Προκηρύξεις πρωταθλημάτων τζούνιορ, προτζούνιορ και προπαιδικού

H Eνωση Ποδ/κών Σωματείων Δωδεκανήσου θέλοντας να συμβάλλει στην διαμόρφωση και ανάδειξη των αυριανών σωστών ποδ/στών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα και την σωματική ανάπτυξη με την σωστή συμπεριφορά και την ικανοποίηση της ευγενικούς άμιλλας στους ποδ/κούς στίβους, διοργανώνει τά συγκεκριμένα πρωταθλήματα. Θεωρούμε πως η διεξαγωγή αυτών των πρωταθλημάτων είναι κυρίαρχο γεγονός για την πρόοδο και αναβάθμιση του ποδοσφαίρου .
Σαν άτομα υπεύθυνα ,θα πρέπει να αναλογιστούμε το βάρος της ευθύνης για την διαπαιδαγώγηση αυτών των παιδιών που μας παραδίδουν οι οικογένειες τους ώστε να γίνουν σωστοί αθλητές και σωστοί άνθρωποι.

Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα πρωταθλήματα το ζητούμενο πρέπει να είναι η συμμετοχή και όχι απαραίτητα η νίκη και ο πρωταθλητισμός.

Η Ενωση Ποδ/κών Σωματείων Δωδεκανήσου σε παράβαση ,αντικανονικής συμμετοχής πλαστοπροσωπίας ,δηλώσεων και γενικώς ότι δυσφημεί αυτά τα πρωτάθληματα και το εκτρέπει από τον σκοπό τους θα είναι αμείλικτη.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι και φέτος θα έχουμε καλά πρωταθλήματα σας ευχόμαστε ότι καλύτερο .

ΠΡΟΚΗΡΥΣΕΙ

Τους αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ ποδ/κών σωματείων της δύναμης της για τις ηλικίες 2004-2005 και νεωτεροι, 2006-2007 και νεώτεροι 2008-2009 και νεώτεροι σε πρωτάθλημα η τουρνουά.

Η διεξαγωγή των αγώνων για τα παρακάτω πρωταθλήματα θα γίνεται σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν και βασίζονται στους κανονισμούς πρωταθλημάτων και παιδιάς άλλα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των αγώνων και των αθλητών που συγκροτούν τις ομάδες.
ΑΡΘΡΟ 1ο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.-Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αναγνωρισμένοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι
2.-Κάθε Σωματείο μπορεί να συμμετάσχει σε δύο ομάδες ανά κατηγορία με την προϋπόθεση ότι θα είναι εντελώς ανεξάρτητες η μία από την άλλη.

ΑΡΘΡΟ 2ον :ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ και ΥΓΕΙΑΣ
1.-Οι ποδ/στές γεννημέρνοι τις ηλικίες 2004-2005,θ αγωνίζονται με δελτίο αθλητικής Ιδιότητας ενώ για ηλικίες 2006-2007 και 2008-2009 πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία θεωρημένη (ταυτοπροσωπία) .
Και κατάσταση υγείας ,τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να προσκομίζουν αυτό στην επιτροπή πριν την έναρξη του αγώνα και να είναι στην διάθεση των διαγωνιζομένων ομάδων.
2.-Κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο να μεριμνήσει για τις Ιατρικές εξετάσεις των αθλητών του.Αφού όλοι οι αθλητές εξετασθούν ,η κατάσταση Υγείας θα θεωρείται από τον Ιατρό και θα κατατίθεται στην Έ.Π.Σ.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ,στα δε Σωματεία θα δίνεται επικυρωμένο αντίγραφο το οποίο είναι υποχρεωμένα να προσκομίζουν στον Διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα και να είναι στην διάθεση των διαγωνιζομένων ομάδων.
Στις καταστάσεις υγείας να αναγράφεται η Επωνυμία του Σωματείου ποδ/κή περίοδος η κατηγορία ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ το έτος γέννησης του αθλητή αριθμός δελτίου αθλητικής Ιδιότητας.
Απαγορεύεται αθλητές που είναι δηλωμένοι στις καταστάσεις υγείας μιας ομάδας να δηλωθούν και σε καταστάσεις άλλης ομάδας ακόμα και εάν οι δύο ομάδες προέρχονται από το ιδιο Σωματείο.
Απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνα αθλητή ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατάσταση υγείας και αυτό ισχύει όχι μόνο στους επίσημους αγώνες της ομάδας αλλά και στους φιλικούς αγώνες καθώς επίσης και σε κάθε είδους τουρνουά,η διοργανώνεις αγώνων που συμμετέχει η ομάδα.
Η κατάσταση υγείας ισχύει για ένα χρόνο από την ημέρα θεώρησης της και για μια μόνο ποδοσφαιρική περίοδο.

Αρθρο 3ον ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής μεχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Στις δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αναφέρονται:
Το ονοματεπώνυμο του υπευθύνου από πλευράς διοίκησης του σωματείου που θα ασχολείται με το η τα τμήματα και το τηλέφωνο του.
Το ονοματεπώνυμο του υπεύθυνου τεχνικού που θα ασχολείται με αυτά τα τμήματα και το τηλέφωνο του.
Το ονοματεπώνυμο ενός προσώπου κατάλληλου να διαιτητεύσει αγώνα,σε περίπτωση που ο ορισθείς διαιτητής από την Επιτροπή Διαιτησίας δεν προσέλθει στον αγώνα.

