Στο “στόχαστρο” του Κολοσσού ο Πουλιανίτης, βγάζουν τα θαλασσί οι Λίντεν και Στεφανίδης

Ο Κολοσσός συνεχίζει να έχει στραμμένο το βλέμμα σε νέους ταλαντούχους παίκτες και σε αυτό το πλαίσιο έχει στο στόχαστρο τον Στέλιο Πουλιανίτη.

Ο Άρης Λυκογιάννης φτιάχνει στο μυαλό του τον Κολοσσό της νέας χρονιάς και μέσα στα πλάνα του είναι η επένδυση σε νέους ταλαντούχους αθλητές. Η περίπτωση του Βασίλη Τολιόπουλου, ο οποίος έπειτα από μία άκρως θετική χρονιά με τους “”θαλασσί” πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, έχει γίνει οδηγός για τους Ροδίτες που θέλουν να συνεχίσουν επενδύοντας σε φερέλπιδες αθλητές.

Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο στον Κολοσσό θέλουν να κάνουν κάτοικο Ρόδου τον 20χρονο γκαρντ Στέλιο Πουλιανίτη, ο οποίος δεν αποκλείεται να δοθεί δανεικός από τον Άρη όπου ανήκει. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και αυτό το απέδειξαν στο παρελθόν όταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δόθηκε με την μορφή δανεισμού στους νησιώτες, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει το ίδιο και με τον Πουλιανίτη. Ο Πουλιανίτης είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές και τη φετινή σεζόν μέτρησε 19 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη.

Λίντεν: “Μιλάω με Αρκαδικό”

Το ταξίδι Ρόδο – Τρίπολη αναμένεται να κάνει ο Τομ Λίντεν, ο οποίος είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Αρκάδες.

Η πρώτη μεταγραφή του Αρκαδικού δεν αποκλείεται να είναι ένας γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων. Ο Τομ Λίντεν που πέρσι αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου είναι από τους παίκτες που ενδιαφέρουν έντονα τον Γιάννη Καστρίτη και γι’ αυτό έχουν ξεκινήσει οι επαφές μαζί του.

Ο 28χρονος Σουηδός πάουερ φόργουορντ μιλώντας στην ιστοσελίδα nsd.se της πατρίδας του τόνισε ότι “τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, όμως μπορεί να γίνει σύντομα. Έχουμε ξεκινήσει να μιλάμε για τις λεπτομέρειες του συμβολαίου“, είπε ο Λίντεν και πρόσθεσε: “Έχουν πολύ καλή άποψη για το πως έπαιξα πέρσι. Τους είπα ότι θέλω στα επίπεδα που ήμουν πριν όπου σκόραρα και δημιουργούσα. Στον Κολοσσό ήμουν λίγο σαν ελεύθερος σκοπευτής. Σίγουρα μπορώ να παίξω έτσι, όμως δεν είμαι εγώ αυτός“.

Ο Λίντεν ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 4.9 πόντους και 2.2 ριμπάουντ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην Τρίπολη σκοπεύουν να του δώσουν πιο σημαντικό ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε στην Ρόδο.

Οι επιλογές του Στεφανίδη 

Γεμάτο καλοκαίρι διανύει ο Χριστόφορος Στεφανίδης, ο οποίος έχει δεχτεί ουκ ολίγες κρούσεις συνεργασίας από Α1 αλλά και από μικρότερες κατηγορίες.

 ομάδες μπορεί να μην κινούνται ιδιαίτερα ελέω του θολού οικονομικά τοπίου που επικρατεί, όμως ο Χριστόφορος Στεφανίδης είναι από τους παίκτες δεν έχει… καταλάβει τη διαφορά, καθώς το τηλέφωνο του χτυπάει συχνά πυκνά. Ο 35χρονος γκαρντ είναι από τους λίγους έμπειρους Έλληνες γκαρντ που έχουν απομείνει ελεύθεροι κι έτσι έχει γίνει μήλο της έριδος για πολλές ομάδες που αναζητούν ένα έμπειρο παίκτη που θα γεμίσει τη γραμμή των περιφερειακών πλαισιώνοντας τους ξένους.

Μέχρι τώρα ο Κολοσσός έχει δείξει διάθεση να τον κρατήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Ρόδο, όμως τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι, καθώς ασφυκτικό πρέσινγκ ασκεί στον Αθηναίο γκαρντ και η πρώην ομάδα του, η Καβάλα. Οι “αργοναύτες” επέστρεψαν στην πρώτη κατηγορία και θα ήθελαν πολύ να δουν τον επί 4 χρόνια αρχηγό τους (2009-13) να επιστρέφει, καθώς τόσο αγωνιστικά όσο και ως χαρακτήρας τους έχει μείνει αξέχαστος.

Εκτός των δύο ομάδων για την απόκτηση του έχουν κινηθεί κι άλλοι σύλλογοι της επαρχίας που αγωνίζονται στην Α1, όμως ο ίδιος απ’ ότι φαίνεται δεν βιάζεται να κλείσει πριν έχει ολοκληρωμένη εικόνα των ενδιαφερομένων.

Αξίζει να αναφερθεί πως τον Στεφανίδη προσέγγισαν στις αρχές του καλοκαιριού αρκετές ομάδες μικρότερων κατηγοριών, όμως παρά τις καλές οικονομικά προτάσεις και την πίεση που του άσκησαν εντούτοις για λόγους κινήτρου επέλεξε να τις απορρίψει και να συζητήσει μόνο με συλλόγους που αγωνίζονται στην Basket league.

sport24.gr