Η Κυριακοπούλου είναι πλέον μία…ανάσα από το διαμάντι

Στη Ζυρίχη στις 3 Σεπτεμβρίου θα κριθεί η νικήτρια της συνολικής βαθμολογίας στο επί κοντώ Γυναικών, με τη Νικόλ Κυριακοπούλου να έχει τον πρώτο λόγο.

Η Ελληνίδα έχασε την ευκαιρία στο σημερινό Diamond League στη Στοκχόλμη να…καθαρίσει την πρώτη θέση, ωστόσο με την δεύτερη θέση που κατέκτησε έφτασε στους 16 βαθμους έναντι των 10, της Φαμπιάνα Μούρερ, που είναι η μόνη που την απειλεί.

Η Κυριακοπούλου έκανε πολύ καλό αγώνα καθώς ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,56 μ., 4,66 μ. και 4,76 μ., ενώ στη συνέχεια απέτυχε στα 4,81 μ., ύψος που “νίκησε” η Γάρισλει Σίλβα και της έδωσε την πρώτη θέση. Η Μούρερ έμεινε τρίτη με 4,71 μέτρα.

ΗΚυριακοπούλου θα χάσει το διαμάντι, μόνο αν μείνει  τρίτη ή εκτός τριάδας στον τελικό της διοργάνωσης στη Ζυρίχη και την ίδια στιγμή η Μούρερ κατακτήσει την πρώτη θέση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να ανέβει όσο ψηλά θα ήθελε κι έτσι ολοκλήρωσε τον αγώνα της με καλύτερη προσπάθεια στα 4,46 μέτρα. Η 25χρονη ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τόσο τα 4,31 μ., όσο και τα 4,46 μ., ενώ στη συνέχεια απέτυχε στα 4,56 μέτρα. Ο επόμενος αγώνας της Στεφανίδη θα γίνει στις 5 Αυγούστου στο Γιόγκριμ.

“Προσπαθήσαμε να μην κάνουμε πολλά άλματα, λόγω της κούρασης από τους διαδοχικούς αγώνες. Δεν ήταν όσο καλή θα ήθελα τεχνικά, όμως, είχε διάθεση και τσαμπουκά μέσα στον αγώνα. Οι κριτές δεν την ενημέρωσαν ότι η Μούρερ άφησε το 4,86 μ. και αυτό είχε ως συνέπεια να μην καταλάβει ότι έπρεπε να κάνει νωρίτερα το άλμα της, γεγονός που της χάλασε τη συγκέντρωση. Τώρα ξεκούραση, προπόνηση και πάμε στο Παγκόσμιο”, είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Καραγιάννης.

Την πέμπτη θέση στα 200 μ. κατέλαβε ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος τερμάτισε σε 20.43 (0.3). Με την σημερινή του εμφάνιση ο Τσάκωνας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά φέτος, πως διανύει μια εξαιρετικά σταθερή σεζόν. Νικητής στα 200 μ. ήταν ο Αλονσο Εντουαρντς με 20.03 και δεύτερος ο Ανάσο Τζομποντβάνα (Ν. Αφρική) με 20.18.  Ο Τσάκωνας πλέον θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκεί όπου θα κάνει τον επόμενο αγώνα του.

segas.gr