Άρθρο 4ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι αγώνες θα διεξάγονται Σαββατοκύριακο και σε ειδικές περιπτώσεις ,άλλη μέρα αν αυτό κριθεί αναγκαίο και κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Καλλιέργειας και ανάπτυξης.

Άρθρο 5ο :ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ
1.-Ολοι οι αγώνες θα διαιτητεύονται από διαιτητές μέλη της Ε.Π.Σ.Δωδ/σου .Σε περίπτωση που ο ορισθείς διαιτητής δεν προσέλθει στο γήπεδο ο αγώνας διεξάγεται υποχρεωτικά. Καθήκοντα διαιτητή αναλαμβάνει ο δηλωθείς από το γηπεδούχο σωματείο και σε περίπτωση απουσίας του ο δηλωθείς του φιλοξενούμενου σωματείου. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν διεξαχθει ποδ/κός αγώνας το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να συντάξει φύλλο αγώνα και το οποίο θα πρέπει να προσκομίσει στον προβλεπόμενο χρόνο στην ΕΠΣΔ,σε αντίθετη περίπτωση θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο.Σε περίπτωση που αναιτιολόγητα δεν διεξαχθεί ποδ/κός αγώνας την ευθύνη έχουν και τα δύο σωματεία η αυτό που με την δική του υπαιτιότητα δεν διεξήχθη αυτήν την περίπτωση τα υπεύθυνα σωματεία τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών όπως ορίζει ο ΚΑΠ.
2.-Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται Φ.Α. και θα τηρούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 15 του ΚΑΠ και το οποίο θα προσκομίζεται στην ΕΠΣΔ.
3.-Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο ΦΑ δεκαοκτώ (18) αθλητές (οι φανέλες θ αριθμούνται από το 1 έως το 18) .Αντικατάσταση επιτρέπεται καθ όλη την διάρκεια του αγώνα μέχρι όλων των ποδοσφαιριστών.
4.-Κάθε ομάδα οφείλει να έρχεται στο γήπεδο το ελάχιστο μισή ώρα πριν την εναρξη του αγώνα.
5.-Το ΦΑ υπογράφουν υποχρεωτικά οι αρχηγοί των ομάδων αφού ελέγξουν τα αναγραφόμενα του διαιτητή.
6.-Κάθε σωματείο μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα πρέπει να προσκομίσει στον διαιτητή και να είναι στην διάθεση του αντίπαλου σωματείου:
1.-Κατασταση υγείας θεωρημένη.
2.-Δελτία αθλητικής Ιδιότητας για τις ηλικίες 2004-2005,ενώ για ηλικίες 2006-2007 και 2008-2009 πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία (ταυτοπροσωπία) .
3.-Να δηλωθεί ο προπονητής της ομάδας
4.-Να δηλωθεί ο παράγοντας της ομάδας.

Αρθρο 6Ο FAIR –PLAY

Η ευθύνη των σωματείων στην συγκρότηση και λειτουργία αυτών των τμηματων είναι τεράστια.Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι μας πως οι νεαροί αθλητές μας σε αυτές τις ηλικίες διαμορφώνουν χαρακτήρα ,δημιουργούν πρότυπα που επηρεάζουν ανάλογα την συμπεριφορά τους αγωνιστικά αλλα πολλές φορές και στις κοινωνικές τους σχέσεις.Η μεταχείριση αυτών των παιδιών από τους παράγοντες και κυρίως από τους προπονητές πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατήσουμε στον αθλητισμό,να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τα προσόντα τους και κυρίως να γίνουν καλοί άνθρωποι. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Ενα παιχνίδι που παίζεται από δύο ομάδες να μάθουν να σέβονται τους συμπαίκτες τους και κυρίως τους αντιπάλους μάθουν να πειθαρχούν στις εντολές των παραγόντων, προπονητών και διαιτητών τους εμφυσήσουμε το φίλαθλο πνεύμα και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι το κυρίαρχο. Πρέπει να τα δώσουμε να καταλάβουν ότι πέρα από αθλητές μας ενδιαφέρουν σαν άτομα και κυρίως ότι τα αγαπάμε. Αξίζει πιστεύουμε κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την σωστή εκμάθηση του αθλήματος σε αυτά τα παιδιά και κυρίως η διαπαιδαγώγηση τους.Η ΕΠΣΔωδ/σου θα είναι αμείλικτη απέναντι σε αυτούς που με απαράδεκτες συμπεριφορές θα προσπαθήσουν να εκτρέψουν το πρωτάθλημα αυτό από την φιλοσοφία της διοργάνωσης του.

Οι αντιπρόσωποι, υπεύθυνοι ,των σωματείων θα είναι και υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στην διάρκεια των αγώνων και θα πρέπει η δική τους συμπεριφορά να αποτελεί παράδειγμα φίλαθλου πνεύματος για τους αθλητές.

