Αναχωρεί για Βερολίνο η Ουρανία Ρεμπούλη

 

Πεπεισμένη ότι θα επιστρέψει με το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, αναχωρεί σήμερα για το Βερολίνο η Ουρανία Ρεμπούλη, νικήτρια του φετινού Μαραθωνίου Ρόδου. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος του Γ.Σ. Νέων της Λέρου, που τελευταία ζει και προπονείται στη Ρόδο δήλωσε έτοιμη για τον Μαραθώνιο του Βερολίνου, που θα γίνει την προσεχή Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.
Στην χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου και το κατάστημα ADIDAS στο νησί μας (χορηγός του Μαραθωνίου, αλλά και της πρωταθλήτριας), η Ρεμπούλη είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:«Ευχαριστώ το χορηγό μου, που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου, την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου για τη στήριξη και την πρωτοβουλία ως προς τη σημερινή συνάντηση, καθώς επίσης και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Ο Μαραθώνιος του Βερολίνου είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Ευρώπη κι ευελπιστώ να πετύχω εκεί το στόχο μου για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. 
Η χρονιά αυτή και η προετοιμασία κύλησε χωρίς τραυματισμούς ή καταπονήσεις. Μέχρι και την 30η Αυγούστου ήμουν στη Λέρο κι έκανα εκεί προπονήσεις, αλλά μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολο είναι αυτό σ’ ένα μικρό νησί, χωρίς φυσιοθεραπευτές και μασέρ. Τώρα βρίσκομαι πλέον μόνιμα στη Ρόδο λόγω ολυμπιακής χρονιάς. Ελπίζω την Κυριακή να έχουμε ένα χαρμόσυνο νέο από την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τη Ρόδο την αγαπώ όσο και τη Λέρο γιατί από ‘δω ξεκίνησα τους αγώνες μου σε μικρότερη ηλικία. Γι’ αυτό το λόγο όταν μου έγινε η πρόταση στο περασμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα για συμμετοχή στο Μαραθώνιο της, είπα αμέσως «ναι» και δεν ταξίδεψα στο Ρότερνταμ, που θα μπορούσα από κει να έχω ήδη πιάσει το όριο. Θέλω η Δωδεκάνησος να χαρεί μαζί μου την Κυριακή, αν όλα πάνε καλά. Μετά τη διοργάνωση στο Βερολίνο θέλω ν’ αγωνιστώ και στο Μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 10χλμ. Το αγώνισμα αυτό δεν το αφήνω ποτέ γιατί είναι βασική προϋπόθεση για να κάνεις Μαραθώνιο. Εκτός από την αντοχή, χρειάζεσαι και την ταχύτητα.»
Μίλησε επίσης για το τι θα συναντήσει στη Γερμανία, αλλά και για τη γενικότερη στήριξή της: «Η διαδρομή στο Βερολίνο είναι επίπεδη και εκεί σημειώνονται όλα τα παγκόσμια ρεκόρ του Μαραθωνίου. Ξέρουμε ότι η θερμοκρασία την Κυριακή θα είναι από 14 έως και 18 βαθμούς, χωρίς υγρασία. Εγώ θέλω να σημειώσω χρόνο κάτω από 2.38.00 και εν συνεχεία στόχος είναι να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ, όπως έγινε και στα 10.000 αλλά και στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Από δω και πέρα η προπόνησή μου αφορά μόνο τα Μαραθώνιο γι’ αυτό πιστεύω πως θα τα πάω πολύ καλά. Για να γίνουν όλ’ αυτά χρειάζεται η στήριξη από χορηγούς ,ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο. Στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα γενικώς, υπάρχουν αθλητές, που θέλουν να προκριθούν σε σημαντικούς αγώνες. Η Μαρία Πιννή είναι κι αυτή μια Ροδίτισσα που κυνηγάει το όριο για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 100μ. μ’ εμπόδια, για παράδειγμα.»
