Χάλκινο μετάλλιο η Νικόλ!

Μετά από οκτώ χρόνια και το χάλκινο μετάλλιο της Δεβετζή το 2007 στην Οσάκα, η Ελλάδα κατακτά και πάλι μετάλλιο με παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επι κοντώ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με επιτυχημένη προσπάθεια στα 4.50μ. αλλά χρειάστηκε τις δεύτερες προσπάθειες στα 4.60μ. και 4.70μ. καθώς ήταν ξεκάθαρο πως ήταν φορτωμένη με υπερβολικό άγχος. Στα 4.80μ. ξεκαθαρισαν όλα στον τελικό. Η Νικόλ πέρασε το ύψος με την πρώτη και την ακολούθησαν μόνο η Γιαρισλέι Σίλβα και η Φαμπιάνα Μούρερ αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια. Σε εκείνο το σημείο, η Κυριακοπούλου κλείδωσε το μετάλλιο και διεκδίκησε και το χρυσό. Αλλά η Κουβανή πέρασε τα 4.85μ. με την πρώτη και τα 4.90μ. και την τρίτη, ενώ η Μούρερ κατάφερε να την ακολουθήσει μόνο στα 4.85μ., έχοντας τρεις αποτυχημένες στα 4.90μ. Η Κυριακοπούλου απέτυχε στα 4.85μ. με την πρώτη και έκανε τις υπόλοιπες δύο προσπάθειες της στα 4.90μ.
Η Σίλβα συνέχισε στα 5.01μ. όπου έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, χαρίζοντας ωστόσο το χρυσό μετάλλιο στη χώρα της.

sportsfeed.gr