Δημήτρης Καραγιάννης: Όνειρο στους αιθέρες

Με ύψος 1.95μ., έχοντας περάσει από κολύμβηση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και… πολεμικές τέχνες, ο Δημήτρης Καραγιάννης κατέληξε στο επί κοντώ και με προπόνηση μόλις δύο ετών βρίσκεται ήδη μετάξύ των κορυφαίων στον κόσμο.

Μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο Πασκουάλ Γκερέρο της Κολομβίας o Ροδίτης αθλητής, έχοντας πιάσει με ευκολία το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων με άλμα στα 5.05μ. κατέχει την όγδοη καλύτερη επίδοση στην κατηγορία του και δηλώνει έτοιμος για ακόμα ψηλότερες πτήσεις. Έχοντας τον τελευταίο χρόνο στο πλευρό τον προπονητή Δημήτρη Κυττέα και ακολουθώντας τα χνάρια του μεγάλου επικοντιστή Κώστα Φιλιππίδη, ο αθλητής του ΑΓΕΣ Κάμειρος Ρόδου είναι ικανός για σπουδαίες επιδόσεις, όπως μας λένε και οι ειδικοί του αγωνίσματος.
«Ο πρώτος μας στόχος ήταν η δυνατότητα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και επιτεύχθηκε, νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δίνεται. Επόμενος στόχος είναι μια αξιοπρεπή εμφάνιση στα προκριματικά και εκπροσώπηση της χώρας στον τελικό, όπου θα επιδιώξω να πετύχω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχοντας δίπλα μου έναν τόσο καλό και έμπειρο προπονητή με βοηθάει να φτάσω ακόμα ψηλότερα».
Ο Καραγιάννης ξεκίνησε στίβο 15 χρονών για να φτάσει μέσα σε δύο χρόνια να πραγματοποιεί άλματα παγκοσμίου επιπέδου. Τι και αν πέρασε από κολύμβηση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και πολεμικές τέχνες, η αδρεναλίνη που του προσφέρει επί κοντώ ήταν αυτή που τελικά τον κέρδισε. «Είναι ένα πολύ διαφορετικό αγώνισμα τόσο μεταξύ αυτών του στίβου αλλά και από όσα ακόμα γνώρισα. Τα επίπεδα αδρεναλίνης που μου προσφέρουν τα άλματα ήταν αυτά που νομίζω με κέρδισαν και έμεινα. Είναι από τα πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα και με ευχαριστεί πολύ αυτό που κάνω».
Μαζί με τη γιορτή της συμμετοχής του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Καραγιάννης θα γιορτάσει και δέκατα έβδομα γενέθλια του στο Κάλι. Μια μέρα πριν σβήσει την… κολομβιανή τούρτα θα αγωνιστεί στα προκριματικά και την επόμενη μέρα στον τελικό, ευχή όλων είναι να εισπράξει και το… δώρο του.

sportsfeed.gr