Όσον αφορά το Μαραθώνιο της Ρόδου και την πρόσκληση για συμμετοχή: «Στη Ρόδο τον Απρίλη τα πήγα πολύ καλά στο πρώτο μισό της διαδρομής και πέτυχα ατομικό ρεκόρ. Αυτό από μόνο του έδειχνε πως θα μπορούσα να πιάσω το όριο. Μετά το αεροδρόμιο ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και κόντρα μου, αλλά είχα και το πρόβλημα με την κίνηση των αυτοκινήτων, κάτι πολύ επικίνδυνο. Τώρα η διαδρομή έχει αλλάξει και, εννοείται, πως θα είναι δίπλα στον αγώνα. Ακόμα κι αν, λόγω προετοιμασίας, δεν λάβω μέρος στη μαραθώνια διαδρομή, θα συμμετάσχω στα 10.000μ.».
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΡΑΝΙΑ
Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου, είπε:
«Εύχομαι καλή επιτυχία στη Ράνια και ελπίζω να πετύχει αυτό που επιθυμεί γιατί το αξίζει κι έχει τη δύναμη. Να πάνε όλα δεξιά και να επιστρέψει από το Βερολίνο με το όριο και με νέες πρωτιές που θα χαροποιήσουν όλους τους Δωδεκανήσιους. Θέλω να ευχαριστήσω το Θάνο Χατζηστρατή από το κατάστημα Adidas για τη στήριξη τόσο στη Ράνια όσο και στο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Εμείς ως οργανωτική επιτροπή θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τη στήριξή μας, αν και δεν έχουμε ακόμα τεράστιες οικονομικές δυνατότητες. Επιδίωξη είναι τα όποια χρήματα υπάρχουν, να δίνονται ξανά για τον κλασικό αθλητισμό.»
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΡΑΝΙΑ
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας, τόνισε: «Καλή επιτυχία στη Ράνια με όλη τη θετική ενέργεια και καλά αποτελέσματα στο Βερολίνο. Τις ευχαριστίες μου στο Θάνο Χατζηστρατή, που στηρίζει την προσπάθεια αλλά και στη Μαριέττα Παπαβασιλείου που παραμένει μια αγνή φίλαθλος. Το μόνο βέβαιο είναι πως κι εμείς ως ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στηρίζουμε τη Ράνια.»
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ και διευθυντής του Μαραθωνίου Ρόδου κ. Γιώργος Μιχαλάκης, είπε: «Η Ράνια γνώρισε τη Ρόδο σε μικρή ηλικία ως αθλήτρια, όταν και συμμετείχε στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΑΣ, κάτι για το οποίο συνεχίζει να προσπαθεί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που διαχρονικά στηρίζει τις διοργανώσεις μας, οι Δήμοι δεν κάνουν το ίδιο. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πως τα μικρά παιδιά που τους επισκέπτονται για τους αγώνες κάνουν την καλύτερη διαφήμιση. Η Περιφέρεια μάλιστα, βοήθησε και φέτος για τη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου που, όμως, ματαιώθηκαν για άλλους λόγους. Όσον αφορά τη νέα διαδρομή του Μαραθωνίου της Ρόδου για το 2016, που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου, είναι εντυπωσιακή και οι αθλητές θα περάσουν μπροστά από τα σημαντικά μνημεία της ιστορίας του νησιού μας. Είναι μια διαδρομή κλειστή, επίπεδη, χωρίς αυτοκίνητα και απευθύνω από τώρα πρόσκληση στη Ράνια για συμμετοχή.»
ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ο Θάνος Χατζηστρατής, ιδιοκτήτης του καταστήματος ΑDIDAS στη Ρόδο, τόνισε: «Στηρίζουμε το Μαραθώνιο της Ρόδου τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και τη Ράνια και ζούμε μαζί της αυτή την αγωνία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ελπίζω όλα να κυλήσουν καλά, ενώ με την ευκαιρία θα ‘θελα να ανακοινώσω ότι θα είμαι μαζί της και στο Βερολίνο για το σημαντικό αυτόν αγώνα.»