Τα έκανε όλα ο Ορφανίδης και το… γύρισε ο Φοίβος

Μετά την ήττα στ’ Αφάντου, ο Φοίβος επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς για την 3η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, επιβλήθηκε με 2-1 του Κλεόβουλου στο γήπεδο Κρεμαστής.

Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε… στραβά για τους παίκτες του Κώστα Πάττα που έμειναν πίσω στο σκορ, κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη χάρις σ’ έναν φοβερό Νίκο Ορφανίδη που πέτυχε δύο τέρματα και… αποβλήθηκε.

Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού (1′) ο Κολιοκώστας βρήκε ωραία τον Αλέκο Κακλαμάνο και ο έμπειρος στράϊκερ πέτυχε το τέταρτο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα για το 0-1 των Λινδιακών.

Η πίεση των γηπεδούχων που αναζήτησαν την άμεση ισοφάριση, βρήκε ανταπόκριση στο 15′ και το 1-1 ήταν γεγονός.

Έπειτα από κάθετη μπαλιά του Ζουρούδη, ο Ορφανίδης με πλασέ μέσα από την περιοχή, έφερε το ματς στα ίσα και έβαλε εκ νέου στην ίδια αφετηρία τις δύο ομάδες.

Φάση- καρμπόν δέκα λεπτά αργότερα (25′) με τον Ζουρούδη και πάλι να βρίσκει τον Ορφανίδη που δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει το 2-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τον Φοίβο να… βγάζει φοβερή αντίδραση, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει σε τρίτο τέρμα πριν την ανάπαυλα παρότι είχε τις ευκαιρίες.

Στην επανάληψη και μάλιστα πολύ νωρίς (54′) οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Ορφανίδης για μαρκάρισμα πάνω στον Γαϊτάνο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Με δέκα ο Φοίβος κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του ενάντια στον Κλεόβουλο που πίεσε, ενώ και οι κυανοκίτρινοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές για να “κλειδώσουν” τη νίκη αν και έπαιζαν με δέκα ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα ο Τζεμαλάϊ χρησιμοποίησε το χέρι του για να σκοράρει στο 80′ γι’ αυτό και ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα, σε μία φάση όπου είχε προηγηθεί το σουτ του Ζουρούδη στο δοκάρι.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Μοσχάτος, Τσέτσος

Συνθέσεις:

Φοίβος: Ψωμιάδης, Τζεμαλάϊ, Φελεγκάκης, Πομπού, Σαλαμαστράκης, Αξιώτης (86′ Κοντόγιαννος), Μαϊλης, Ζουρούδης, Ορφανίδης, Δράκος (46′ Πάττας), Αργέντης (55′ Κουδούνης)

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κακλαμάνος Λ. (55′ λ. τρ. Διακογεωργίου), Μπάρδης, Κωστάκης, Γαϊτάνος, Αναστασιάδης, Ανδρεόπουλος, Κολιοκώστας, Κουκουτσέλας, Παπαοικονόμου, Κακλαμάνος Αλ.