Πέρασε νικηφόρα από τη Κάλυμνο ο Διαγόρας Β.

Τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Διαγόρας Βατίου και δεύτερη εκτός έδρας. Μετά τη νίκη στη Κω επί του Ανταγόρα, κέρδισε στη Κάλυμνο τον Καλυμνιακό με 5-2. Προηγήθηκε 2-0 με τον Χαρτοφύλης 12′, 18′, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρησαν 2-2 με τον Καννή 38′, 45′. Σε 15΄στην επανάληψη κατάφερε να εδραιώσει τη νίκη με γκολ των 60΄Πιτσουρδάκης, 65΄Παπαουρδάνος, 75΄Αδάμος.

Όπως και στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Α.Ε.Ρ.Α έτσι και σήμερα ο Καλυμνιακός ήταν ανταγωνιστικός μέχρι όσο είχε δυνάμεις. Οι Καλύμνιοι παρόλο που κατάφεραν να ισοφαρίσουν τον Διαγόρα Βατίου από 0-2, σε 2-2 τελικά στο δεύτερο μέρος προδόθηκαν απ’ τις δυνάμεις τους και ηττήθηκαν με 2-5. Σαφώς και η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να μπορεί να βγάλει 90λεπτο αλλά περισσότερο χρειάζεται την στήριξη του κόσμου.

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς, και κατάφεραν μόλις στο 12ο λεπτό να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον Χαρτοφύλη, με τον σέντερ φορ της ομάδας του Γιάννη Καμπούρη να πετυχαίνει και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 18’ δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στο Βάτι.

Οι Καλύμνιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, πήραν μέτρα στον αγωνιστικό  χώρο και κατάφεραν πριν την ανάπαυλα να φτάσουν στην ισοφάριση με δύο τέρματα απ’ τον Σταμάτη Κάννη (38’, 45’).

Ο Διαγόρας Βατίου γνώριζε πολύ καλά ότι ο Καλυμνιακός δεν έχει ακόμη τις δυνάμεις για να βγάλει 90λεπτο και είχε υπομονή στο παιχνίδι του για να φτάσει στο τρίποντο. Αρχικά στο 60’ ο Πιτσουρδάκης έκανε 2-3, στο 65’ ο Παπουρδάνος καθάρισε την μπουγάδα κάνοντας το 2-4 με τον Αδάμο στο 75ο λεπτό να διαμορφώνει το τελικό 2-5.

Διαιτησία

Καλή η διαιτησία από Ωραιόπουλο, Καραμούτα και Κρίκογλου.

Οι συνθέσεις

Καλυμνιακός: Λελέκης, Μούστος (70’ Κασιώτης), Τρικοίλης Γ., Κανέλλης Γ., Φράγκος, Ζερβός (55’ Χουρδάς Σ.), Κάννης, Κλάψης (61’ Τρικοίλης Σ.), Χουρδάς Δ., Κοκκινίδης, Βεζυρόπουλος.

Διαγόρας Βατίου: Τύρελης, Αδάμος, Μοσχής, Πιτσουρδάκης, Γιαννακόπουλος (15’ λ.τ. Τριανταφυλλίδης), Ζουρούδης, Παπουρδάνος (80’ Γρύλλης), Παπασταμάτης, Χαρτοφύλης, Κουρέλης (66’ Κυριακάκης)

giafkasports.gr