Σε περίπτωση που ποδ/στές, παράγοντες ,οπαδοί κλπ.,διαγωνιζομένων ομάδων προβούν σε ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα οι ομάδες τους θα τιμωρούνται , μέχρι και αποκλεισμό από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Κυρώσεις θα μπορούν να επιβληθούν ,αν αυτό κρίνει η διοργανώτρια και στις ανδρικές τους ομάδες.
Αρθρο 7Ο Ειδικές διατάξεις
1.-Δικαιούται ποδ/στής που ανήκει σε ένα σωματείο και το σωματείο αυτό δεν συμμετέχει σε ένα από τα πρωταθλήματα υποδομής σχετικό με την ηλικία του να δηλωθεί στην κατάσταση υγείας άλλου σωματείου και να αγωνίζεται κανονικά με την προϋπόθεση της εγγραφής άδειας του σωματείου στο οποίο ανήκει και αφού αυτή κατατεθεί πριν την χρησιμοποίηση του στην ΕΠΣΔ.
Αρθρο 8ο ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να ανταποκρίνονται όταν καλούνται από ΕΠΣΔ .Σε αντίθετη περίπτωση θα τιμωρούνται όταν απουσιάζουν αδικαιολόγητα.
Η συγκρότηση των ομίλων και η διαδικασία ανάδειξης των πρωταθλητών (φασεις πρωτ/τος ) θα γίνει με απόφαση της Επιτροπής Καλλιέργειας και Ανάπτυξης αμέσως μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.
Η ΕΠΣΔ διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα για μερική η ολική τροποποίηση της προκήρυξης αυτής και μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων.
Τα πρωταθλήματα αυτά υπάγονται στις διατάξεις του ΚΑΠ με πιστή εφαρμογή του εκτός ορισμένων περιπτώσεων που αναφέρονται ρητά σε αυτήν την προκήρυξη και αυτό διότι υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες σε αυτά τα πρωταθλήματα.
Για το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ενημερώνονται οι υπεύθυνοι των ομάδων με δική τους ευθύνη και φροντίδα από το site η την Γραμματεία της ΕΠΣΔ Για το προπαίδων
Διάρκεια αγώνα 60 λεπτά 30΄+30΄ /πεντάλεπτη ανάπαυλα/ .Το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων 9Χ9 -8 +1 θα είναι το μισό του γηπέδου με κανονικές διαστάσεις 50Χ60 .Οι εστίες θα είναι 5μ.μήκος και 2 μέτρα ύψος με δίχτυα.
Στο ΦΑ θα αναγράφονται 18 ποδ/στές ,εννέα (9) τακτικοί και (9) αναπληρωματικοί οι οποίοι και οι εννέα έχουν το δικαίωμα να αγωνισθούν σαν αλλαγή.
Μέγεθος μπάλας Νο 5.
Για τα Τζούνιορ Διάρκεια αγώνα 50 λεπτά (25+25) ,με πεντάλεπτη ανάπαυλα. Το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων 8Χ8 – 7+1 οι αγώνες θα διεξάγονται στο γήπεδο με διαστάσεις 35Χ55 (μικρότερο ,δηλαδή από το μισό ενός κανονικού γηπέδου).Οι εστίες του γηπέδου θα είναι διαστάσεων 3μ μήκος και 2 μ.υψος.
Στο Φ.Α. αναγράφονται μέχρι δέκα οκτώ ποδ/στές οχτώ (8) τακτικοί και δέκα (10) αναπληρωματικοί οι οποίοι και οι δέκα έχουν δικαίωμα ν αγωνισθούν ως αλλαγή.
Μέγεθος μπάλας Νο 4.

Για το Προτζούνιορ .Διάρκεια αγώνα 40’ (20+20),πεντάλεπτη ανάπαυλα. οι αγώνες θα διεξάγονται στο γήπεδο με διαστάσεις 30Χ40 .Το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων 7Χ7 6+1
Μέγεθος μπάλας Νο 4.

Για ότι δεν προβλέπετε στην προκήρυξη αυτή θα αποφασίζει η Επιτροπή Καλλιέργειας και ανάπτυξης. της ΕΠΣΔ.

Για την Επιτροπή Καλλιέργειας και Ανάπτυξης

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΟ 24
Η προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση μεταξύ της Ε.Π.Σ.Δ σαν διοργανώτρια των παραπάνω πρωταθλημάτων και των σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτά. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Δ. διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα μερικής ή ολικής τροποποίησης της προκήρυξης, εφόσον κρίνει αυτό απαραίτητο (π.χ.
εναρμόνιση με ενδεχόμενες τροποποιήσεις του Κ.Α.Π. κλπ.), ακόμη και μετά την έναρξη των αγώνων.

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Κάθε τι που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και την αθλητική νομοθεσία, θα ρυθμίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Δ.
Η αυθεντική ερμηνεία της Προκήρυξης Πρωταθλήματος καθώς και οτιδήποτε άλλο
δεν προβλέπεται ανήκει στο Δ/κό Συμβούλιο της ΕΠΣΔ».