Ενισχύει την ομογένεια ο Διαγόρας

O Γ.Σ. Διαγόρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΔ τους συνολικά 191 ομογενείς, μέλη της ελληνικής μειονότητας από την ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και της Ανατολικής Ουκρανίας, που φιλοξενούνται στη Ρόδο. 
Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας και σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν το Σάββατο στις 5μ.μ. το ματς του Διαγόρα με τον Κλεόβουλο στο Δημοτικό Στάδιο «Διαγόρας».
ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Ο Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ
Με αφορμή την συμπλήρωση των 110 χρόνων που συμπληρώνει εφέτος,  ο «Γηραιός» ενισχύει την όλη προσπάθεια, που αποσκοπεί στη σύσφιξη των δεσμών μιας ιστορικής ελληνικής ομογένειας με την πατρίδα και τη γνωριμία των νεότερων ομογενών με τον ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα, κυρίως αυτή 
τη δύσκολη συγκυρία για τους Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας που ζουν στην εμπόλεμη ζώνη.
ΤΟ ΟΡΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Με την πρωτοβουλία του ο Γ.Σ. Διαγόρας αποδεικνύει και πάλι ότι αποτελεί ένα «ζωντανό κύτταρο» στην τοπική και γενικότερα, ελληνική κοινωνία, όπως άλλωστε το ορίζει η ιστορία του.  Οι 191 ομογενείς, στην πλειοψηφία τους παιδιά, θα μεταφερθούν προς και από 
το Στάδιο με πούλμαν της οικογένειας Ι. Καμπούρη, την οποία και η Διοίκηση του Γ.Σ. Διαγόρας ευχαριστεί για την προσφορά της.
Επίσης, ευχαριστεί το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας και ιδιαίτερα,  τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο, όπως και την γραμματέα κα. Εύα Παπαδάτου.
-Το Σάββατο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δημοτικό Στάδιο «Διαγόρας», όπου με ενθουσιασμό και σεβασμό θα υποδεχτούμε και θα θαυμάσουμε τα μικρά ελληνόπουλα από την Ουκρανία.