Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλγερινών. Συνελήφθησαν επ’ αυτόφωρο τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν αυτοκίνητα

 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Αστυνομικού Σταθμού Λίνδου που ενεργούσαν σε συνεργασία βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού κατάφεραν να εξαρθρώσουν συμμορία Αλγερινών και να βάλουν τέλος στην εγκληματική τους δραστηριότητα.

Συνελήφθησαν προχθές (17.07) το μεσημέρι επ’ αυτοφώρω, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λίνδου, δυο υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 34 και 29 ετών τη στιγμή που επιχειρούσαν να παραβιάσουν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε παραλιακή περιοχή της Λίνδου.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και σχηματίσθηκε σε βάρος τους ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν μεταβεί στη Ρόδο πριν λίγες ημέρες έχοντας μοναδικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οχήματα λουόμενων σε παραλίες του νησιού, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις (4) απόπειρες παραβίασης και έξι (6) κλοπές από αυτοκίνητα σε παραλιακές περιοχές της Νότιας Ρόδου, τις οποίες διέπραξαν οι συλληφθέντες το τελευταίο τετραήμερο.

Στην κατοχή τους, κατά τη στιγμή της σύλληψης και σε τουριστικό κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν για τη διαμονή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

  • Χρηματικά ποσά, όπως 3.595 ευρώ, δολάρια Η.Π.Α., λίρες Τουρκίας, λέου

Ρουμανίας

  • Υπολογιστές οθόνης «tablets»
  • Κινητά τηλέφωνα
  • Προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα και εξαρτήματα ηλεκτρονικών συσκευών

Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

H προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και κρατούνται προκειμένου να παραπεμφθούν τη Δεύτερα ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ & Β’ Δωδεκανήσου ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών.

Οι δράσεις αυτές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η δέσμη μέτρων που εφαρμόζεται περιλαμβάνει την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των διαθέσιμων αστυνομικών μονάδων και την διενέργεια συστηματικών και κατά περίπτωση, εξειδικευμένων ελέγχων, με στόχο:

  • την πρόληψη παρατατικών συμπεριφορών
  • την συστηματική αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών για την πρόληψη

της μικροεγκληματικότητας

  • την αυξημένη επιχειρησιακή ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά
  • τη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους

πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της της τρέχουσας θερινής περιόδου