Παππάς:Το ΝΑΙ είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε την επερχόμενη τραγωδία

Ποια είναι σήμερα η πραγματικότητα για τις ελληνικές τράπεζες;

Υποθετικά, στις ελληνικές τράπεζες έχουν μείνει περίπου 115 δις ευρώ καταθέσεις.

Περίπου 65 δισ. ευρώ, είναι λογαριασμοί κρατικών εταιρειών και φορέων, και 50 δισ. περίπου ιδιωτών και επιχειρήσεων είναι στις τράπεζες εγκλωβισμένα.

Πρόκειται για χρήματα, ανθρώπων που εργάζονταν μια ολόκληρη ζωή για να τα μαζέψουν αλλά και συνταξιούχων που τα είχαν για τα γεράματά τους.

Είναι ακόμη, χρήματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων που στηρίζουν την οικονομία και προσπαθούν να πληρώσουν υποχρεώσεις και εργαζόμενους και να συνεχίσουν να υπάρχουν σε αυτόν τον κυκεώνα της αγοράς που βρίσκεται σε ασφυξία.

Ωστόσο, οι καταθέσεις αυτές που βρίσκονται αυτή την ώρα «εγκλωβισμένες» δεν αντιστοιχούν σε πραγματικό χρήμα, διότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα.

Οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν αυτή την ώρα «οριακά» με κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια -τα οποία καθημερινά ‘φεύγουν’ από τα ΑΤΜ με όριο αναλήψεων τα 60 ευρώ, όπου βέβαια υπάρχουν χαρτονομίσματα των 20? επειδή και αυτά ήδη τελειώνουν, δίνουν μόνο χαρτονομίσματα των 50?.

Από την στιγμή που βρισκόμαστε εκτός προγράμματος, το οποίο και έληξε 30/06 με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα θα έπρεπε κανονικά να κλείσει τον ΕΛΑ δηλαδή ο Ντράγκι τις στρόφιγγες, πράγμα το οποίο δεν έκανε θέλοντας να δώσει χρόνο στην Ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει το δημοψήφισμα.

Μετέθεσε την απόφαση για την προσεχή Δευτέρα. Εάν το αποτέλεσμα είναι Όχι, η απόφαση την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι κλείσιμο του ΕΛΑ και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον Ακαριαίο θάνατο των Τραπεζών δηλαδή απλά οι τράπεζες θα πτωχεύσουν.

Αυτό βάζει σε τρομακτικό κίνδυνο την Χώρα αφού χωρίς τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορει να γίνει καμμια συναλλαγή δεν θα υπάρχει χρήμα δεν θα υπάρχει ευρώ!

πρέπει όλοι οι Έλληνες, να καταλάβουμε, είναι ότι εάν την Κυριακή παρασυρθούμε και ψηφίσουμε «όχι» στη συμφωνία και περάσει ο εκβιασμός του Αλέξη Τσίπρα, από την Δευτέρα δεν θα υπάρχει χώρα.

με ένα τραπεζικό σύστημα χρεοκοπημένο δεν θα ισχύσει η ασπίδα προστασίας για τα 100.000 ευρώ. Κάθε ευρώ θα χαθεί.

Αυτή είναι η αλήθεια για τα έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ένα από τα εγκλήματα της κυβέρνησης. Κι εμείς δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει!

Μην ακούτε τις ανόητες φωνές και απόψεις ανθρώπων αναλφάβητων η άσχετων με αριθμούς να σας λένε πονηρά «ρε τυχεράκια άμα πτωχεύσει το κράτος και οι τράπεζες θα γλιτώσεις από τα χρέη σου»!

Είναι ένα τεράστιο ψέμα

Είναι μια παγίδα καταστροφής και θανάτου

Και όπως μου είπε σκληρά ένας άνθρωπος της αγοράς

Ο Εισπράκτορας δεν πεθαίνει ποτέ ….

Ας λογικευτούμε και ας σοβαρευτούμε

Τελικά, ο κ. Τσίπρας έχει πει μόνο μία αλήθεια: Ότι η Ελλάδα θα γίνει «αγνώριστη» σε έξι μήνες! Και σίγουρα αυτό το έχει καταφέρει. Αλλά εμείς δεν θα τον αφήσουμε να μας πάει πίσω στη δραχμή! Αυτό θα σκοτώσει την οικονομία μας, θα σκοτώσει τις ελπίδες των Ελλήνων. Εμείς είμαστε υπέρ του ευρώ και θα κερδίσουμε την Κυριακή λέγοντας ένα βροντερό ΝΑΙ!

 

Λέμε ΝΑΙ, για να αποτρέψουμε την φτωχοποίησή της, που θα εκτοξεύσει την ανεργία και θα μετατρέψει την κοινωνία σε σωρό από ερείπια

Λέμε ΝΑΙ, για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια στους ανθρώπους που την χάνουν καθημερινά στις «ουρές» των ΑΤΜ.

Λέμε ΝΑΙ, για να σώσουμε τον μοναδικό τροφοδότη της χώρας μας, τον τουρισμό, που σβήνει μέρα με την μέρα.

Λέμε ΝΑΙ, για να εμποδίσουμε εκείνους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη του λαού μας για εθνική περηφάνια και παραπλανητικά να τον οδηγήσουν σε καταστροφικές επιλογές, στις οποίες καμία περηφάνια δεν υπάρχει, μόνο πόνος και ανθρώπινα συντρίμμια.

Λέμε ΝΑΙ, στην παραμονή της χώρας μας στον ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ της Ευρωζώνης και στο ευρώ. Εκεί όπου δικαιωματικά ανήκει η Ελλάδα και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απεμπολήσει το κεκτημένο της.

Λέμε ΝΑΙ, την μοναδική επιλογή ευθύνης σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που διακυβεύεται των μέλλον της πατρίδας μας.

Για μας, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Το ΝΑΙ είναι ο μόνος τρόπος, αυτή την ύστατη ώρα για να αποτρέψουμε την επερχόμενη τραγωδία”.

Ιωάννης Παππάς

Οικονομολόγος

Μέλος Π.Ε. της Ν.Δ.

europa