Ανακοίνωση- ξεκαθάρισμα από τον ΔΟΠΑΡ

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΔΟΠΑΡ, μετά την τελευταία αήθη επίθεση κατά του οργανισμού από άτομο που προφανώς έχει εμμονή με το ζόρι να σπιλώσει τον Oργανισμό, θα ήθελαν να ξεκαθαρίσουν τα παρακάτω:

1. Ο παραπλανητικός τίτλος του άρθρου, καθώς και όλες οι δαπάνες που αναφέρονται στο άρθρο του συγκεκριμένου αφορούν αποκλειστικά αποφάσεις/αναρτήσεις στη Διαύγεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Το επαναλαμβάνουμε, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και ΟΧΙ της νέας την οποία κατηγορεί για αυτές στο άρθρο. Επιπλέον, διαβάσαμε με έκπληξη ότι αναφέρεται και σε αποφάσεις που έλαβαν χώρα πριν καν την ίδρυση του ΔΟΠΑΡ (!) το 2011 (βλ. κάλυψη εξόδων Δήμου Ιαλυσού για την γιορτή μαρίδας). Αυτές τις δαπάνες που έγιναν από πρώην Καποδιστριακούς δήμου καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και σε συνεργασία με την νομική υπηρεσία του Δήμου. Από τις 120.000 που ο οργανισμός δαπανά για συντηρήσεις γηπέδων (φυτοπαθολογικό υλικό, σπόροι- φυτά, ηλεκτρολογικό υλικό, υδραυλικά, οικοδομικό υλικό, αθλητικό υλικό, εξοπλισμός για ζεστό νερό, αντλίες, χρώματα, εξοπλισμός ποτίσματος, διαγραμμίσεις κτλ.) η δαπάνη των 3500 ευρώ που κατηγορούμαστε για λάμπες, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι αφορά την προμήθεια προβολέων κατόπιν διαγωνισμού, τεχνολογίας LED για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ρεύματος για το γήπεδο Μασσάρων. Αν το ποσό των 120.000 ευρώ από το συνολικό των 300.000 ευρώ που έχει απομείνει για δράσεις πολιτισμού-αθλητισμού και παιδείας για το νησί της Ρόδου και σε ένα προϋπολογισμό ο οποίο έχει μειωθεί κατά 600.000 ευρώ δεν είναι δαπάνη για τον αθλητισμό τότε τι είναι;

2. Η κατηγορία ότι δεν στηρίζουμε τον Αθλητισμό ακυρώνεται από τις ίδιες τις αποφάσεις του νέου ΔΣ του ΔΟΠΑΡ. Αναφερόμαστε στον Αθλητισμό για όλους τους συμπολίτες μας και όχι σε συγκεκριμένα αθλήματα τα οποία λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος από τα πραγματοποιηθέντα έξοδα του ΔΟΠΑΡ προς τον αθλητισμό. Ο νοών νοείτο.

Η έγκυρη δημοσιογραφία είναι ένα λειτούργημα αναπόσπαστο από την δημοκρατία που απαιτεί διασταύρωση των πηγών πληροφόρησης. Οι κακοί συμβουλάτορες δίνουν κακές πληροφορίες που οδηγούν σε ανυπόστατες επιθέσεις και εκθέτουν αυτόν που τις έγραψε ανεπανόρθωτα.

Η πόρτα του Οργανισμού είναι πάντα ανοικτή σε όλους. Προς τούτο, προσκαλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν τις αναρτήσεις του ΔΟΠΑΡ στη Διαύγεια για μία έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Με εκτίμηση,

Σέργιος Αϊβάζης Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου