Τί θα δούμε στο πανελλήνιο (γυναίκες)

Συναρπαστικοί τελικοί αναμένονται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, όσον αφορά στην κατηγορία των γυναικών. Αρκετά αγωνίσματα είναι ανοιχτά και σε καμία περίπτωση τόσο ξεκάθαρό όσο στην κατηγορία των ανδρών.

100μ.
Δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση η Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητεικός). Έχει την καλύτερη επίδοση (11.42) και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ίσως να μπορούσε να την απειλήσει λόγω εμπειρίας, η Γωγώ Κοκλώνη (ΑΕΚ)…
200μ.
Στο αγώνισμα της η Μπελιμπασάκη, δε χάνει με τίποτα. Η Ανδριάννα Φέρρα (Ολυμπιακός) μπορεί να την πιέσει, αλλά δύσκολα θα καταφέρει κάτι περισσότερο.
400μ.
Και εδώ υπάρχει ξακάθαρο φαβορί. Η πολύ φορμαρισμένη Ειρήνη Βασιλείου (ΓΕ Ηρακλείου) με 53.50 φέτος θα…πιεστεί από την Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας) που έχει 55.13 και από την… αδελφή της Άννα (ΓΕ Ηρακλείου) με 55.22.
800μ.
Το συγκεκριμένο αγώνισμα έχει ένα ονοματεπώνυμο. Ελένη Φιλάνδρα (ΓΕΑ Τρικάλων). Με 2:03.36 φέτος και με τρομερή εμπειρία, δεν μπορεί να απειληθεί από τις Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), Κλάδου (ΓΕ Ηρακλείου), Γιαννοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) και Δαγκλή Παγκότο (ΓΕΑ Τρικάλων).
1.500μ.
Το αγώνισμα της Αναστασίας Μαρινάκου (4:18.19) όπου όμως μπορεί να απειληθεί από τις Φιλάνδρα και Δαγκλή – Παγκότο.
5.000μ.
Ξεκάθαρο φαβορί, η Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Τρικάλων). Με 16:35.95 δύσκολα θα χάσει από την Αθηνά Κοΐνη (ΓΕΑ Τρικάλων) η οποία φέτος εχει 17:13.61.
100μ. εμπόδια
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς) είναι ο θηλυκός Δουβαλίδης. Δε χάνει με τίποτα. Θα την πιέσει όμως η Μαρία Πιννή (ΓΑΣ η Υγεία Ρόδου).
400μ. εμπόδια
Βάσει επίδοσης το φαβορί είναι η Έφη Θεοδώρου (ΓΣ Πίνδαρος Θηβών). Φέτος έκανε ατομικό ρεκόρ 58.51. Υπάρχει όμως η Κατερίνα Δαλάκα (Ηρακλής) η οποία ψάχνει τη ρεβάνς. Φέτος έκανε ατομικό 59.06 όμως ετοιμάζεται να το κατεβάσει και άλλο. Θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες κούρσες του διημέρου.
3.000μ. στιπλ
Η Μαρία Παρδαλού (ΑΟ Μυκόνου), επανεμφανίστηκε στο ευρωπαϊκό ομαδων στο Ηράκλειο όπου έκανε το μέτριο για την ίδιο 10:34.14. Παραμένει όμως η καλύτερη φετινή επίδοση με την Τίνα Κεφαλά (ΑΕΚ) να ακολουθεί με 10:42.31 και να θέλει την πρωτιά. Θα γίνει μάχη.
Ύψος
Δύσκολα θα χάσει η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) που έκανε φέτος 1.85μ., πάει για ατομικό ρεκόρ (έχει 1.81μ.) η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης). Αν τα καταφέρει μπορεί και να ζορίσει την Γκούσιν.
Επί κοντώ
Μονομαχία παγκοσμίου επιπέδου. Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) εναντίον Κατερίνας Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης). Και οι δύο με ατομικά ρεκόρ φέτος, η πρώτη 4.83μ. και η δεύτερη 4.71μ. Την προηγούμενη μέρα θα αναμετρηθούν στο Λονδίνο. Θα μετρήσει πολύ η κούραση του ταξιδιού. Η Κυριακοπούλου βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση, ενώ η Στεφανίδη αρχίζει και επανέρχεται μετά τις ενοχλήσεις που είχε στη μέση. Αναμένεται πανελλήνιο ρεκόρ.
Μήκος
Η Χάιδω Αλεξούλη (Πελασγός Λάρισας) έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 6.69μ. και μπόλικη βοήθεια από τον άερα. Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια) με 6.34μ. και Γαλένη (Άρης) με 6.28μ. έχουν… προγραμματιστεί για αυτόν τον αγώνα. Η Αλεξούλη είναι το φαβορί, όμως δε θα πρέπει να αποκλειστεί η έκπληξη. Ιδίως αν ο τελικός δεν πάει πάνω από 6.50μ.
Τριπλούν
Σε αυτό το αγώνισμα το θέμα δεν είναι ποια θα κερδίσει, αλλά το αν θα καταφέρει η Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) να πιάσει το όριο για το παγκόσμιο του Πεκίνου που είναι 14.20μ. Μέχρι στιγμής έχει 13.99μ. αλλά είναι εμφανή η απουσία προπονήσεων και αγώνων.
Σφαίρα
Ίσως το πιο αμφίρροπο αγώνισμα του διημέρου. Η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) έριξε 15.78μ., η Βαγγελιώ Σοφάνη (Πανελλήνιος) 15.64μ. και η Εριζαμπέλα Τζένκο (ΑΣ Κέντευρος) 15.26μ. Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα. Φυσικά δεν ξεχνάμε την κόντρα που προέκυψε με την εκπροσώπηση στο ευρωπαϊκό ομάδων στο Ηράκλειο…
Δίσκος
Δε χάνει με τίποτα η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου (ΑΕΚ).
Σφύρα
Με βολή στα μέτρα της (64.84μ.) δε θα έχει πρόβλημα η Ηλιάννα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας).
Ακόντιο
Η κυριαρχία της επταθλήτριας Σοφίας Υφαντίδου (Φίλιππός Βέροια) θα συνεχιστεί.

http://sportsfeed.gr/