Δύσκολη νύχτα, ανεξέλεγκτη η φωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την  ώρα επιχείρηση κατάσβεσης  πυρκαγιάς που ξέσπασε περί ώραν 14.00 μεταξύ Παστίδας- Ασγούρου κοντά στο εργοστάσιο της Interbeton και κατευθύνεται προς την λεωφόρο Ρόδου – Λίνδου.

Στην περιοχή υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις και όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη πυρκαγιά θα εξελιχθεί σε θρίλερ για το νησί της Ρόδου.

Oι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πυρκαγιά στην περιοχή Tσαϊρι καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά κατοικίες!

O περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, που έσπευσε στο σημείο, δήλωσε στη “δημοκρατική” ότι η φωτιά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και καταβάλλονται προσπάθειες να μην κινδυνέψουν και σπίτια.

O εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου, που βρίσκεται στο Τσαϊρι, δήλωσε ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς οι φλόγες πλησιάζουν σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

O αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Αγαπητός Πάλλας, χαρακτηρίζει ανεξέλεγκτη την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς…

«κινδυνεύουν σπίτια το κύριο μέτωπο βρίσκεται κοντά στο παλιό ΚΤΕΟ» δήλωσε.

Εκκενώθηκε εξάλλου η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εξάλλου μεταξύ Τσαϊρι και Αγίας Βαρβάρας. Έχουν καεί τρία αυτοκίνητα.

Στην μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, η ETAIΠΡΟΦΥΚΑ, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, που ήλθαν στο νησί από τη Σάμο.

Αναμένονται ακόμη τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Αθήνα περί ώραν 16.30.

Η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς είναι εφιαλτική εξαιτίας και των ανέμων που πνέουν αλλά και του δύσβατου της περιοχής, που καθιστά το έργο της πυρόσβεσης δύσκολο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το προαύλιο χώρο αποθήκης στην περιοχή  «Τρεις».

17:50 Στη μάχη της φωτιάς η οποία εξακολουθεί να μαίνεται, έχουν μπει και τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία ήρθαν από την Αθήνα. Τα δύο τα οποία επιχειρούν από την Σάμο, πρόκειται να αναχωρήσουν και σε αντικατάστασή τους αναμένονται άλλα.
Επίσης αναμένεται και δύναμη πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ αποτελούμενο από 11 άτομα.

18:31 Καταστροφές υπέστη η επιχείρηση του κ. Νικόπουλου. Πρόκειται για μια βιοτεχνία αλουμινίου στην περιοχή Τσαϊρι.

19:54 Πολύ δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση με την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε δύο μέτωπα που μαίνονται αυτή την ώρα.
Στις 20:00 σταματούν κανονικά οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες να εξακολουθήσουν να επιχειρούν τουλάχιστον για μισή ώρα ακόμη.
Πληροφορίες θέλουν να έχει καεί ένα σπίτι, χωρίς όμως να κινδυνεύσει κανείς.

20:51 Tα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα σταμάτησαν πριν από ένα τέταρτο της ώρας να επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται από την Αθήνα με αεροσκάφος C130 60 άνδρες της ΕΜΑΚ. Η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτη ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν στους πυροσβέστες να είναι αισιόδοξοι για το τι θα ακολουθήσει τη νύχτα.