Στο νησί μας στις 3 Οκτωβρίου οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου 2015

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στη Ρόδο, θα πραγματοποιηθούν τελικά οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου 2015.
Οι αγώνες επρόκειτο να γίνουν 26 & 27 Σεπτεμβρίου στην Καλλονή της Λέσβου όμως με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ματαιώθηκαν, αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις μετακινήσεις των ομάδων και τη διαμονή τους στην Καλλονή.
Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε με τη ματαίωσή τους, ο ΣΕΓΑΣ ήρθε σε επαφή με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αποφασίστηκε οι αγώνες να γίνουν σε μια ημέρα στο σμαραγδένιο νησί, χωρίς τη συμμετοχή στο οικονομικό κομμάτι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής!
Τα έξοδα για τη διαμονή και διατροφή των ομάδων εκτός Ρόδου θα καλύψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 
Παράλληλα γίνεται προσπάθεια τα έξοδα της μετακίνησης των σωματείων από τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Σάμο, την Ικαρία και τη Χίο να καλυφθούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Θυμίζουμε ότι τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και του Βορείου Αιγαίου είχαν προϋπολογίσει κανονικά τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Καλλονή, σε αντίθεση με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η οποία δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια.

alithia.gr