMICE, METGLOBAL, SETURκ.α. οι οποίοι βρέθηκαν στη Ρόδο το διάστημα 18-21 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση της BoraJet και είχαν συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μ. Παπαβασιλείου-Βακιάνη, δήλωσαν ότι το νησί της Ρόδου είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός για τους Τούρκους πελάτες τους.