Με… ΑΕΡΑ πρωταγωνιστή, πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Φοίβο

Την ομάδα που διεκδηκούσε στο πρωτάθλημα προ διετίας θύμισε ο ΑΕΡΑ που επικράτησε με 2-0 του Φοίβου στ’ Αφάντου για την 2η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, δείχνοντας πως έχει στόχο να φτάσει πολύ ψηλά την φετινό σεζόν.

Οι Αφαντενοί πέτυχαν το 2Χ2 ενάντια στους Κρεμαστενούς και κάνουν όνειρα για την συνέχεια, αφού τους το επιτρέπουν και οι εμφανίσεις τους.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν την ελαφρά υπεροχή και να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 20’ όταν ο Μασάδο δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με την μπάλα, μετά το γύρισμα του Ευαγγελίδη.

Η απάντηση ήρθε για τους κυανοκίτρινους μ’ έναν σουτ του Αξιώτη που απομάκρυνε ο αντίπαλος πορτιέρο στο 40ο λεπτό και αυτά ήταν… όλα για το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και πίεσαν για να πάρουν το προβάδισμα, έχοντας την στήριξη του κόσμου τους.

Οι διαθέσεις των παικτών του Χοσάδα, φάνηκαν στο 48’ με το σουτ του Μασάδο που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 60’  άνοιξαν το σκορ.

Ήταν η πολύ ωραία σέντρα του Κατσαρή και η καρφωτή κεφαλιά από τον Τομάζο που έγραψε το 1-0 και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Μετά το προβάδισμα του ΑΕΡΑ, οι παίκτες του Κώστα Πάττα προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά έβρισκαν απέναντι τους μια καλοστημένη άμυνα.

Στο 88’ μετά το χέρι του Πομπού μέσα στην περιοχή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασάδο, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά από τα έντεκα βήματα ο Βραζιλιάνος που ανέλαβε την εκτέλεση, «νικήθηκε» από τον Ψωμιάδη και ο Φοίβος διατηρήθηκε στο παιχνίδι.

Αυτό συνέβη για λίγο, αφού οι γηπεδούχοι στο 93’ έφτασαν στο 2-0 και κλείδωσαν τη νίκη, με το πλασέ του Μασάδο που βγήκε σε θέση τετ α τετ, μετά την μπαλιά του Επιφάνη.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Πατσιόπουλος, Στεφανάκης

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Καμπούρης, Γιαννακάκης, Μαλλιάκας, Γαργάλης, Επιφάνης, Αμπαζάϊ, Καψαλάκης (55’ λ. τρ. Πλύγκος), Καραγιάννης (50’ Κατσαρής), Μασάδο, Ευαγγελίδης, Τομάζος

Φοίβος: Ψωμιάδης, Πομπού, Φελεγκάκης, Σαλαμαστράκης, Κοντόγιαννος (70’ Κουδούνης), Μαΐλης, Αργέντης, Αξιώτης, Δράκος, Πάττας (65’ Τζεμαλάϊ), Ζουρούδης